Дравідар Кажагам

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дравідар Кажагам
Країна  Індія
Засновник E. V. Ramasami
Дата заснування 1944
Штаб-квартира Chennai
Ідеологія Humanism
Social justice
Feminism
Rationalism
Anti-Casteism
Anti-Classism
Офіційний сайт dravidarkazhagam.org
Періяр Е. В. Рамасвамі, засновник Дравідар Кажагам

  Дравідап Кажагам - це соціальний рух, мета якого полягала у викоріненні недоліків існуючої кастової системи, включаючи недоторканність. .

Історія[ред. | ред. код]

Організація заснована Періяром Е. В. Рамасамі, який створив Рух самоповаги в 1925 році, відокремившись від партії Індійський національний конгрес. Партія справедливості, створена в 1917 році, стверджувала, що просуває подібні інтереси. Обидві організації об'єдналися в 1938 році під керівництвом Періяра. У 1944 році назву було змінено на Дравідар Кажагам.

Ідеологія[ред. | ред. код]

Головною метою Дравіда Кажагам було забезпечення повної незалежності Дравідійської Республіки (Дравіда Наду). Партія на початку заснування зберігала цінності, подібні до цінностей Партії Справедливості. [1] Дравіда Кажагам перебувала під впливом Руху самоповаги Періяра, в т.ч. було прийнято багато його цілей і завдань.

Конфліктні роки[ред. | ред. код]

Коли партія набула популярності, багато хто хотів брати участь у виборах. Періяр стверджував, що політика витіснить ідеологію на задній план. Через напружені стосунки в організації та одруження Періяра з Маніяммай, яка була на 40 років молодша за нього, деякі члени партії відокремились та створили Дравіда Муннетра Кажагам. [2] Одруження Періяра з дівчиною молодшого віку викликало напругу в організації та поза нею. [3] Організацію очолила Маніаммаї, а потім К.Веерамані після її смерті.

Президенти[ред. | ред. код]

С. No. Портрет Ім'я

(Birth–Death)

Термін повноважень
Від до Дні в офісі
1 </img> Періяр Е. В. Рамасами



</br> (1879–1973)
27 серпня 1944 року 24 грудня 1973 року
2 Аннаї ЕВР Маніаммай



</br> (1917 – 1978)
25 грудня 1973 року 16 березня 1978 року (
3
К. Віерамані



</br> (1933 – )
16 березня 1978 року Діючий

Пізні роки[ред. | ред. код]

Протести Періяра багато в чому символічніі не закликали до знищення приватної власності чи фізичної шкоди комусь. Вона базувала свої інтереси на антихінді та антибрахманській агітації і не стала повноцінною політичною партією.

Прапор Дравіда Кажагам

Прапор Дравідара Кажагама бере свій початок у 1937 році. Тоді хінді став обов'язковим предметом у Південній Індії. У відповідь на це Е. В. Рамасвамі організував протести проти хінді, під час яких вивішував простий чорний прапор. [4] Періяр отримав велику популярність, і через рік був обраний президентом Партії справедливості. Коли Партія справедливості була перейменована в Дравіда Кажагам у 1944 році, партія прийняла свій офіційний прапор. На малюнку зображено червоне коло з чорним фоном, причому чорний колір символізує «позбавлення та образи, з якими дравідійцям доводилося стикатися в умовах суворої індуїстської релігії». Червоний колір символізує «невтомні зусилля, спрямовані на усунення невігластва та сліпої віри серед людей». [5]

Діяльність[ред. | ред. код]

Партія часто займала жорсткий підхід і брала участь у масових спробах змінити систему. Один із таких інцидентів включав погрожування священикам - брахманам читати гімни тамільською замість санскриту. Вони підтримували застереження в освіті та працевлаштуванні з 1919 року. Періяр зіграв важливу роль у запровадженні резервації для небрахманів у Таміл Наду з 1921 року ще до здобуття незалежності.

Спадщина[ред. | ред. код]

Організація заклала основу для подальшої участі тамілів у політиці, що викликало ентузіазм у новому тамільському духу. Хоча вона не змогла реалізувати грандіозну ідею незалежної дравідійської нації, проте сприяла духу єдності серед дравідійців.

Організація також брала участь у вирішенні питання тамілів Шріланки та активно виступала на підтримку ТОТИ .

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Saraswathi, S. (2004) Towards Self-Respect. Institute of South Indian Studies, pp. 93 & 94
  2. The September which split Dravidians: Periyar weds Maniyammai, DMK is born. The News Minute.
  3. A stalwart of the Dravidian movement. The Hindu. 20 квітня 2020.
  4. Hardgrave, Robert (1965). The Dravidian Movement. Bombay: Popular Prakashan. с. 31.
  5. Saraswathi, Srinivasan (1974). Minorities in Madras State. Delhi: Impex India. с. 87.

Посилання[ред. | ред. код]

Шаблон:Dravidian politics-hor