Відсутність (посада)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Відсутність як посада (англ. no-show job) — це оплачувана посада, яка нібито вимагає від її власника виконання обов’язків, але для якої насправді не очікується жодної роботи чи навіть відвідування. Надання неявних посад є формою політичної чи корпоративної корупції.

Посада без роботи (англ. no-work job) — це подібна оплачувана посада, на яку не передбачається роботи, але для якої потрібна присутність на робочому місці. Під час аудиту чи перевірки персонал, призначений на посаду без роботи, може бути помилково виправданий перед контролерами як ​очікування робочих завдань або непотрібність «прямо зараз». Наприклад: відсутність як посада або посада без роботи може бути використана під час незаконної діяльності для шахрайства на будівельному проекті з метою отримання додаткових виплат або забезпечення алібі.

Організована злочинність і корупція[ред. | ред. код]

Відсутність як посада протягом тривалого часу відігравала центральну роль в анналах злочинності та корупції в Нью-Йорку, пропонуючи ефективний спосіб для нечестивих політиків, профспілкових чиновників, бандитів і всіляких негідників отримати відкати і хабарі друзям, членам сім’ї, діловим партнерам і навіть їм самим

— The New York Times, [1]

Філіп Карло у своїй біографії Ентоні «Гаспіпа» Кассо пише, що робота без показу є «класичною установкою мафії» і що такі посади високо цінувалися серед бандитів [2]. У звіті Берегової комісії гавані Нью-Йорка за 2012 рік було встановлено, що «неявні роботи, які займають родичі бандитів та інші люди з хорошими зв’язками, продовжують дратувати урядовців, які намагаються зробити порти ефективнішими та конкурентоспроможнішими».[3]

У минулому відсутність як посада також була одним з аспектів корупції в Бостоні.[4] Відсутність як посада продовжує відігравати важливу роль у справах про корупцію в Чикаго [5], де вони мають довгу історію.[6]

Корпоративне шахрайство[ред. | ред. код]

У корпоративному світі «відсутні» працівники, яких також називають «привидами», зазвичай мають певні родинні або особисті стосунки з керівником або керівником. У корпоративному світі це вважається різновидом шахрайства із заробітною платою. Перевірки шахрайства спрямовані на виявлення таких практик.[7][8]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. William K. Rashbaum, Once Again, a No-Show Job Plays a Role in a New York Graft Case, New York Times (October 20, 2016).
  2. Philip Carlo, Gaspipe: Confessions of a Mafia Boss (HarperCollins, 2008), p. 28.
  3. Patrick McGeehan, No-Show Jobs and Overstaffing Hurt New York Harbor, a Report Says, New York Times (March 21, 2012).
  4. Lawrence S. DiCara with Chris Black, Turmoil and Transition in Boston: A Political Memoir from the Busing Era (Hamilton Books, 2013), p. 46.
  5. Seidel, Jon (23 лютого 2022). State Sen. Thomas Cullerton to plead guilty in federal embezzlement case. Chicago Sun-Times (англ.). Процитовано 23 лютого 2022.
  6. Melvin G. Holli, "The Daley Era: Richard J. to Richard M." in The Mayors: The Chicago Political Tradition: The Chicago Political Tradition, 3d ed. (eds. Paul M. Green & Melvin G. Holli: Southern Illinois University Press, 2005), p. 230.
  7. Sunder Gee, Fraud and Fraud Detection: A Data Analytics Approach (John Wiley & Sons, 2015), pp. 173-74.
  8. Leonard W. Vona, The Fraud Audit: Responding to the Risk of Fraud in Core Business Systems (John Wiley & Sons, 2011), pp. 214-15.