Обговорення:Forth

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ліцензії[ред. код]

Як написано на сторінці http://www.forth.org.ua/ukr/copyright'n'copyleft.htm: "Будь-яка інформація з цього вузла, окрім тієї авторство якої (або посилання на авторство) зазначено, може без обмежень, посилань і попереджень використовуватися в будь яких некомерційних цілях, в тому числі в друкованих або електронних виданнях, за умови, що видавець не стягує з читача будь-якої плати (в тому числі за носії, за доставку чи податків). Допускається безкоштовне використання інформації з цього вузла учбовими закладами при викладанні філософських, математичних та фізичних, природничих та технічних дисциплін в разі якщо зі студентів (учнів) не стягується додаткова плата за цю інформацію." Оскільки авторство http://www.forth.org.ua/ukr/istorija.htm не позначене - це редакторська стаття, яку можна публікувати будь-де.

Така ліцензія суперечить GNU Free Documentation License, згідно якої розповсюджується Вікіпедія. --Yakiv Glück 09:09, 10 жовтня 2008 (UTC)[відповісти]
Якому саме пункту? З моєї точки зору, GNU Free Documentation License, лише звужує наведену ліцензію - "... без обмежень, посилань і попереджень ..." оскільки потребує посилань на текст. А тому, якщо такий текст буде розповсюджуватися з посиланням на текст з Вікіпедії, - порушення первинної ліцензії відсутнє.
З того пункту, що GNU FDL дозволяє комерційне використання. --Yakiv Glück 09:57, 10 жовтня 2008 (UTC)[відповісти]

Порушення авторських прав у статті Forth[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Forth, але, на жаль, ми не можемо його прийняти, тому що цей текст захищений авторськими правами і є скопійованим без змін із сайту http://forth.org.ua/ukr/istorija.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені будемо видалити ваш внесок у статтю Forth. Якщо ви впевнені у тому, що стаття не порушує авторські права, або у вас є дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії GFDL, ви можете написати про це на сторінці обговорення статті або на сторінці Вікіпедія:Відновлення вилучених сторінок.

Якщо ви є автором даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто помістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення "Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії GNU FDL", після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Ви також можете переписати зміст чужого тексту своїми словами й дати посилання на сайт із докладнішим описом --195.184.217.196 09:53, 10 жовтня 2008 (UTC)[відповісти]