Візьми мене на бейсбол

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Візьми мене на бейсбол
Take Me Out to the Ball Game
Жанр мюзикл
романтична комедія
Режисер Базбі Берклі
Продюсер Артур Фрід
Сценарист Гаррі Тудженд (сценарій)
Джордж Веллз (сценарій)
Джин Келлі (сюжет)
Стенлі Доннен (сюжет)
У головних
ролях
Френк Сінатра
Естер Вільямс
Джин Келлі
Оператор Джордж Дж. Фолсі
Композитор Адольф Дойч
Монтаж Бланш Соел
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer і Netflix
Тривалість 93 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1949
Дата виходу квітень 1949
Кошторис $2,025,000
Касові збори $4,344,000
IMDb ID 0041944

«Візьми мене на бейсбол» (англ. Take Me Out to the Ball Game) — кольоровий американський музичний фільм 1949 року режисера Базбі Берклі, головні ролі у якому виконали Френк Сінатра, Естер Вільямс та Джин Келлі. Назва та музична тема фільму взяті з неофіційного гімну американського бейсболу «Take Me Out to the Ball Game».

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається у 1908 році. Головні герої — два гравці вигаданої бейсбольної команди Американської ліги «Wolves» Едді О’Браян (Джин Келлі) та Денніс Раян (Френк Сінатра), які по закінченню бейсбольного сезону виступають у водевілях. У команди з’являється новий власник, який не тільки хоче взяти клуб під особистий контроль, але ще й виявляється жінкою — чарівною Кей Сі (Кетрін Кетрін) Хіґінз (Естер Вільямс), до якої майже одразу відчуває прихильність Денніс, а згодом і Едді. У Раяна тим часом з’являється нав’язлива фанатка Ширлі Делвін (Бетті Ґаррет), яка тепер скрізь його переслідує.

Успіх команди залежить від зіркового тріо «О’Браян-Раян-Ґолдберґ». Але у той час як Ґолдберґ (Джулс Маншин) повністю відданий бейсболу, О’Браян волів би продовжувати свою кар’єру артиста водевілю. Азартний гравець Джо Лорґан (Едвард Арнольд) поставив велику суму на програш «Вовків» і обіцяє О’Браяну велику роль у своєму мюзиклі, щоб відволікти його таким чином від спорту. Команда зазнає багатьох програшів і перемога у сезоні тепер під загрозою. Розуміючи, як він підвів Кей Сі і команду, О’Браян збирається очистити своє ім’я, зігравши у вирішальній грі. Дізнавшись про це, Лорґан наказує своїм поплічникам усунути Едді. Для того, щоб захистити свого друга, Раян збиває його з ніг бейсбольним м’ячем, аби той не зміг взяти участь у матчі. Ширлі дізнається про підступні плани Лорґана, негідників забирає поліція, Кей Сі пробачає О’Браяну, який повернувшись до тями і дізнавшись, що його збив Раян, у прагненні до помсти вибігає на поле, що приносить команді перемогу.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Френк Сінатра Денніс Раян Денніс Раян
Естер Вільямс Кей Сі Хіґінз Кей Сі Хіґінз
Джин Келлі Едді О’Браян Едді О’Браян
Бетті Ґаррет Ширлі Делвін Ширлі Делвін
Джулс Маншин Нат Ґолдберґ Нат Ґолдберґ
Едвард Арнольд Джо Лорґан Джо Лорґан
Річард Лейн Майкл Ґілгулі Майкл Ґілгулі
Том Дуган Слеппі Берк Слеппі Берк

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]