Користувач:Amigachary/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Фантом(автомобіль під прикриттям)[ред. | ред. код]

"Фантом" (з англ. phantom - "привид" або "невидимий чи важкопомітний") - це українська назва виду поліційного транспорту, що призначений для прихованого фіксування порушень правил дорожнього руху в автоматичному режимі. З’явився на українських дорогах 25 січня 2022 року.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Нині відомо, що "Фантоми" - це автомобілі сірого кольору, марки «Skoda Kodiaq» (надалі моделі авто не буде розголошено[1]), що мають червоно-сині проблискові маячки, які у звичайному режимі роботи не помітні. В загалом, автомобіль не має жодних розпізнавальних знаків, тому нічим не відрізняється від інших транспортних засобів на дорозі.

Обладнання[ред. | ред. код]

Спецавтомобіль обладнаний комплексом фіксації порушення "Phantom": 4 камери, блок управління, планшет та принтер. Одна камера знімає салон, дві інші закріплені в передній і задній частині автомобіля для фіксації правопорушення як доказу, і основна камера для автоматичного вимірювання швидкості рухомих транспортних засобів.

Також автомобілі оснащені інтегрованою системою зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних та виведенні на спеціальному планшеті.

Можливості цієї системи дають змогу зосередитися одночасно на 50 об'єктах в обох напрямках(зворотному та попутному) під час руху самого "фантома", або коли він стоїть на місці.

«Спецавтомобіль сертифікований за модулями "В" та "F" і унормований з усіма вимогам ДСТУ-8809:2018 Національного стандарту України й здатний до фіксації порушень ПДР[2]» - зазначив на законності автомобілів перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький.

Функціонал[ред. | ред. код]

"Фантом" має спеціальний радар, що вимірює швидкість на ходу. Якщо зафіксовано порушення, система зчитує номери правопорушників та перевіряє транспорт у базі даних.

Після розпізнавання автомобіля буде сформовано запис, який міститиме інформацію про ТЗ(транспортний засіб) та його власника, а також:

  • дата й час правопорушення  
  • номер транспортного засобу    
  • опис правопорушення
  • координати місця зафіксованого правопорушення  
  • ідентифікаційний номер засобу, яким було зафіксовано правопорушення

Потім в автоматичному режимі система передає інформацію в диспетчерську станцію, де після аналізу та перевірки даних, буде сформовано протокол про адміністративне правопорушення й надіслано квитанцію для стягнення штрафу. До відповідальності притягується власник авто, на якого зареєстровано ТЗ. Усі штрафи будуть надсилатися електронно або поштою через 10 днів у разі несвоєчасного реагування. Якщо за кермом був інший водій, то потім в установленому порядку власник автомобіля з наявними доказами може оскаржити рішення постанови.

Здебільшого правопорушення швидкісного режиму фіксуються в автоматичному режимі без зупинки транспортного засобу порушника. У разі грубого порушення, коли водій становить небезпеку для інших учасників дорожнього руху, інспектори під час патрулювання "фантому" можуть втрутитися в ситуацію. Поліціянти, що несуть службу на автомобілях, у форменому одязі та зі службовими посвідченнями можуть вдатися до використання сирени та проблискових маячків з вимогою зупинити рух, і розглядати справу про адмінпорушення відповідно до вимог статті 35 ЗУ "Про Національну поліцію". У такому разі притягуватися до відповідальності буде водій авто, якого зупинили.

Переваги[ред. | ред. код]

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка[3], "фантоми" набагато ефективніші за камери автоматичної фіксації, адже водій не буде точно знати, у який момент його зможуть спіймати, тому буде насторожі завжди, а не лише на певних ділянках. Тобто концепція спецавтомобіля несе в собі превентивну функцію(насамперед запобігти, а не допустити правопорушення).

Переваги цієї технології, за заявами Департаменту комунікації МВС України:[ред. | ред. код]

·      Фіксування адміністративних правопорушень учасників дорожнього руху в автоматичному режимі, що унеможливлює людський чинник

·      Нівелювання ознак корупції між інспектором та водієм

·      Формування доказової бази для майбутніх судових рішень

У перший день роботи 4 автомобілів-фантомів було винесено 990 адміністративних постанов про порушення швидкості за даними Патрульної поліції України[4].

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Увійти у Facebook. Facebook (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  2. Увійти у Facebook. Facebook (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  3. Увійти у Facebook. Facebook (укр.). Процитовано 31 січня 2022.
  4. Увійти у Facebook. Facebook (укр.). Процитовано 31 січня 2022.