Гоґун Похмурий

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Гоґун)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гоґун
Історія
Видавець Marvel Comics
Дебют «Journey into Mystery» #119 (серпень 1965)
Автор(и) Стен Лі
Джек Кірбі
Характеристики
Справжнє ім'я Гоґун
Позиція добро
Вид асґардієць
Зріст 190 см
Вага 303 кг
Колір очей темно-блакитний
Колір волосся чорний
Псевдоніми Гоґун Похмурий, Гоґун Доброзичливий, Лео Кінкейд, Тайрон Гаммер
Місце проживання Асґард
Актор Асано Таданобу
Команди й організації
Трійка воїнів, Асґард
Союзники
Тор, Бальдер Хоробрий, Леді Сіф, Геймдалл, Одін, Вольстаґґ, Фандрал
Вороги
Локі, Гела, Малекіт Проклятий

Гоґун Похмурий (англ. Hogun the Grim) — вигаданий персонаж з коміксів американського видавництва Marvel Comics. Один з учасників команди Трійка воїнів, тріо асґардійських авантюристів та персонажів, що періодично допомогають Тору Одінсону, спадкоємцю трону.

Актор Асано Таданобу зобразив асґардійця на широкому екрані у таких фільмах, які входили до кіновсесвіту Marvel, як: «Тор» (2011), «Тор: Царство темряви» (2013) та «Тор: Раґнарок» (2017).

Історія публікації[ред. | ред. код]

Гоґун був вигаданий коміксистами Стеном Лі й Джеком Кірбі, тож вперше з'явився в коміксі «Journey into Mystery» #119 (серпень 1965).

Сценарист Стен Лі бачив його схожим за деякими рисами з персонажами, яких грав актор Чарльз Бронсон[1].

Вигадана біографія[ред. | ред. код]

Гоґун — найрозумніший член Трійки воїнів, яка складалася з асів, Фандрала Стрімкого і Вольстаґґа. Ці троє воїнів доблесно билися пліч-о-пліч зі склепінчастими героями, такими як Леді Сіф, Бальдер Хоробрий, Геймдалл і бог грому Тор.

Гоґун і його загін вважалися загиблими після того, як Тор запустив Раґнарок. Насправді ж його душа, як і всіх інших, хто загинув під час Раґнарока, якимось чином потрапила до людської істоти. Коли Тор повернувся з мертвих і почав повертати до життя інших асів. Гоґун був одним з перших знайдених і звільнених, разом з двома своїми друзями Вольстаґґом і Фандралом. Зараз він проживає в Новому Асґарді, який Тор реконструював біля старого шосе 66 в Оклахомі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cooke, Jon B. (Editor); Thomas, Roy (Interviewer). Stan the Man & Roy the Boy: A Conversation Between Stan Lee and Roy Thomas. TwoMorrows (англ.). reprinted from Comic Book Artist #2. Процитовано 8 травня 2011.

Посилання[ред. | ред. код]