Лоббі (Сімак)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лоббі
англ. Lobby
Жанр науково-фантастичне оповідання
Автор Кліффорд Сімак
Мова англійська
Опубліковано 1944

«Лоббі» (англ. Lobby) — науково-фантастичне оповідання Кліффорда Сімака, вперше опубліковане журналом «Astounding Science Fiction» в квітні 1944 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Бізнесмен Біл Коб та науковець Глен Батлер заснували компанію «Атомна енергія». Сенатор Вокер лобіст традиційних енергетичних компаній почав дискредитувати їхню затію в пресі. Форд Адамс, представник Всесвітнього енергетичного комітета, прийшов до Коба і не розкриваючи своєї посади попередив, що конфронтація з традиційним енергетичним бізнесом нашкодить економіці в цілому і призведе банкротства їхньої компанії. Розлючений Коб прогнав його.

Адамс нарешті вдався до підриву їхньої першої в світі атомної електростанції. Батлер чудом вижив і Коб таємно евакуював його в таємний прихисток. Форд Адамс знову прийшов до Коба і влаштував телеконференцію із сенатором Вокером, де шантажував його та примусив направити велику частину прибутку енергетичних компаній на розвиток ядерної енергетики. Розгніваному Кобу він пояснив, що таке рішення не будучи справедливим, є оптимальним для безболісної адаптації економіки до використання атомної енергетики.

Посилання[ред. | ред. код]