Вікіпедія:18/Логотип до 18-річчя Вікіпедії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

30 січня 2022 року україномовній Вікіпедії виповнюється 18 років. З цієї нагоди, за доброю традицією, стандартний логотип Вікіпедії в інтерфейсі буде змінено на святковий. Святковий логотип буде обраний конкурсом: усі охочі можуть подати свої пропозиції, а спільнота Вікіпедії обере найкращу.

Крайній строк подачі логотипів: 24 січня 2022.

Голосування: від 12:00 25 січня до 18:00 29 січня 2022.

Деталі: в регламенті конкурсу.

Голосування[ред. код]

У цій секції ви можете голосувати за кандидатури святкового логотипу та коментувати їх. Переможець буде визначений за кількістю голосів «За», але ви також можете голосувати «Проти», щоб привернути увагу інших учасників голосування до недоліків певного варіанту. Обмеження у кількості логотипів, за які можна голосувати, немає.

Голосувати можуть лише ті користувачі, які зареєструвалися у Вікіпедії не пізніше 30 грудня 2021 року і станом на 19 січня 2022 року мали не менше ста редагувань в основному просторі.

Голосування триває до 18:00 29 січня

Підсумок голосування[ред. код]

Дві роботи — варіант 1 і варіант 3 — набрали однакову кількість голосів «за»: по 18 (якщо не враховувати голосів користувачів, котрі не відповідають критеріям до участі в голосування). Таким чином, згідно з регламентом конкурсу, переможною стає робота, у якої менше голосів «проти» — тобто варіант 3 (2 голоси «проти» у порівнянні з 7 голосами для варіанту 1). --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 17:34, 29 січня 2022 (UTC)[відповісти]

Варіант Автор Голосів «За»
(зарахованих)
Голосів «Проти»
(враховуються лише при рівності голосів «За»)
Коментар
Варіант 1 Dgho 18 7 Два голоси «За» не було зараховано
Варіант 2 Dgho 1 7
Варіант 3 Віщун 18 2
Варіант 4 A1 3 5

Умови і правила[ред. код]

Причини взяти участь[ред. код]

  • Основною винагородою для переможця конкурсу є публікація його/її праці як логотипу сайту з денною кількістю відвідувань майже 2,5 млн. Орієнтовна мінімальна тривалість використання ювілейного логотипу — 1 тиждень.
  • Переможець конкурсу та головні його учасники отримають сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна».
  • Обраний логотип буде широко використовуватися в медіа та інформаційних матеріалах; можливо, також буде вироблено сувенірну продукцію з ювілейним логотипом.

Як взяти участь[ред. код]

Для участі потрібно мати обліковий запис у проектах Фонду Вікімедіа. Якщо Ви не маєте облікового запису, то спершу необхідно зареєструватися: перейдіть за цим посиланням, оберіть собі ім'я користувача та вкажіть пароль, а також адресу електронної пошти, аби ми могли зв'язатися з Вами.

Увійдіть у свій обліковий запис у Вікісховищі та скористайтеся спеціальним майстром завантаження зображень.

Зображення обов'язково має бути в категорії Ukrainian Wikipedia 18 logos (якщо ви завантажуєте фото за посиланням вище, категорія підставиться автоматично); інакше воно може не потрапити на розгляд.

Зверніть увагу: згідно з регламентом конкурсу, кінцевий логотип має поширюватись на умовах ліцензії CC0, тобто перебувати у суспільному надбанні.

Після успішного завантаження ваш варіант святкового логотипу є учасником конкурсу. Успіхів!

Окремі настанови[ред. код]

  • Варіанти логотипу можуть базуватися на оригінальному варіанті логотипу чи містити його цілком. Для забезпечення високої якості похідних зображень рекомендовано використовувати оригінальний варіант логотипу у векторному форматі SVG чи в растровому форматі PNG з високою роздільністю.
  • Напис на стандартному логотипі Вікіпедії зроблено шрифтом Linux Libertine, але на вашому варіанті логотипу може використовуватися інший вільний шрифт.
  • Для участі у конкурсі бажано подавати як кінцевий логотип (розміру 135 × 155 пікселів), так і оригінальне зображення у високій роздільності для випуску ювілейних сувенірів.
  • Кінцевий логотип має бути у форматі SVG або PNG та мати прозорий фон.

Приклади[ред. код]

Ідеї[ред. код]

Тут можна висловити ідеї, які, можливо, хтось зможе втілити

Жаль, 16 не обігрували --Dgho (обговорення) 12:43, 26 січня 2022 (UTC)[відповісти]
про що саме з 16? --Anntinomyобг 19:47, 26 січня 2022 (UTC)[відповісти]
Вік сексуальної згоди --Dgho (обговорення) 09:19, 27 січня 2022 (UTC)[відповісти]
Алкотема повністю розкривається після 21 р. А от намісником улусу (мабуть і царем) в Золотій Орді, як раз можна було ставати після 18 р. --ntonyahu(τaλk) (EET/KYVT) 23:56, 27 січня 2022 (UTC)[відповісти]

Контакти[ред. код]

Координатором конкурсу є ГО «Вікімедіа Україна». Із питаннями і пропозиціями можна звертатися за електронною адресою wikimarathonwikimedia.org.ua

Посилання[ред. код]