Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Ірини Маланюк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Ірини Маланюк — конкурс засновано на честь оперної та камерної співачки Ірини Маланюк. Проводиться раз на два роки в місті Івано-Франківськ. Перший конкурс відбувся у 2007 році з 18 по 21 квітня в Івано-Франківській обласній філармонії. Конкурсанти виступають в номінаціях: молоді виконавці навчальних закладів І і ІІ рівнів акредитації, молоді виконавці навчальних закладів ІІІ і IV рівнів акредитації. Конкурс проходить в два тури.

Нагороди[ред. | ред. код]

Присуджуються[1]: одне Гран-прі конкурсу, по одному І місцю в кожній номінації, по два ІІ-х місця в кожній номінації, по три ІІІ-х місця в кожній номінації, дипломи для найкращих концертмейстерів конкурсу, дипломи для найкращих педагогів молодих виконавців.

Дати проведення[ред. | ред. код]

1-й у 2007 році, з 18 квітня по 21 квітня.
2-й у 2009 році.
3-й у 2011 році, з 28 квітня по 1 травня.

Переможці[ред. | ред. код]

2007 року — Перше місце серед вихованців навчальних закладів І і ІІ рівнів акредитації поділили учні Донецького та Львівського музичних училищ Катерина Бурік і Тарас Різняк — викл. Богдан Косопуд.

2009 року — Лауреатом став Олег Чигер (Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника)

2011 року — Перше місце серед вихованців навчальних закладів І і ІІ рівнів акредитації здобула Гудзовська Я. (Вінницьке Училище культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича). Друге місце отримав Григораш Юрій (Львівське державне музичне училище ім. С. П. Людкевича — викл. Косопуд Б. Й.) Також за результатами конкурсу дипломантом на найкраще виконання української пісні став студент Евген Лі (Інституту мистецтв Київського університету ім. Б. Гринченка)

2013 року — Друге місце розділили студенти Львівського музичного училища ім. С.Людкевича — Володмир Кручкевич (кл. викл. Косопуда Б. Й.) та Ігор Радванський (кл. викл Дудара В. В.). Третє місце також у студентки Львівського музучилища Марти Перхач (кл. викл. Косопуда Б. Й.)

Джерела[ред. | ред. код]

Офіційний сайт Вінницького Училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича
Офіційний сайт Київського університету ім. Б. Гринченка[недоступне посилання з червня 2019]
Офіційний сайт Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника/>

Примітки[ред. | ред. код]

  1. За умовами конкурсу 2011-го року.