Марбурзька шпалерна фабрика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Marburger tapetenfabrik J. B. Schaefer GmbH & Co. KG
Тип бізнес
Форма власності GmbH & Co. KG
Засновано 1845
Засновник(и) Іоганн Бертрам Шефер
Штаб-квартира Кірхгайн, Німеччина
Ключові особи Ульрих Айтель
Продукція шпалери
Виторг 85 млн євро (2012)
Співробітники 365 (2013)
marburg.com.ua
Мапа
CMNS: Марбурзька шпалерна фабрика у Вікісховищі

Марбурзька шпалерна фабрика (Marburger Tapetenfabrik) — найстаріше підприємство з виробництва шпалер, розташоване в Німеччині.

Історія компанії[ред. | ред. код]

Більш ніж 170 років тому, в далекому 1845 році, коли Йоханом Бертрамом Шефером (англ. Johann Bertram Schaefer) був відкритий спеціалізований магазин з продажу товарів для внутрішнього оздоблення приміщень, з якого згодом і виросла Марбурзька шпалерна фабрика. Сучасна Марбурзька шпалерна фабрика являє собою сімейне підприємство, кероване ось уже п'ятим поколінням своїх власників.

1875 р. — Йохан Конрад Шефер (Johann Konrad Schaefer) починає виробляти шпалери на шпалерній фабриці «У каменя пілігримів» (нім. «Am Pilgrimstein»). Незважаючи на спустошливий пожежа 1882 року, з часом шпалерне виробництво активно зростає і розширюється.

1922—1956 р.р. — Бетрам Шефер (Betram Schaefer) Зруйнована під час Другої світової війни (в 1945-му році) виробництво було перенесено і відновлено на новому місці — у місті Кірхгайн, де фабрика знаходиться і понині.

1946—1980 р.р. — Вальтер Айтель (Walter Eitel) Справами підприємства управляє зять попереднього власника.

З 1979 р і до цього дня — Ульріх Айтель (Ullrich Eitel) знаходиться біля керма сімейного підприємства. 1983-му році пожежа створює непросту для підприємства ситуацію, з якої воно з честю виходить завдяки впровадженню інновацій.

Інновації[ред. | ред. код]

  • 1965 р. — «Domotex»: винахід текстильних шпалер
  • 1973 р. — шпалери зі структурованою / рельєфною поверхнею: виконані за технологією рельєфного друку, створюють революцію на ринку шпалер
  • 1990 року — шпалери «Patent Decor»: шпалери зі структурованою поверхнею під фарбування, на флізеліновій основі і з можливістю видалення
  • 1993 р. — екологічні шпалери зі структурованою поверхнею: зроблені на 100 % без ПВХ, хлору і пластифікаторів
  • 1995 — «м'яті» шпалери: вироблені індустріальним способом шпалери з унікальною, рельєфною поверхнею
  • 1996 р. — шпалери, що захищають від впливу електромагнітних полів
  • 2012 року — колекція Karat: шпалери з нанесеними на поверхню довільними зображеннями, що представляють собою довговічні аплікації зі стразів або перлів
  • 2015 р. — шпалери «Art Luminaire»: симфонія шпалер і світла

Захист навколишнього середовища[ред. | ред. код]

Марбурзька шпалерна фабрика — це єдиний виробник шпалер, який з 1990 року сертифікований відповідно до стандарту DIN EN ISO 9001 (менеджмент якості). На щорічному зовнішньому обов'язковому аудиті перевіряється, чи може підприємство зберегти свою сертифікацію. Стандарт DIN EN ISO 9001 визначає в тому числі екологічні цілі в стратегії якості, при розробці продукції, для захисту навколишнього середовища в технології виготовлення і для екологічно прийнятною переробки відходів.

Посилання[ред. | ред. код]