Веном (персонаж)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Веном
Історія
Видавець Marvel Comics
Дебют The Amazing Spider-Man #300 (1988)
Автор(и) Девід Мішелін, Тодд Макфарлейн
Характеристики
Альтер его Едді Брок
Повне ім'я Edward Charles Allan Brock
Позиція Антигерой
Вид Людина - симбіот (прибулець)
Зріст 190
Вага 118
Колір очей голубі
Колір волосся Блондин
Псевдоніми Клинтар
Місце народження Нью-Йорк, США (Едді Брок)/сам Веном є іншопланетного походження
Громадянство США США
Актор Тофер Грейс, Генк Азарія, Ді Бредлі Бейкер, Daran Norrisd і Ben Diskind
Команди й організації
Темні месники
Союзники
Карнаж
Вороги
Людина-павук

Веном (англ. Venom — отрута, злість) — вигаданий персонаж з коміксів американського видавництва Marvel Comics, в основному пов'язаних з людиною-павуком. Перша поява Венома відбулося в The Amazing Spider-Man # 300 (Травень, 1988). Спочатку виступав як суперзлодій, персонаж згодом набув статусу антигероя. Веном — симбіот, розумна інопланетна істота в'язкої, практично рідкої форми. Подібно реальним симбіотам, для того, щоб вижити, він потребує носія, як правило людини. Єднання з симбіотом надає його власнику надлюдські можливості.

Першим відомим власником симбіота був людина-павук, який зрештою відмовився від прибульця, дізнавшись про його справжні наміри. Згодом симбіот об'єднувався з іншими носіями, зокрема з Едді Броком, його другим і найвідомішим господарем, який став першим Веномом і заклятим ворогом людини-павука. Відповідно до джерел Щ. И. Т., він є однією з найбільших загроз людства, поряд з Магнето, Доктором Думом і Червоним Черепом.

Журналіст Майк Конрой описав персонажа наступним чином: «Те, що спочатку мало стати заміною костюма Людини-павука перетворилося в один з найбільших нічних кошмарів пускача павутини з Marvel». У 2009 році Веном посів 22 місце в списку 100 найбільших лиходіїв з коміксів за версією IGN. Також IGN помістив версію Мака Гаргано на 17 місце в списку 50 найбільших Месників, у той час як втілення Флеша Томпсона зайняло 27 місце. Інкарнація Едді Брока у вигляді Венома отримала 33 місце в списку 50 кращих персонажів коміксів за версією Empire.

Історія публікації[ред. | ред. код]

Персонажі супергеройських всесвітів створювалися виключно в стінах видавництва Marvel Comics. Але на початку 80-х компанія влаштувала конкурс серед фанатів. Усі бажаючі могли запропонувати свою ідею подальшого розвитку сюжету про Людину-павука, а кращі з них могли б отримати своє місце в майбутніх коміксах.

Один з конкурсантів на ім’я Ренді Шуллер запропонував новий концепт костюма Людини-павука – повністю чорний з яскраво-червоною емблемою павука на грудях. Задумка була інтригуючою і головний редактор Marvel Comics Д Джим Шутер[en] запропонував конкурсанту продати йому ідею нового костюма за нечувану суму $220.

Дебютом у коміксах чорно-білого костюма став 252 номер про Неймовірну Людину-павука, що вийшов у травні 1984 року.

Трансформація з новенького костюма на повноцінного антигероя Венома зайняло 4 роки – його перша поява припала на ювілейний 300-тий випуск у травні 1988 року – The Amazing Spider-Man.

Фільми[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]