Обговорення:Загальна теорія відносності

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Загальна теорія відносності
Стаття «Загальна теорія відносності» входить до спільного для всіх мовних розділів Вікіпедії списку необхідних статей.
Її покращення й доведення до статусу вибраної є важливим напрямком роботи проєкту.
Рік 2010 2011 2012
Переглядів 4874 7416 7555


Науковість[ред. код]

Обгрунтуйте науковіть цієї теорії.

Складається враження, що нам нав'язують важливість цієї теорії, і ми маємо сприймати її як доконаний факт. Є теза про дезінформацію і наукову профанацію цієї теорії. Хто її аналізував? Чи справді вона є науковою теорією - чи це облуда і брехня, світоглядна модель хворої психічно людини (Ейнштейн - розумово неповноцінний), ця теорія нічого не пояснює? Чи автор її - Ейнштейн, який не був науковцем, а бухгалтером, чи інша людина?

У природі є швидкість вища за швидкість світла, звідки взялася і для чого потрібна в науці константа "с"? У чому смисл рівняння Е=mc2? Що описує ця формула?

Якщо ця теорія є фальсифікацією, то з якою метою науку фальсифікують? І таке інше --Brandner (обговорення) 05:30, 4 листопада 2012 (UTC)[відповісти]

Ви це серйозно?--Zmi007 (обговорення) 15:15, 4 листопада 2012 (UTC)[відповісти]


Викладено мої особисті погляди. (СТО - спеціальна террія відносності)

Оскільки маса фотона не є нульовою, тому він, згідно з СТО повинен викривлювати простір. Коли він рухається в певному напрямі з швидкістю світла (c - максимальна швидкість, як постулат теорії відносності), то повинен змінювати кривизну простору. Кривизна простору змінюється не тільки в місці знаходження фотона, а й в області навколо цього фотона, тобто і перед фотоном в напрямі його руху. Отже можна зробити логічний висновок, що швидкість зміни кривизни простору є більшою ніж швидкість світла. СТО пояснює гравітацію, як дію викривленого простору на масивне тіло. Тому можна зробити висновок, що швидкість розповсюдження гравітааційного поля більша за швидкість світла. (Є велика можливість для експериментальної фізики підтвердити, або спростувати цю думку). Прийнято вважати, що фотон не має маси спокою. Якщо максимальною швидкістю в Всесвіті прийняти не швидкість світла, а швидкість зміни кривизни простору (швидкість розповсюдження гравітації), тоді фотон, і інші "безмасові" елементарні частинки отримують масу спокою (хоч і досить незначну). З сказаного випливає висновок, що швидкість світла залежить від частоти (більша частота - більша енергія - більша маса - більша швидкість).

Поміркуємо на тему: "Що таке маса?" Загальновизнане визначення твердить, що маса є мірою інерційних, гравітаційних та енергетичниих властивостей матерії. Тобто масу можна виміряти тільки у разі взаємодії матерії з простором. Попробуємо відповісти на запитання, чому збільшується маса при збільшенні швидкості матеріального тіла? Матеріальне тіло має масу спокою і внаслідок цього викривлює простір. Це викривлення стале. Коли тіло починає рухатись, воно починає змінювати кривизну простору. Думаю, простір опирається зміні кривизни. Чим швидже намагаємося змінити кривизну, тим більше простір цьому опирається. Ми це сириймаємо як ріст маси тіла.

Проведемо уявний есперимент. Уявімо, що в певній точці простору знаходиться масивне тіло. Воно викривило простір. Якщо ми його уявно миттєво видалимо - простір вирівняється, кривизна зникне. Це говорить про те, що простір повинен мати таку властивість, як пружність. Отже для викривлення простору потрібно затратити енергію, а при його вирівнюванні - отримуємо енергію. Тобто можна розглядати енегрію, як міру викривленості простору. Фізична система, що володіє пружністю, при виведені з рівноваги переходить в коливання (як пружина). Вважається, що такі коливання породжують гравітаційні хвилі. Більше того - в цій області простору повинна проходити циклічна зміна кривизни. Тобто кривизна від максимальної повинна перейти в нульову, а потім в від'ємну. Потім знову через нульову знову в максимальну позитивну. І так повинно продовжуватись де-який час. Цікаво розглянути від'ємну кривизну простору. Оскільки ми припустили, що енергія - міра кривизни простору, то при від'ємній кривизні повинна існувати і від'ємна енергія. Думаю це проявляється в існуванні антиматерії (позитрон). Відомо, що при спробі сповільнити фотон світла, він розпадається на пару електрон-позитрон. Можливо фотон та пара електрон-позитрон - це просто різні види викривлення простору. У випадку електрон-позитрон енергія фотона перетворюється на енергетичну пару з викривленням простору як в сторону позитивної, так і негативної енергії (що в сумі дають енергію фотона). А в об'єкта з негативною енергією повинна бути і негативна маса. І ця негативна маса повинна відхиляти рухомий об'єкт (в тому числі і промінь світла) з позитивною масою в інший бік. Для дослідження реакцій різних мас між собою виникають наступні моменти: позитивна маса з позитивною, позитивна з негативною, і негативна з негативною.

— Це написав, але не підписав користувач Krigostep (обговореннявнесок) 16:23, 18 березня 2020.