Кіндія (Тирговіште)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Кіндія» (Тирговіште)
Повна назва Asociația Fotbal Club
Chindia Târgoviște
Прізвисько Micul Ajax (Маленький «Аякс»)
Засновано 2010
Населений пункт Тирговіште, Румунія Румунія
Стадіон Еуген Попеску
Вміщує 12 500
Президент Румунія Марсел Гергу
Головний тренер Румунія Віорел Молдован
Ліга Ліга I
2019/20 14.
Вебсайт afcchindiatargoviste.ro
Домашня
Виїзна
Це стаття про клуб, заснований 2010 року. Про клуб, що носив назву «Кіндія» (Тирговіште) у 1996—2003 роках див. статтю Тирговіште (футбольний клуб)

«Кіндія» (Тирговіште) (рум. AFC Chindia Târgoviște) — румунський футбольний клуб з міста Тирговіште, заснований 2010 року. Домашні матчі приймає на стадіоні «Еуген Попеску», потужністю 12 500 глядачів.

Історія[ред. | ред. код]

11 серпня 2010 року муніципалітет Тирговіште разом з колишнім футболістом Георге Попеску і за підтримки фанатів створили новий футбольний клуб у місті[1], який мав би замінити старий клуб «Тирговіште», що через фінансові проблеми змушений був грати у комуні Шотинга. Новий клуб отримав назву «Кіндія» на честь Вежі Кіндія, символу міста, розташованого недалеко від стадіону[2].

Клуб «Кіндія» не є офіційним наступником історичного клубу «Тирговіште», але користується підтримкою місцевих шанувальників, які вважають його головним клубом міста та формальним наступником старої команди, що існувала з 1948 року. Однак фактично в клубі є й деякі елементи, які пов'язують його з оригінальним клубом, наприклад, кольори (червоний і синій), назва «Кіндія» також використовувалась історичним клубом у період між 1996 і 2003 роками і логотип, який є фактично логотипом, що використовується в той же період, змінивши лише напис C.F. Chindia на F.C. Chindia.[2].

Клуб «Кіндія» був включений до Ліги ІІІ і після лише одного сезону вийшов у Лігу ІІ. За підсумками сезону 2012/13 клуб зайняв 13-те місце і повернувся до Ліги III. Це породило напруженість всередині клубу, в результаті чого Георге Попеску і Іон Крекінеску повиходили з проекту. Клуб залишився у розпорядженні муніципалітету Тирговіште і Ради округу Дамбовіца і повернувся до другому дивізіону через два сезони. «Кіндія» стала міцною і однорідною командою, що складалась в основному з місцевих гравців.

Ця команда за підсумками сезону 2018/19 років виграла другий дивізіон і вперше в історії вийшла до найвищого дивізіону країни. Такі результати принесли величезну радість серед прихильників, які змогли знову побачити команду з Тирговіште у вищому дивізіоні, після 21 року відсутності, з сезону 1997-98, коли там грала команда «Тирговіште».

Досягнення[ред. | ред. код]

  • Ліга III
    • Чемпіон: 2010–11, 2014–15
    • Друге місце: 2013–14

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ASOCIATIA "FOTBAL CLUB CHINDIA TARGOVISTE" [ASSOCIATION "FOOTBALL CLUB CHINDIA TARGOVISTE"]. firme.info. Архів оригіналу за 17 лютого 2019. Процитовано 20 травня 2019.
  2. а б Fotbalul din Turnul Chindiei, de la berile cu Dobrin până la „FCSB vs. Steaua” în variantă dâmbovițeană [Football from Chindia Tower, from the beers drunk with Dobrin to "FCSB vs. Steaua" in Dâmbovița alternative]. theplaymaker.ro. Архів оригіналу за 13 липня 2019. Процитовано 20 травня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]