Довгоногий батечко (фільм, 1919)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Довгоногий батечко
англ. Daddy-Long-Legs
Жанр комедія-драма, німе кіно, драматичний фільм і екранізація роману[d]
Режисер Marshall Neiland і Альфред Е. Ґрін
Продюсер Мері Пікфорд
Сценарист Джин Вебстер
На основі Довгоногий дядечко
У головних
ролях
Мері Пікфорд, Marshall Neiland, Fred Huntleyd, Джоан Марш, Мілла Девенпорт, Mahlon Hamiltond, Wesley Barryd, Percy Haswelld, Carrie Clark Wardd і Estelle Evansd
Оператор Чарльз Рошер
Кінокомпанія Mary Pickford Film Corporationd
Дистриб'ютор First National Pictures і Netflix
Тривалість 85 хв.
Мова німий
(інтертитри англійською)
Країна США США
Рік 1919
IMDb ID 0010040
CMNS: Довгоногий батечко у Вікісховищі

«Довгоногий батечко» (англ. Daddy-Long-Legs) — німа трагікомедія, екранізація однойменного роману Джин Вебстер. Прем'єра фільму відбулася 11 травня 1919 року. Режисер фільму, Маршалл Нілан, також зіграв в ньому невелику роль студента, залицяльника героїні Мері Пікфорд.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сирота Джуді Еббот виховується в злиденному притулку. Коли вона досягає підліткового віку, у неї з'являється опікун, який пропонує сплатити її навчання за умови, що вона ніколи не буде намагатися побачити його. Джуді зауважує лише його довгу тінь і про себе дає йому ім'я довгоногого батечка. У наступному році у неї з'являється два шанувальника — студент Джиммі і багач Джарвіс Пендлтон, дядько її однокласниці.

Дівчина відкидає залицяння і Джиммі (так як він занадто юний), і Джарвіса — вона хоч і закохана в останнього, але боїться, що той дізнається про її низьке походження. Потребуючи в раді, Джуді відправляє листа своєму таємничого опікуну, але не отримує відповіді. Тоді вона розшукує його і розуміє, що Джарвіс і є її довгоногий татко. У фіналі Джуді і Джарвіс пояснюються, після чого слід щасливе возз'єднання закоханих.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]