Дульсінея Тобоська (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дульсінея Тобоська
рос. Дульсинея Тобосская
Жанр драма
мюзикл
Режисер Світлана Дружиніна
Сценарист Олександр Володін
У головних
ролях
Наталія Гундарева
Олександр Назаров
Оператор Анатолій Мукасей
Композитор Геннадій Гладков
Художник Віктор Юшин
Кінокомпанія Мосфільм
Тривалість 131 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1980
IMDb ID 0080666

«Дульсінея Тобоська» (рос. «Дульсинея Тобосская») — радянський художній музичний двосерійний фільм, екранізація мюзиклу Геннадія Гладкова, заснованого на однойменній п'єсі Олександра Володіна. Сюжет можна розглядати як фантазію на тему продовження подій роману «Хитромудрий ідальго Дон-Кіхот Ламанчський».

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається в Іспанії, на початку XVII століття. Через сім років після смерті Дона Кіхота і виходу роману Сервантеса ім'я лицаря сумного образу стає легендою. Вірний зброєносець Дона Кіхота — Санчо відправляється в Тобосо і знаходить там селянку Альдонсу, яка і не підозрює, що була дамою серця знаменитого лицаря і сама стала знаменитістю. Санчо розповідає історію мандрів і страждань Дона Кіхота за своєю коханою.

Альдонса-Дульсінея переїжджає в Толедо. У столиці вона знайомиться з дивним молодим чоловіком — доном Луїсом, який схожий на ідеальний для неї образ лицаря і чоловіка. Подібність його з Доном Кіхотом підкреслює навіть здивована репліка Санчо: «Невже Господь за Ваше благочестя воскресив Вас і повернув Вам молодість?» Через нього Дульсінея кидає Толедо і вищий світ і відправляється в мандри, повторюючи шлях того, хто безнадійно любив її.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]