Дуже епічне кіно

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дуже епічне кіно
Epic Movie
Жанр кінокомедія[1][2][…]
Режисер Пол Шифф
Продюсер Paul Schiffd
Сценарист Джейсон Фрідбергd[4] і Аарон Зельцерd[5]
Оповідач Roscoe Lee Browned
У головних
ролях
Джейма Мейсd[4][6][…], Дженніфер Кулідж[4][8][…], Adam Campbelld[9][4][…], Фон Ей Чемберсd[9][4][7], Кріспін Гловер[4][6], Darrell Hammondd[4][6], Кел Пенн[9][4][…], Фред Віллард[4][8][…], Тоні Коксd[4][6][7], Кевін Гарт[6], Джареб Дюплейсd[6], Кармен Електра[4][6], Kevin McDonaldd[4][6], Кріста Фленаганd[6], Девід Керрадін[4][6], Katt Williamsd[6], Roscoe Lee Browned[6], Lauren Conradd[6], Скотт Л. Шварцd[6], Vince Vielufd[6], Rico Rodriguezd, Tad Hilgenbrinkd, Вороніна Ірина Вадимівна, Таран Кіллемd, Gregory Jbarad, Héctor Jiménezd[5] і Hector Jiménezd
Оператор Шон Морерd
Композитор Edward Shearmurd
Кінокомпанія Regency Enterprises
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 89 хвилин
Мова англійська
Країна США
Рік 2007
Дата виходу 26 січня 2007
Кошторис $20 мільйонів
IMDb ID 0799949
Попередній Дуже страшне кіно 4
Наступний Кінопобаченняd

«Дуже епічне кіно» (англ. «Epic Movie») — американська кінопародія, зроблена в стилі серії фільмів «Дуже страшне кіно» і «Супергеройське кіно».

Сюжет[ред. | ред. код]

Люсі, одна з чотирьох сиріт, працює в музеї. Вона стає свідком смерті Жака Соньера («Код да Вінчі»). Після того як вона не може розгадати «код» у вмираючого куратора, Соньер танцями побуквенно видає їй «да Вінчі». Вона біжить до Мони Лізи і знаходить фразу, що знущаються над зачіскою Тома Хенкса в оригіналі. Ця фраза наштовхує її на останню доказ — автомат продає шоколадки, з якого вона дістає одну. Весь цей час, за ним женеться чорношкірий альбінос Сила (Сайлас) і стрибає на неї після того, як вона дістала шоколадку. У Люсі в ту мить ламається каблук, і вона нахиляється. Сила промахується і врізається в автомат. Люсі розкриває шоколадку і виявляє в обгортці Золотий квиток, що запрошує її на «епічне пригода».

Едвард, теж сирота, працює в мексиканському монастирі / притулку («Суперначо»). Едвард — найстарший в монастирі і вирішує стати Реслер, оголошуючи що він — краще за інших сиріт. Образивши куховарство Начо (а саме — мертву кішку), Едвард отримує втик від Чанчіто, який кидає його зі столу. Проїжджаючи по столу, він зауважує як один з ченців дістає Золотий квиток із шоколадної обгортки та вистачає квиток. Потім він випадає з вікна.

Сюзан, також сирота, летить на літаку до своїх нових прийомним батькам, Бреду Пітту і Анджеліні Джолі. Вона просить склянку води у стюардеси, але з графина випадає змія замість води («Зміїний політ»). Тут же, інші пасажири виявляють змій всюди. У салоні з'являється персонаж подібний Семюел Л. Джексон і починає повторювати «чергову фразу» — «Мене задовбали ці чортові змії на цьому чортової літаку!». Потім він хапає Сюзан і кидає її з літака. З невідомої причини, на землі в той момент проходить Періс Хілтон, яка проголошує свою красу, і тут на неї падає Сюзан. Сюзан забирає Золотий квиток з сумочки Періс.

Останній з сиріт, Пітер — мутант навчається у відповідній школі («Люди Ікс»). Йому подобається Містик, яку він просить піти з ним на шкільні танці. Вона відмовляється, і до неї підходять Росомаха, Шторм, Роуг і Циклоп. Росомаха випускає свої металеві пазурі й загрозливо підходить до Пітеру. Пітер панікує і готується зняти верхній одяг щоб показати свою спроможність. Раптово, у нього на спині з'являються курячі крильця. Інші мутанти починають сміятися над ним, але потім підходить директор школи — Магнето. Він відганяє Пітера, але потім використовує свою здатність щоб відкрити металева шафа прямо в обличчя Пітера. Всі Люди Ікс сміються і йдуть, а на Пітера падає з шафи шоколадка, в якій він знаходить Золотий квиток.

Усі четверо сиріт зустрічаються на шоколадній фабриці Віллі («Чарлі і шоколадна фабрика»). Віллі розповідає що таємним інгредієнтом в його шоколаді є людські органи. Потім він і його помічники-коротуна забирають у сиріт некториє частини тіла (серце Люсі, статеві органи Едварда, зуб Пітера і голову Сюзан; з незрозумілої причини, в наступному кадрі все у них на місці). Віллі потім ставить своє клеймо на тілі Пітера і кидає їх у кімнату.

Усі четверо сидять в кімнаті, похмурі, адже це був їхній останній шанс не бути сиротами. Вони чують підходящого Віллі і панікують. Вони починають шукати де можна сховатися. Люсі в одній з кімнат виявляє платтяна шафа («Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка й платтяна шафа»). Відкриваючи її, вона отримує на голову величезну купу мотлоху. Звідти ж вибігає оголена блондинка. Люсі заходить в шафу і виявляє засніжену Гнарнію і фавна Тупуса. Він запрошує її в свій будинок, показаний у стилі «MTV Cribs». Але потім він кається що заманив її в пастку. Він виганяє Люсі і дає їй на прощання одноразову камеру, що пояснює соціополітичних ситуацію в Гнарніі («Місія нездійснима 3»).

Едвард також знаходить шафа і зустрічається з Білої стервою і не може відірвати очі від її бюсту. Вона пропонує йому стати її королем, просячи його привести інших сиріт щоб вони стали його слугами. Сюзан і Пітер прибувають в Гнарнію і зустрічають Люсі і Едварда. Незважаючи на переконання Едварда, всі йдуть до будинку містера Тупуса. Але весь будинок зруйновано, а хто говорить бобер представляється гомосексуальним партнером Тупуса. Гаррі (ім'я бобра) розповідає сиротам що Біла Стерво заарештувала Тупуса так як він захистив Люсі. Він також каже що всі вони є героями, особливо Пітер, який тут же починає мріяти що він — Супермен («Повернення Супермена»). Бобер говорить сиротам що докази до розгадки знаходяться навколо них. Едвард тихенько вискользает, а інші знаходять картину «Таємна вечеря», на якій також намальовані всі чотири сироти. Гаррі розповідає їм що всі вони — брати і сестри, батьків яких вбила Біла Стерво.

Тим часом, Едвард прибуває в замок стервою і розуміє що вона лише хотіла дістати всіх сиріт та що він — їхній брат. Він відмовляється розповісти її де вони, але вона показує йому свою оголені груди, і він у напівдрімоті розбовтується все. Потім з'являється Ештон Катчер, ведучий телешоу «Punk'd», і Едвард попадати в камеру ув'язнення.

Знаючи про зраду Едварда, Люсі, Сюзан і Пітер повинні забратися з дому Тупусуса. На вулиці, вони зустрічаються з самим фавни, який цілується з бобром. Гаррі отримує SMS що повідомляє що Стерво роздобула зброя масового ураження, яке вибухне через 24 години. З'являється Сила, і Тупус говорить іншим щоб залишили його. Люсі і Сюзан не хоча залишати його самого, але боягузливий Пітер змушує їх тікати. Пітер не дає їм повернутися навіть після криків Тупуса про допомогу.

Бобер посилає їх до школи магів, де їх зустрічає сивий Гаррі Поттер разом з лисіючим Роном та вагітної Герміоною. Вони допомагають трьом сиротам тренуватися для війни.

Едвард намагається вибратися з в'язниці, але потім зустрічає свого сусіда по камері — капітана Джека Водогрея («Пірати Карибського моря»), якого неможливо зрозуміти, але йому вдається придумати спосіб втекти. Він дістає ніж і зарізав Едварда в живіт з криками «Допоможіть!». З прибуттям стражників, Джек б'є їх тілом Едварда. Джек і поранений Едвард потім тікають.

На кораблі Джека, Едварду цікава життя пірата. Джек і його екіпаж починають співати і танцювати, після чого Едвард розповідає Джеку, що його брат і сестри йдуть на зустріч з Асло. З'являється Біла Стерва і платить Джеку за роботу. Едвард розуміє, що його провели, коли Джек показує, що його корабель насправді — атракціон. Стерво вбиває Джека, але Едвард вистачає її ЗМЗ, гублячи його у воду.

Люсі, Сюзан і Пітер направляються до табору Асло. Там вони зустрічають Джеймса Бонда, Чубакку і Бората. Зустрівшись з напів-левом Стебасло, їм доводиться платити за допомогу Стебаслу у звільненні Едварда груповухою. Стебасло звільняє Едварда і вбиває Сила, але його потім вбиває Біла Стерво.

Гаррі розповідає сиротам що Стебасло мертвий, але весь табір погоджується допомогти їм битися зі стервом. Також з'являються персонажі «Володаря перснів» і Люди Ікс зі школи Пітера. Пітер оголошує вечірку напередодні битви. Сюзан, Едвард і Люсі починають змагання з пиття пива, а Пітер займається сексом з Містик, яка на його прохання збільшила свій бюст і зад і зробила собі єдину брову і «бабкині руки».

На ранок, сироти бачать що ніхто з ними не прийшов після того, як Сюзан вирвало на всіх. У Пітера при вигляді армії стерви починається приступ боягузтва, але він відриває свої крила і готується битися. Потім з'являється живий Джек Водогрій на величезному водяному колесі. Стерво одягає свою маску Дейві Джонса, чим відволікає Джека. Армія стерви починає бігти на сиріт, а разом з ними — загін імперських штурмовиків («Зоряні війни»). Сироти героїчно біжать на ворога, але потім трапляється те що й повинно статися при зустрічі чотирьох з армією — всі, крім Пітера, отримують смертельні рани. Пітер якимось чином знаходить синій пульт керування («Клік: з пультом по життю») і заморожує ворогів. Інший кнопкою він лікує рани брата і сестер, і вони потім починають, радіючи, вбивати армію Білої стерви.

Залишається лише сама Біла Стерва. Пітер зупиняє сиріт, даючи їм лекцію про те як Гнарнія буде демократичною країною, і що Стерво отримає справедливий суд. Його перериває колесо Джека, яке розчавлює стерво. Сироти стають правителями Гнарнії: Пітер Героїчний, Сюзан Справедлива, Едвард Вірний і Люсі Безмізка. На старості років, вони знову виявляють шафу і потрапляють назад на фабрику Віллі, де їх чекає Борат. Він вітає їх зі щасливим кінцем, але його перериває Джек на своєму колесі, що проїжджав по сиротам. Борат каже своє фірмове «Ні!», і починаються титри.

Пародії[ред. | ред. код]

Фільми[ред. | ред. код]

  • Код да Вінчі
  • Суперначо
  • Зміїний політ
  • Люди Ікс: Остання битва
  • Чарлі і шоколадна фабрика
  • Хроніки Нарнії: Лев, Чаклунка і платтяна шафа
  • Пірати Карибського моря: Скриня мерця
  • Клік: з пультом по життю
  • Гаррі Поттер
  • Повернення Супермена
  • Борат: культурні дослідження Америки на користь славного держави Казахстан
  • Людина зі шрамом
  • Зоряні війни
  • Гарольд і Кумар йдуть у відрив
  • Казино «Рояль»
  • Форсаж 3: Токійський дрифт
  • Місія нездійснима 3
  • Американський пиріг
  • Півфест
  • Талладегскіе ночі: Балада про Ріккі Боббі
  • Володар перснів
  • Монті Пайтон і Священний Грааль
  • V означає Вендетта

У ролях[ред. | ред. код]

  • Кел Пенн — Едвард
  • Дженніфер Кулідж — Біла Стерво Гнарніі
  • Адам Кемпбелл — Пітер
  • Фаун А. Чемберс — Сюзан
  • Джейма Мейс — Люсі
  • Кевін Гарт — Сила (Сайлас)
  • Фред Віллард — Стебасло
  • Кармен Електра — Містик
  • Тоні Кокс — Боб
  • Гектор Хіменез — містер Тупос
  • Катті Уільямс — Гаррі Бобер
  • Денні Джекобс — Борат
  • Девід Лер — Ештон Катчер
  • Скотт Л. Шварц — Гегрід
  • Кевін Макдональд — Гаррі Шпроттер
  • Кріста Фленеган — Герміона Грейнджер
  • Джордж Альварез — Рон Візлі
  • Мішель Місті Ленг — блондинка
  • Лорен Конрад — себе
  • Кріспін Гловер — Віллі
  • Даррелл Хаммонд — капітан Джек Водограю
  • Джим Піддок — Магнето
  • Девід Керрадайн — Жак Соньер

Прокат[ред. | ред. код]

Незважаючи на негативні відгуки критиків, фільм заробив 18600000 $ за перші вихідні показу. До 8 травня 2007, фільм заробив 83583785 $, 39739367 $ з яких — у США, роблячи фільм черговим хітом у серії «(жанр) кіно».

Під час показу в Україні, що розпочався 29 березня 2007 року[10], протягом перших вихідних фільм зібрав $78,194 і посів 3 місце в кінопрокаті того тижня. Фільм опустився на сьому сходинку українського кінопрокату наступного тижня і зібрав за ті вихідні ще $20,154.[11] Загалом фільм в кінопрокаті України пробув 3 тижні і зібрав $150,044, посівши 84 місце серед найбільш касових фільмів 2007 року.[12]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.nytimes.com/2007/01/27/movies/27epic.html?_r=1
  2. http://www.nytimes.com/2007/01/27/movies/27epic.html
  3. http://www.imdb.com/title/tt0799949/
  4. а б в г д е ж и к л м н п https://www.siamzone.com/movie/m/4505
  5. а б ČSFD — 2001.
  6. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф http://www.imdb.com/title/tt0799949/fullcredits
  7. а б в http://bbfc.co.uk/releases/epic-movie-film
  8. а б в http://www.metacritic.com/movie/epic-movie
  9. а б в http://stopklatka.pl/film/wielkie-kino
  10. Epic Movie: Release Info. imdb.com. Процитовано 28 листопада 2017. (англ.)
  11. Epic Movie: Foreign Grosses. boxofficemojo.com. Архів оригіналу за 1 грудня 2017. Процитовано 28 листопада 2017. (англ.)
  12. 2007 Ukraine Yearly Box Office. boxofficemojo.com. Архів оригіналу за 11 листопада 2017. Процитовано 28 листопада 2017. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]