Дама з камеліями (фільм, 1921)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Каміла (фільм, 1921))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Каміла
Camille
Жанр драма, мелодрама
Режисер Рей С. Смоллвуд
Продюсер Metro Pictures
Сценарист Олександр Дюма (син)
На основі Дама з камеліями
У головних
ролях
Рудольф Валентіно
Алла Назімова
Оператор Рудольф Дж. Бергкуіст
Композитор Пітер Вантін
Художник Наташа Рамбова
Кінокомпанія Nazimova Productions
Дистриб'ютор Metro Pictures
Тривалість 72 хв.
Країна США США
Рік 1921
IMDb ID 0012027
CMNS: Дама з камеліями у Вікісховищі

«Каміла» (англ. Camille) — американська мелодрама режисера Рея С. Смоллвуда 1921 року. Створено за мотивами однойменної п'єси Олександра Дюма.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія картини відбувається в середині XIX століття у Парижі. У вищому світлі столиці з'являється чарівна куртизанка Маргарита Готьє, відома як «дама з камеліями» — через пристрасть до квітів. У неї багато багатих шанувальників, але через екстравагантну поведінку і добре серце вона постійно живе в боргах. Подруга рекомендує їй зблизитися з бароном де Варвілем, володарем великого статку. Між тим, Маргариту таємно переслідує закоханий в неї молодий чоловік Арманд Дюваль. Спочатку Маргарита навіть думає, що він і є Варвіль, але це виявляється не так, коли її представляють справжньому барону. Їй дуже сподобався Арманд, але вона все ж стає коханкою Варвіля, таємно підтримуючи відносини з Армандом.

Стан Маргарити погіршується через туберкульоз, але вона намагається порвати відносини з бароном і возз'єднатися з Армандом. Маргарита таємно продає свої коштовності, щоб підтримати життя. Разом коханці їдуть на курорт і недовгий час по справжньому щасливі. Гроші закінчуються і Арманд пише листа своєму батькові, монсеньйору Дювалю, щоб він допоміг йому матеріально. Стривожений батько зустрічається з Маргаритою і намагається умовити її порвати з сином, так як це може згубно позначитися на його майбутній кар'єрі. Маргарита повертається з курорту в Париж і намагається порвати з Армандом, але вже пізно. Вона вся в боргах, без майбутнього і з підірваним здоров'ям. В кінці Маргарита помирає на руках Арманда.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]