Гураль Надія Ярославівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гураль Надія Ярославівна
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 9 травня 1987(1987-05-09) (36 років)
Місце народження Ясенів, Бродівський район, Львівська область, Українська РСР, СРСР
Професії поетка
Освіта Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка
nadiagural.com

Надія Ярославівна Гураль (нар. 9 травня 1987, село Ясенів, Золочівський район, Львівська область)[1] — українська співачка, поетеса і композиторка, авторка власних пісень.

Біографія[ред. | ред. код]

Надія Гураль народилася 9 травня 1987 року в селі Ясенів на Львівщині, в родині педагогів. Ще в дитинстві почала писати вірші. У старших класах сама навчилася грати на гітарі і відтоді пише пісні.

Закінчивши школу із золотою медаллю, вступила до Тернопільського державного педагогічного університету на факультет підготовки вчителів початкових класів.

Після закінчення університету здобула другу вищу освіту (факультет післядипломної освіти, англійська мова).

В студентські роки Надія брала участь і перемагала у багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсах. Зокрема у конкурсі студентської пісні «Окрилені піснею»; одна з перших пісень співачки — «Буває й гірше» — отримала премію «Найкраща авторська пісня». Це послужило стимулом, щоб серйозно зайнятися своєю творчістю: записувати пісні, знімати кліпи, давати концерти.

Пісні «На край світу», «Село моє», «Рідне місто» посідали перші сходинки хіт-парадів багатьох радіостанцій України.

У 2010 році побачила світ збірка віршів для дітей — книжка-розмальовка під назвою «Читайко-Малювайко», у 2012 році співачка випускає свій перший авторський альбом, що має назву «На край світу». Диск містить 13 вибраних пісень, і є своєрідним підсумком творчості на той час.

Протягом останніх років Надія видала багато успішних синглів — «Квітка», «Ніченька», «Наречена», «Серденько», та багато інших. В доробку є кілька пісень, створених у співпраці з іншими авторами: «Чужина» та «Чари осені» (на слова Богдана Коваля), «Не питаю» (слова і музика Михайла Гандзоли) та «Чистий лист» (слова і музика Михайла Гандзоли, дуетне виконання з автором), а також дует разом із Ольгою Монастирською — «Подруго моя» (слова і музика Ольги Монастирської).

Останнім часом Надія багато гастролює, а також реалізовує себе як фотомодель. Світлини з нею можна зустріти у глянцях та фешн-календарях.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 27 березня 2020. Процитовано 27 березня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]