Мусагеница (станція метро)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Мусагеница»
М1
М4
Загальні дані
Тип крита наземна
Проєктна назва «Въртопо»
Платформи
Кількість 2
Тип берегові
Форма прямі
Довжина 102 м
Будівництво
Дата відкриття 8 травня 2009
Архітектор(и) Олена та Фарід Пактіавал
Інженер(и)-конструктор(и) Румяна Костадинова
Транспорт
Район міста ЖК «Мусагеница»
Виходи до бул. «Андрій Сахаров»
вул. Пловдивське поле
Інше
Час відкриття 05:00
Час закриття 23:58
Код станції 3023; 3024
Географічні координати 42°39′31″ пн. ш. 23°21′52″ сх. д. / 42.65861° пн. ш. 23.36444° сх. д. / 42.65861; 23.36444
Мапа

Мусагеница (болг. Мусагеница) — спільна станція Першої та Четвертої ліній Софійського метрополітену. Введена в експлуатацію 8 травня 2009

крита наземна станція з двома береговими платформами, Довжина платформи 102 м., розташована на бул. «Андрій Сахаров», на існуючому мосту. Має один вестибюль, розташований під станцією. Станція має попередньо закладену функціональну схему і розміри, які обумовлені конструкцією моста і не можуть бути змінені.

Станція є компактним за формою циліндром еліптичного перетину, з комунікаціями що поступово розширюється в центральній зоні.

Виконана в нетрадиційному для станції метро стилі, чиї овальні обсяги, ажурна конструкція, свіжі квіти і матеріали створюють ефект легкості. Динаміка чергування щільних і прозорих підлог підкреслює рух, а комбінація блакитного і тепло-жовтого кольору в інтер'єрі символізують небо і сонце, повітря і світло.

Із зовнішнього боку станція являє прозорий синьо-зелений тубус, обтятий щільними сріблястими кільцями. Покрита полікарбонатом з ультрафіолетовим захистом і різним ступенем прозорості. Тубус обшитий алюмінієвим оздобленням з ізоляцією, що оберігає пасажирів від літньої спеки.

З невідомих причин станція є єдиною з усіх станцій, на якій неможлива безкоштовна пересадка з однієї платформи на іншу платформу.

Архітектори: арх. Олена і арх. Фарід Пактіавал, інж.арх. Румяна Костадинова

Галерея[ред. | ред. код]


Ресурси Інтернету[ред. | ред. код]