Відпустка у вересні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Відпустка у вересні
рос. Отпуск в сентябре
Вид телефільм
Жанр драма, мелодрама
Режисер Віталій Мельников
Сценарист Віталій Мельников
На основі за мотивами п'єси Олександра Вампілова «Качине полювання»
У головних
ролях
Даль Олег Іванович
Оператор Юрій Векслер
Монтаж Зінаїда Шейнеман
Художник Белла Маневич
Кінокомпанія Кіностудія «Ленфільм». Творче об'єднання телевізійних фільмів
Тривалість 145 хв.[1]
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1979
IMDb ID 0142745

«Відпустка у вересні» (рос. «Отпуск в сентябре») — російський радянський двосерійний художній телефільм-драма кіностудії «Ленфільм» 1979 року за мотивами п'єси Олександра Вампілова «Качине полювання».

Головну роль у фільмі зіграв Олег Даль (інженер Зілов), ця роль вважається однією з найкращих у творчій біографії актора. Після зйомок був «покладений на полицю» і на широкі екрани вперше вийшов в 1987 році, вже після смерті Олега Даля.

Сюжет[ред. | ред. код]

Інженер Віктор Зілов, прокинувшись вранці в новій квартирі, отримує траурний вінок від «невтішних друзів» на своє поховання. Довгоочікувану квартиру Зілов, типовий інтелігент «епохи застою», гуляка і алкоголік, отримав декількома днями раніше і влаштував новосілля для старих друзів. Друзі подарували Зілову рушницю для вересневого качиного полювання — єдиного заняття, яке ще викликає у Віктора хоч якийсь інтерес. І в цей час дружина Зілова (Ірина Купченко), яка покладала на нову квартиру сподівання щодо налагодження сім'ї, не витримує гультяйства чоловіка та йде від його…

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Отпуск в сентябре // Фильмы // Энциклопедия отечественного кино. Архів оригіналу за 24 квітня 2016. Процитовано 19 квітня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]