Marvel's Avengers

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Marvel's Avengers
Розробник
Видавець Японія Square Enix
Дистриб'ютор Світ Square Enix
Жанр(и) супергероїка, екшн-пригоди
Платформа Windows ПК (Microsoft Windows)
PlayStation PlayStation 4
Xbox One Xbox One
Google Stadia
Ліцензія Marvel Entertainment Marvel Games
Дата анонсу 26 січня 2017 року
Дата випуску 4 вересня 2020 року
Режим гри  однокористувацький
 кооператив
Мова
Українська відсутня
Вік. обмеження ESRB • PEGI • USK
Творці
Продюсер Бруно Сарджеант
Керівник(и) Туре Блістад
Режисер(и) Шон Ескайґ
Сценарист(и) Шон Ескайґ
Ігродизайнер(и) Аліша Таєр, Маґалі Стреттон
Художник(и) Патрік Паренто
Композитор(и) Комейл Госсейні
Технічні деталі
Носій Blu-ray, ц-магазини, хмара
Роздільність 720p, 1080p, 2160p
Ігровсесвіт Marvel
Попередня гра «Marvel's Spider-Man»
Офіційний сайт

«Marvel's Avengers»[A 1] (укр. «Marvel's Месники») — пригодницько-супергеройська відеогра від третьої особи основана на команді Месники та коміксах про них, розроблена Crystal Dynamics й видана Square Enix та Eidos Montreal. З розробкою гри також допомогла студія Crystal Northwest; портуванням гри для Windows займається студія Nixxes Software; з ліцензійними та видавничими питаннями допоміг видавничий бренд Marvel Games. Анонс відбувся в січні 2017 року, а демонстрація в червні 2019 року на E3.

Сюжет гри покаже поразку Месників під час чергової битви, та її наслідки — вже як п'ять років, герої, у тому числі і Месники, поза законом, Капітан Америка загинув, Месники розпалися; щоб дати відсіч новій загрозі та повернути захист світові, Месники які залишилися мусять перезібратися та знову стати пліч-о-пліч.

Гра вийшла 4 вересня 2020 року на ПК (Microsoft Windows), PlayStation 4, Xbox One та Google Stadia. Пізніше, Marvel's Avengers вийде на консолях нового покоління: PlayStation 5 та Xbox Series X.

Синопсис[ред. | ред. код]

Події гри «Marvel's Avengers» починаються у «День Месників», на церемонії де Капітан Америка, Залізна людина, Галк, Чорна вдова та Тор презентують відкриття нової високотехнологічної штаб-квартири Месників у Сан-Франциско — включаючи дебют їх власного гвинтоносця[en] на експериментальному джерелі енергії. Святкування стає смертельним, як тільки катастрофічний нещасний випадок обернувся масштабним спустошенням довкілля. Звинувачені в трагедії, Месники розколюються та розходяться. Минуло п'ять років, усі супергерої оголошені поза законом, але зненацька світу загрожує нова небезпека, і єдина надія людства — знову зібрати Наймогутніших Героїв Землі.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Гра демонструє класичні супергероїські екшн-пригоди від третьої особи, з широкою можливістю налаштовування костюмів та сил. Гравці зможуть грати в якості будь-якого персонажа команди Месників. У грі доступна як одиночна гра так і кооперативна, до 4-х гравців. Поміж місій, у розпорядженні гравців буде база Месників. Буде кілька карт середнього розміру для місій, замість одного великого відкритого міста. Гра буде постійно оновлюватися протягом довгих років, а нові герої, локації та інший контент буде безкоштовним.

Ви зможете грати за Капітана Америку, Тора, Галка, Чорну вдову і Залізну людину, як у одиночній, так і в кооперативній грі. Наприкінці презентації E3 показали тизер відеогри, де з'явився Генк Пім, а отже відбудеться поява й Людини-мурахи. Під час E3 2019 творці та видавці гри повідомили, що у грі ще буде багато персонажів, у тому числі найбільш очікувані серед фанатів після першого детального показу гри (Соколине око). Будуть доступні альтернативні костюми для героїв (різні для кожного персонажа). Буде дерево навичок для налаштування здібностей.

Персонажі[ред. | ред. код]

Месники
Докладніше: Месники
Лідер Месників. Під час Другої світової війни, він взяв участь у тесті експериментальної сироватка та досяг піку людських фізичних можливостей, але після багатьох битв у воєнний час опинився замороженим в анабіозі, перш ніж прокинутися в сучасному світі.
Месник й Король Асґарду, оснований на однойменному скандинавському міфологічному божеству.
Месник та геніальний вчений, який, через вплив гамма-випромінювання, перетворюється на монстра, коли гнівається або хвилюється.
Месниця та висококваліфікована шпигунка, колишній агент Щ.И.Т.а.
Власник та постачальник технологій для Месників. Самопроголошений геній, мільярдер, плейбой та філантроп з електромеханічними обладунками свого власного винаходу.
Винахідник та вчений, який винайшов технології задля зменшення до розмірів комах.
Підліток пакистансько-американського походження з Нью-Джерсі. Вона володіє здатністю змінювати форму тіла. Камала виявляє, що у неї є надлюдські здібності та бере кодове ім'я Міс Марвел, від її кумира Керол Денверс.
Месник-стрілець, а також колишній агент Щ.И.Т.а.
Майстри зла
Докладніше: Майстри зла[en]
Спостерігач має здатність копіювати будь-який стиль бою або рухів, за якими він спостерігав. Часто він носить меч, щит, лук і стріли, але він також відомий тим, що носить ножі, пістолети та іншу зброю. Однак, він не може імітувати надлюдські здібності, хоча він може досягти напів-супершвидкості, спостерігаючи за бойовим відео в швидкому русі.
Раніше відомий як Еміль Блонський, шпигун Радянського югославського походження, що працює на КДБ, Огида отримав свої здібності після отримання дози гамма-випромінювання, подібної до тієї, яка перетворила Брюса Баннера у Галка. В результаті він назавжди перетворився на масивного зеленошкірого монстра, чия фізична сила була еквівалентна, або навіть більша, силі Галка. Хоч він і зміг зберегти свій нормальний рівень самоконтролю та інтелекту після цієї трансформації, він не може повернутися до людського формі.

Локації[ред. | ред. код]

Під час прямого ефіру у стилі Q&A («питання та відповіді») з розробниками, було підтверджено, що замість одного величезного міста, вони обрали безліч невеликих локацій (важливі місця з всесвіту Marvel та оточення Месників), щоб гравці могли вирушити у подорож в усьому світі у ролі Месників.

Історія[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
Трейлер-анонс на YouTube
Повноцінний трейлер на YouTube
Ролик з технологіями Генка Піма на YouTube
Презентація на YouTube
Інтерв'ю з акторами на YouTube[A 2]
Інтерв'ю з творцями на YouTube[A 3]
Презентація на YouTube
Інтерв'ю з акторами на YouTube[A 4]
Інтерв'ю з акторами та творцем на YouTube[A 5]
Ігровий процес на YouTube

Анонс[ред. | ред. код]

Наприкінці січня 2017 року Marvel оголосила про спільне партнерство з Square Enix для мультиігрових проєктів, починаючи з гри, заснованої на Месниках. 26 січня 2017 року гра була офіційно анонсована під назвою The Avengers Project з кінематографічним трейлером. У трейлері були показані символи головних членів команди Месники: розбиті окуляри (Брюс Беннер / Галк), молот Мйольнір (Тор), кібернетична рука (Залізна людина) та щит Капітана Америки. Трейлер-анонс також продемонстрував ідею розколотих Месників, які мусять «перезібратися» (англ. #Reassemble).[1]

Electronic Entertainment Expo 2019[ред. | ред. код]

29 травня 2019 року було підтверджено, що гра буде продемонстрована на E3 2019 у Лос-Анджелесі, а саме на презентації Square Enix 10 червня з 18:00 по 19:00 за місцевим часом (11 червня о 4:00-5:00 за київським часом).[2] Напередодні презентації, біля E3 був помічений великий рекламний банер гри зі слоганом «Прийми свої сили» (англ. Embrace Your Powers), та переліком платформ: PS4, Xbox One, Stadia, PC.[3] На презентації гри був продемонстрований новий трейлер гри, який розкрив багато деталей сюжету та вперше продемонстрував зовнішній вид та трішки ігрового процесу гри, також були показані перші деталі та деякі подробиці сюжету. Під час презентації було продемонстровано акторів озвучення головних героїв гри, а саме, було показано відео з акторським складом де кожен трішки розповідав про працю над своїм персонажем та свої думки і факти про саму гру.[4][5] За зачиненими дверми, для обмеженої кількості осіб, було продемонстровано повний ігровий процес та дозволено пограти у демо-версію гри, дії якої, ймовірно, відбуваються на початку гри — битва з Спостерігачем на мосту Золота Брама у Лос-Анджелесі, деякі сцени звідти вже були показані широкій публіці, у першому повноцінному трейлері. Після презентації багатьом шанувальникам не сподобались деякі дизайни персонажів: костюм Капітана Америки та дизайн обличчя Чорної вдови. Розробники прокоментували невдоволення як логічну реакцію незвички, та не збирають змінювати дизайни, через своє прагнення створити оригінальну та незалежну від інших адаптацій історію та світ, проте обіцяють покращити графіку та дрібні моменти.[6] 18 червня, на ютюб-каналі компанії IGN, було опубліковано відео з записом інтерв'ю, на E3, з представником видавництва Marvel Games — Біллом Роусманном; та режисером/сценаристом гри — Шоном Ескайґом.[7]

San Diego Comic-Con 2019[ред. | ред. код]

1 липня стало відомо, що Marvel Entertainment буде присутня на San Diego Comic-Con 2019 (1821 липня 2019), та матиме панель видавничого бренду Marvel Games 18 липня з 13:30 (23:30 за київським часом), на якій буде присутня інформація про Marvel's Avengers.[8] Згодом, видавник гри Square Enix підтвердив, що ігровий процес відеогри покажуть 18 липня в рамках San Diego Comic-Con 2019. Панель гри матиме акторів озвучення та креативного директор Crystal Dynamics Шона Ескайґа. Показ гри відбудеться суто для відвідувачів заходу.[9]

У Залі H було продемонстровано відеоролик ігрового процесу демо-версії гри (перший рівень), який буде оприлюднено у мережі після GamesCom 2019 (наприкінці серпня). У відеоролику був показаний попередній ігрового процесу та альфа-контент з прологу гри, який показав події у «День Месників» (англ. "A-Day"): запуск власного гвинтоносця Месників, який працює від експериментального джерела енергії, а також відкриття штаб-квартири Месників західного побережжя[en].[10] На презентації був показаний не тільки ігровий процес альфа-версії, але й ранній погляд на налаштування героїв з різним спорядженням і костюмами (кастомізація). Після анонсу нових персонажів, на честь 80 років Marvel було оголошено, що у грі будуть костюми натхненні історією Marvel Comics. Показали налаштування свого стилю гри, інвестуючи бали навичок та дерево прокачки, щоб використовувати унікальні й різні сили героїв, з ідеєю, що кожен ігровий досвід буде відрізнятися: у гравця від гравця, у героя від героя.[10] Одним з останніх анонсів під час панелі у Залі H було оголошення про те, що буде 30-сантиметрова статуя Капітана Америки від Gentle Giant Studios у колекційному виданні гри. Більш детальна інформація про те, коли і де можна буде оформити попереднє замовлення, буде надана пізніше у 2019 році.[10]

Після презентації акторський склад Месників: Джефф Шайн, Тревіс Віллінгем, Трой Бейкер, Лора Бейлі та Нолан Норт зібралися, щоб підписати ексклюзивні літографії відвідувачам SDCC2019.[11]

Gamescom 2019[ред. | ред. код]

Під час SDCC2019 було оголошено, що на фестивалі Gamescom 2019 буде продемонстрована гра Marvel's Avenegrs та через тиждень після фестивалю буде оприлюднений ігровий процес гри у мережу, фестиваль запланований на 2024 серпня 2019 року у Кельні (Німеччина).[10] О 10 годині ранку 20 серпня було офіційно опубліковано перший гри, а саме майже 20 хвилин гри першого рівня гри, «День Месників» (англ. «A-Day»).[12] У опублікованому ігровому процесі були помітні покращення графіки та незначні зміни дизайну, який, загалом, залишився минулим.[13]

Українська локалізація[ред. | ред. код]

Планується, що у грі буде повністю відсутня українська локалізація, без озвучення, без субтитрів.[14]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Раніше відома під тестовою назвою «The Avengers Project», укр. «Проєкт Месники».
  2. Джефф Шайн (Капітан Америка — Стів Роджерс); Тревіс Віллінгем (Тор — Тор Одінсон); Трой Бейкер (Галк — Брюс Беннер); Лора Бейлі (Чорна вдова — Наташа Романов); Нолан Норт (Залізна людина — Тоні Старк).
  3. Білл Роусманн (VP та креативний директор Marvel Games); Шон Ескайґ (Режисер/сценарист Marvel's Avengers).
  4. Джефф Шайн (Капітан Америка — Стів Роджерс); Трой Бейкер (Галк — Брюс Беннер); Нолан Норт (Залізна людина — Тоні Старк).
  5. Шон Ескайґ (Режисер/сценарист Marvel's Avengers); Тревіс Віллінгем (Тор — Тор Одінсон); Лора Бейлі (Чорна вдова — Наташа Романов).

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Marvel Entertainment (26 січня 2017), The Avengers Project Announcement Trailer (англійська) , архів оригіналу за 27 червня 2019, процитовано 9 червня 2019
  2. Sheridan, Connor (29 травня 2019). Marvel's Avengers Project will be at E3 2019. gamesradar.com (англійська) . GamesRadar+. Архів оригіналу за 5 червня 2019. Процитовано 9 червня 2019.
  3. Square Enix, Marvel's Avengers (9 червня 2019). «#EmbraceYourPowers». instagram.com (англійська) . Процитовано 9 червня 2019.
  4. Square Enix, GameSpot Trailers (11 червня 2019), Full Square Enix Press Conference - E3 2019 (англійська) , процитовано 11 червня 2019
  5. Square Enix, IGN (10 червня 2019), Marvel's Avengers: Meet the Cast Official Reveal Trailer - E3 2019, архів оригіналу за 15 вересня 2020, процитовано 11 червня 2019
  6. Yehl, Joshua (13 червня 2019). Marvel's Avengers Will Not Change Designs After Fan Criticism - E3 2019. ign.com (англійська) . IGN. Архів оригіналу за 15 червня 2019. Процитовано 15 червня 2019.
  7. IGN (18 червня 2019), Marvel's Avengers Gameplay Interview - IGN LIVE | E3 2019, архів оригіналу за 19 листопада 2020, процитовано 3 липня 2019
  8. Entertainment, Marvel (1 липня 2019). Marvel Entertainment Unveils 2019 San Diego Comic-Con Line-Up | News | Marvel. marvel.com (англійська) . Marvel Entertainment. Архів оригіналу за 1 липня 2019. Процитовано 1 липня 2019.
  9. Ігролад Marvel's Avengers покажуть 18 липня. playua.net (українська) . PlayUA. 12 липня 2019. Архів оригіналу за 12 липня 2019. Процитовано 12 липня 2019. {{cite web}}: |first= з пропущеним |last= (довідка)
  10. а б в г Marvel, Games (18 липня 2019). SDCC 2019: 'Marvel's Avengers' Invites You to Embrace Your Powers | News | Marvel. marvel.com (англійська) . Marvel Entertainment. Архів оригіналу за 20 липня 2019. Процитовано 20 липня 2019.
  11. Marvel Entertainment, Marvel Games (20 липня 2019). Our Marvel's Avengers cast has assembled to sign exclusive SDCC lithographs. Looks like @JeffSchine, @WillingBlam, @TroyBakerVA, @LauraBaileyVO, @nolan_north, @ShaunEscayg, & @BillRosemann are enjoying face time w/ fellow Avengers fans! #EmbraceYourPowers #Reassemblepic. @PlayAvengers (англійська) . Marvel's Avengers. Архів оригіналу за 8 серпня 2019. Процитовано 18 липня 2019.
  12. Games, Marvel (2019T00:09). Lightning Strikes. Repulsor Blasts. Ground Pounds. Shield Throws. Spy Tech. We’re kicking off Gamescom early by releasing the full A-Day Prologue gameplay footage today! In this tutorial, the Avengers must defend San Francisco. @PlayAvengers (англ.). Square Enix. Архів оригіналу за 24 січня 2021. Процитовано 20 серпня 2019.
  13. Look how gorgeous this graphic update is. The visuals keep getting better and better over time. Just imagine the game at release... @AvengersSE (англ.). Have We Heard Anything About Marvel’s Avengers?. 2019T02:12. Процитовано 20 серпня 2019. {{cite web}}: |first= з пропущеним |last= (довідка)
  14. Marvel’s Avengers. Marvel's Avengers (англійська, французька, італійська, німецька, іспанська, португальська, японська, китайська, корейська та російська) . Архів оригіналу за 9 червня 2019. Процитовано 14 червня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]