Народна мудрість (анімаційна серія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Народна мудрість
Народна мудрість
Жанр мультфільм
Режисер Степан Коваль
Володимир Задорожний
Продюсер Юлія Грибанова
Кінокомпанія Національна телекомпанія України
Тривалість 50 серій
Країна Україна Україна

«Народна мудрість» — український анімаційний цикл із 50 короткометражних серій режисерів Степана Коваля та Володимира Задорожного за мотивами українських прислів'їв та приказок[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

У «Народній мудрості» за допомогою прислів'їв і приказок відображається уся багатоманітність та різнобарв'я українського колориту[2].

Нагороди[ред. | ред. код]

На Універсальному багатокультурному фестивалі кіно (Лос-Анджелес), який відбувся протягом 12 — 14 квітня 2013 року «Народна мудрість» була визнана найкращою в номінації анімаційних короткометражних фільмів. У цілому учасниками фестивалю стали понад 20 країн[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Народна мудрість на Першому національному. http://1tv.com.ua/uk. Архів оригіналу за 27 серпня 2013. Процитовано 23 квітня 2013.
  2. Український цикл мультфільмів «Народна мудрість» підкорив Лос-Анджелес. http://zik.ua/ua. Архів оригіналу за 27 серпня 2013. Процитовано 23 квітня 2013.
  3. Українські мультфільми виграли на фестивалі в Лос-Анджелесі. http://www.day.kiev.ua/uk. Архів оригіналу за 27 серпня 2013. Процитовано 23 квітня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]