Даниленко Валентина Петрівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Даниленко Валентина Петрівна
Народилася 13 січня 1957(1957-01-13) (67 років)
с. Карапиші Миронівський район Київська область
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Діяльність науковиця
Alma mater Білоцерківський національний аграрний університет
Галузь тваринництво
Вчене звання професор
Науковий ступінь кандидат сільськогосподарських наук
У шлюбі з Даниленко Анатолій Степанович
Нагороди Відмінник освіти України
Заслужений працівник сільського господарства України
Заслужений працівник сільського господарства України
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Орден «За заслуги» ІІІ ступеня
Почесна грамота Верховної Ради України

Валентина Петрівна Даниленко (нар. 13 січня 1957(19570113), с. Карапиші Миронівський район Київська область) — фахівець у галузі тваринництва, почесний член НААН України, кандидат сільськогосподарських наук, професор, генераль­ний директор СТОВ «Агросвіт»

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчила Київське медичне училище та економічний факультет Білоцерківського державного аграрного університету, отримавши кваліфікацію менеджера-економіста. Працювала медсестрою в Олександрівському ФАПі, у Миронівській ЦРЛ та в Карапишівській дільничній лікарні.

З 1986 по 1998 рік – помічник голови ЗАТ «Карапиші», у 1998 році обрана його головою. З 2000 року – голова, а з 2001 — генеральний директор СТОВ «Агросвіт».

Депутат Київської обласної ради ІV та VI скликань, депутат Миронівської районної ради V скликання, з серпня 2010 року — член колегії Миронівської райдержадміністрації, член виконавчого комітету Карапишівської сільської ради.

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

У 2007 році в Інституті розведення і генетики тварин УААН захистила дисертацію на тему: «Науково-практичне обґрунтуван­ня методів формування високопродуктивного стада молочної худо­би», здобувши науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук. Науковою новизною стали всебічно вивчені гено- та паратипові фактори, що впливають на молоч­ну продуктивність, відтворну і адаптаційну здатність, технологічні й екстер'єрні особливості тварин української чорно-рябої молочної та голштинської порід за формування високопродуктивного і рентабельного стада. Вперше досліджено ефективність вирощування ремонтного молодняку за умов використання автоматизованого випоювання телятам молока та частоту форм успадкування племінної цінності за надоєм корів досліджуваних порід.

У тому ж 2007 році обрана почесним членом УААН (відділення зоотехнії).

Опублікувала 10 наукових праць у 6-ти фахових виданнях. Відома серед ділових та наукових кіл як практик по впровадженню в сільськогосподарському виробництві кращих світових та вітчизняних технологій у галузях тваринництва та рослинництва.

Відзнаки та нагороди[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]