Ніч влади (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніч влади
Night of Power
Жанр наукова фантастика
Форма роман
Автор Спайдер Робінсон
Мова англійська
Написано 1984
Опубліковано 1985
Країна  США
Видавництво Baen Books
ISBN-13: 978-0-671-55944-1
ISBN-10: 0-671-55944-3

«Ніч влади» (англ. Night of Power) — науково-фантастичний роман канадського письменника-фантаста Спайдера Робінсона про расову війну, яка могла б статися у Нью-Йорку. Написаний 1984 року[1], опублікована наступного року, а події. описані в ньому, — у 1996 році. Історія обертається навколо змішаної за расовою приналежністю родини, яка має справу з чорною революцією в Нью-Йорку.

Назва натякає на священний день мусульман Лайлат аль-Кадр, який іноді перекладається як «Ніч сили».

Сюжет[ред. | ред. код]

Рассел Грант — 48-річний дизайнер, який заробив достатньо грошей на своїх нетрадиційних винаходах, щоб достроково вийти на пенсію.

Дженніфер — 14-річна донька від його першого шлюбу. Вона характеризується автором як «надзвичайно яскрава і образна дитина».

Діна Грант — дружина Рассела. Вона народилася й виросла в Галіфаксі. 37-річна сучасна танцівниця, яка приїжджає до Нью-Йорка, тому що «її давня подруга Ліза Данн запропонувала їй шанс — останній шанс — потанцювати в Нью-Йорку, і не просто в Нью-Йорку, а в театрі Джойса, вітрини, всесвітньої Мекки сучасного танцю».

Майкл — харизматичний чорношкірий, революційний лідер, з яким зустрічаються Гранти.

Хосе — управитель квартири Гранта, а також за сумісництвом, найнятий Расселом, охоронець Дженніфер. Він «невисокий смаглявий красень з зовнішністю 17-тирічного пуерториканця з довгими непослушними кучерями та цинічними розвагами».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Spider Robinson: Books. Robinson's official website. Процитовано 16 грудня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]