Обговорення користувача:Микола Василечко/2017 — липень-серпень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Архів обговорення

2007—2012: 2007—2012
2013: 2013
2014: січень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2015: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2016: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень
2017: січень-лютий, березень-квітень, травень-червень, липень-серпень, вересень-жовтень, листопад-грудень

Вікіпедія:Список користувачів за кількістю започаткованих статей

А як цей список оновлюється? --Jphwra (обговорення) 12:53, 2 липня 2017 (UTC)

Треба перейти за посиланням на quarry, там є спеціальний код, треба його перезапустити через свій профіль. --Микола Василечко (обговорення) 18:29, 2 липня 2017 (UTC)

Регіональний ландшафтний парк «Дністровський каньйон»

Доброго дня. Хочу з вами порадитись: як думаєте, може варто Регіональний ландшафтний парк «Дністровський каньйон» (Тернопільська обл.) позначити (з відповідним шаблоном) як втрачена природоохоронна територія? Бо, як я розумію, він був попередником і став основою створення Національного природного парку «Дністровський каньйон» (Тернопільська обл.). Крім того, в статті про Регіональний ландшафтний парк «Дністровський каньйон» фото Франківського боку Дністра, а не Тернопільського. --MSha 09:00, 3 липня 2017 (UTC)

Вітання! Почну з фото: я просто скопіював картку з того парку, тож світлину замінити не проблема.
Ще раніше бачив, що є якісь неув’язки, але не виправляв, бо хотів підтвердження. Тепер їх знайшов у нових реєстрах від УЕПР ТОДА. Наразі опрацьовую і додаю в статті посилання на нові реєстри. Ще залишилося кілька районів. Далі звірятиму дані по кожному об’єкту ПЗФ області за новоопублікованими реєстрами. Вже натрапив на два десятки статей, які треба розбивати на дві, бо там описані по два різні об’єкти ПЗФ. Також виявив, що ми пропустили нові об’єкти ПЗФ, які оголошені у 2015-2016 роках.
Тепер щодо Дністровського каньйону. РЛП є в реєстрах. Наскільки орієнтуюся в ситуації (але планував проконсультуватися ще в Ігоря П’ятківського) — є і НПП і РЛП одночасно. Про що і в реєстрах зазначено. Території НПП і РЛП в багато чому співпадають, але РЛП розширений і більший, НПП — 10829,18 га, РЛП — 42084.0 га. Всі суперечливі відомості виставлю на обговорення.
Був би вже зробив більше, але тим часом на прохання організаторів конкурсу ВЛЗ перевіряв завантажені світлини кількох учасників, щоби виявити помилкові та неправильні завантаження. Якщо дасте мені час до кінця місяця, то я спробую оновити дані про ПЗФ області зі звіркою з новими реєстрами, та оновленням джерел, зокрема, уточненнями сторінок ТЕСу.
Ще один момент. І. П’ятківський з групою авторів видали у 2014 книжку «Унікальні перлини природи Тернопільщини», але вона є тільки в електронному варіанті на сайті видавництва. Платити 150 грн за незрозуміло який доступ до цього варіанту не хочу. Не впевнений, що з цього варіанту можна витягнути текст... А за цією книжкою, напевно, можна було би розширити інформацію в статтях.
Ще одне. Тепер ніяк не докумекаю, як розділити категорію на Вікісховищі, щоб кожний з парків мав окрему ). --Микола Василечко (обговорення) 10:43, 3 липня 2017 (UTC)
Дякую за пояснення, трохи прояснилось. А взагалі, ви, пане Миколо, робите колосальну роботу, якою можна лише захоплюватись! Терпляче і наполегливо. Успіхів вам і натхнення в подальшій роботі! --MSha 15:02, 3 липня 2017 (UTC)
Та ви теж ). Скоро на Тернопільщині мають з'явитися ще декілька природоохоронних територій, тож успіхів нам! Особливо в пошуку тих територій на місцевості, бо картосхем нових об'єктів з 2014 року в мене нема. То доведеться добряче їх пошукати по області ). --Микола Василечко (обговорення) 12:12, 3 липня 2017 (UTC)

Попередження

Практично кожна стаття містить щонайменше одну-дві помилки, якщо добре пошукати — знайдете. Шаблон недоцільний, і якщо повернете його, я розціню це як порушення ВП:НДА і заблокую Вас. --Piramidion 10:04, 4 липня 2017 (UTC)

Ось тут посилання на диск С — абсурд, тому краще ось тим користувачам поясніть, а мене лякати не треба, бо понадавали купі користувачів статус патрульних, а вони грамоти не знають і вчитися не хочуть. Зауваження робити не можна, шаблон ставити не можна, а помилки хто виправляти буде? --Микола Василечко (обговорення) 10:14, 4 липня 2017 (UTC)
Зверніть увагу на Головну сторінку: "Ласкаво просимо до Вікіпедії, вільної енциклопедії, яку може редагувати кожен." Звичайно, що кожному легше почепити шаблон про помилки, ніж повиправляти їх. Але якщо знайшлася хвилинка, у якій ви, прочитавши статтю, звернули увагу на помилки і потім вставили шаблон відповідний, то така ж хвилинка могла би знайтися і для того, аби повиправляти ці ж самі помилки, не вставляючи відповідний шаблон. Але дійсно легше вставити шаблон і думати, що хтось це зробить. --Flavius (обговорення) 10:19, 4 липня 2017 (UTC)
А ви зверніть увагу, що ті користувачі повторюють ті ж самі помилки зі статті в статтю, і скільки разів вже виправляв в інших статтях — не задумуються, не реагують і не вчаться, а коли зробити заувагу на їхніх сторінках обговорень, то починають дуже галасувати, що зауваження їм зробили. І це не якісь складні випадки, а прості елементарні правила правопису. А ваша кругова адмінпорука вже аж надто впадає у вічі — зась до адміністраторів? --Микола Василечко (обговорення) 10:32, 4 липня 2017 (UTC)
Вже питали (зокрема ROMANTYS) - я відповів йому. Стосовно зауваги, тут все ж повторюся, що ваші зауваги (стосовно правил, помилок тощо) чомусь "вибрані" і не до всіх користувачів застосовуються. Наприклад, на друзів не поширюються. Я вважаю, що упередженості не місце у Вікіпедії. -Flavius (обговорення) 12:22, 4 липня 2017 (UTC)
В моїх Миколо ти виправляв чергування у/в, більше я не бачив, хіба що нерозривний код проставляв та через оформлення дат влаштував спалювання нервових клітин, а відносно стилістики чи помилок я від тебе не бачив зауважень. Відносно Дмитра, то він пішов по статтях інших користувачів, які тут вже давно і статті пишуть так само ще задовго до появи, як мого так і Дмитра. Тож робити зауваження можна, але коли це відверто зашкалює, то це вже не добре. І в кого відсутні помилки? Є такі користувачі? --Jphwra (обговорення) 12:01, 4 липня 2017 (UTC)
Згаданого тут Дмитра я ще не так шпетив за помилки, можете профільтрувати його сторінку обговорення, також мою, та тернопільські сторінки, які ми спільно редагували. --Микола Василечко (обговорення) 18:14, 4 липня 2017 (UTC)
Переглянув написані Вами статті у червні. У шістьох впало в очі проблеми чергування у/в, при чому в одній є ще інші помилки. В одній статті є питання до стилю. Так, що ставити шаблони? Чи виправити помилки? Чи керуватися «той, хто без гріха, нехай ...»? Взагалі ми всі недосконалі люди і має бути відповідне ставлення. --Basio (обговорення) 19:46, 4 липня 2017 (UTC)
Ставити шаблон. --Микола Василечко (обговорення) 09:30, 5 липня 2017 (UTC)

Апеляційний суд Тернопільської області

Миколо, не скасовуйте: це загальне для всіх судів. Див. будь-який суд з категорії [1].--Dgho (обговорення) 12:00, 13 липня 2017 (UTC)

Значить неправильно. Стаття в кореневій категорії міста не повинна бути. Це суд Тернопільської області, а не Тернополя. Він тільки знаходиться Тернополі. --Микола Василечко (обговорення) 12:03, 13 липня 2017 (UTC)
Якщо він знаходиться в місті, то чому неправильно? І це установа, а не організація. Потрібне широке обговорення, в які категорії вміщати всі суди. А то у Вас вийде, що один суд буде відрізнятися від усіх інших.--Dgho (обговорення) 12:43, 13 липня 2017 (UTC)
Тому що це суд Тернопільської області, а не Тернополя. Скільки разів повторювати? У Тернополі десятки різних обласних установ та організацій. І всіх запихати в кореневу категорію міста? Подумайте трохи логічніше. --Микола Василечко (обговорення) 12:48, 13 липня 2017 (UTC)

перепрошую

це я не туди натиснув. --Jphwra (обговорення) 16:57, 23 липня 2017 (UTC)

Вікіконференція-2017

Вітаю! Запрошую відвідати Вікіконференцію-2017, що відбудеться 25-26 серпня у Херсоні. --visem (обговорення) 19:32, 25 липня 2017 (UTC)

Вітання! Дякую за запрошення, але не можу. На ці дні в мене вже заплановані інші події. --Микола Василечко (обговорення) 01:33, 26 липня 2017 (UTC)

Абрамович Петро Никандрович

Вітаю! Ви перемістили ТЕС з літератури в джерела. Але я не користувався ТЕС-ом при написанні статті. Навіщо? — Шиманський હાય! 04:13, 1 серпня 2017 (UTC)

Вітання! Але я ТЕС перевірив й інформація з нього відповідає написаному. Тому ТЕС, як енциклопедичний довідник, стає джерелом, а не просто літературою, бо нової чи відмінної інформації з ТЕСу користувачі не дізнаються, а ми в літературу додаємо ті джерела, в яких у тексті є щось більше чи публіцистичне, чи літературне і яке не викладене в статті чи мало висвітлене. --Микола Василечко (обговорення) 06:26, 1 серпня 2017 (UTC)
Зрозумів, дякую! — Шиманський હાય! 04:06, 2 серпня 2017 (UTC)

Луцьк (аеропорт)

Вітаю! Дякую за створення статті! Єдине, що просив би Вас — трохи доповнити, бо тут пише, що там вже нічого не літає. Ще раз дякую! — Шиманський હાય! 09:19, 4 серпня 2017 (UTC)

@Шиманський Василь: Вітання! Я її переклав з англійської. Хотів розширити, але за пошуком у Гуглі щодо аеропорту натрапив на статті з різними даними: в одному пише, що аеропорт на південь від Луцька, в іншому на північ (на мапах Гугля там видно аеропорт, але пише, що то військовий). Я в Луцьку ніколи не був, тому мені важко визначитися, скільки там аеропортів і яка інформація щодо якого з них стосується. Може, хтось із волинян доповнить. --Микола Василечко (обговорення) 17:18, 5 серпня 2017 (UTC)

Такі перенаправлення не довгоживучі, треба з цим щось зробити. --Буник (обговорення) 20:18, 4 серпня 2017 (UTC)

Треба перекласти статтю з рувікі про перепис. Зробив таке тимчасове перенаправлення, бо є посилання на таку назву. А інші переписи є в дужках (роки). Там взагалі в категорії Категорія:Переписи населення за країною треба назви статей уніфікувати до одного стилю запису років — або всі в дужки, або всі без дужок. Бо зараз є і так, і сяк. --Микола Василечко (обговорення) 05:42, 5 серпня 2017 (UTC)
Так, треба. ) --Буник (обговорення) 12:07, 5 серпня 2017 (UTC)
Напевно, варто винести на обговорення щодо уніфікації цієї гілки категорій. Я зараз не маю на те часу. --Микола Василечко (обговорення) 17:18, 5 серпня 2017 (UTC)

Конфлікт

Пане, Миколо. Давайте, уже нарешті помиримось.--Максим Огородник (обговорення) 11:42, 5 серпня 2017 (UTC)

А ми що, сварилися? Я пригадую з MaksWiki сварився. Зрештою, якщо Максим Огородник дотримується правил Вікіпедії та українського правопису, то які проблеми? Треба писати і вдосконалювати статті. --Микола Василечко (обговорення) 17:18, 5 серпня 2017 (UTC)
Постараюся. Якщо, можете то розблокуйте, будь ласка, на Фейсбуці.--Максим Огородник (обговорення) 17:36, 5 серпня 2017 (UTC)
А що до Вікіпедії має Фейсбук? Всі питання щодо Вікіпедії вирішуємо тут на сторінках обговорень. А Фейсбук, то інша тема, яка до Вікіпедії не стосується. --Микола Василечко (обговорення) 17:39, 5 серпня 2017 (UTC)
Просто, мені дуже подобаються, Ваші знимки на Фейсбуці. Щодо Вікіпедії — зрозумів.--Максим Огородник (обговорення) 17:45, 5 серпня 2017 (UTC)
Я Вам обіцяю, що більше не буду набридати.--Максим Огородник (обговорення) 07:39, 6 серпня 2017 (UTC)
Гарний жарт! Зробив скрін і додав у обране! Як не забуду, ще не раз пожартую!-Kossa b (обговорення) 21:23, 10 серпня 2017 (UTC)

Шопен у Чорткові

Доброго дня!

стосовно Вашого редагування ред. № 20841114. А як же Додаток до рішення сесії Чортківської міської ради № 207 від 26 червня 2014 р., на який Ви посилаєтеся? --User532 (обговорення) 11:20, 7 серпня 2017 (UTC)

Вітання! Хай чортківські чиновники правопис вчать, якщо в школі не довчилися. --Микола Василечко (обговорення) 12:29, 7 серпня 2017 (UTC)
а як же посилання на авторитетні джерела? Відповідно до ВП:ТОП топоніми слід називати за офіційною назвою, записаною в нормативних документах. І якщо за новим правописом потрібно писати Фройд чи Айнштайн, то назва вулиці (чи іншого об'єкта) буде змінена лише після прийняття відповідного рішення органом місцевого самоврядування (Див. ЗУ Про географічні назви). --User532 (обговорення) 19:04, 8 серпня 2017 (UTC)
Оскільки немає заперечень, я вважаю, що Ви зі мною повністю згодні, просто не маєте часу або бажання скасувати свою правку. Відпишіть, якщо я помиляюсь.--User532 (обговорення) 15:47, 15 серпня 2017 (UTC)
Дякую за уточнення. Радий, що ми порозумілися. --User532 (обговорення) 09:53, 18 серпня 2017 (UTC)

Сторінку Матері в молитві номіновано на вилучення

Стаття Матері в молитві, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 липня 2017. Що ще можна зробити?

Це виглядає як помста Buzhora — занести статтю на сторінку обговорення вилучення, але нікого і ніяк не попередити. Але обговорення відкрито, тому я встановив відповідні шаблони. --ReAlв.о. 23:56, 7 серпня 2017 (UTC)

Вітаю! Запропонував Вас в арбітри. Дайте будь ласка відповідь. --Jphwra (обговорення) 17:21, 10 серпня 2017 (UTC)

Вітання! Дякую, відмовляюся. --Микола Василечко (обговорення) 17:39, 10 серпня 2017 (UTC)

Вітаю. В чому сенс тричі повторювати те саме, причому — двічі — в двох абзацах поспіль? Мені такий стиль видається таким, що захаращує статтю. --Ветер (обговорення) 18:07, 14 серпня 2017 (UTC)

Вітання! Сенс у тому, що в преамбулі дається короткий виклад, а в Життєписі — розгорнутий. Картка — це взагалі інша тема. --Микола Василечко (обговорення) 18:10, 14 серпня 2017 (UTC)
Це зрозуміло. Але ж мова про дублювання. В чому сенс повторювати двічі те ж саме та ще й підряд? Це ж очевидно, що читачу потрібні не повторення того ж самого, а деталізація інформації про особу. --Ветер (обговорення) 18:18, 14 серпня 2017 (UTC)
Пане Микола Микола Василечко, Ви не можете пояснити необхідність повторів, але при цьому розпочинаєте війну редагувань. Прошу або надати посилання на формальні правила, які вимагають повторення повних біографічних даних, або не вносити неузгоджені правки у статті, які Ви не створювали. Наперед дякую. --Ветер (обговорення) 07:12, 15 серпня 2017 (UTC)
На додачу: Ви повернули версію, яка містить лише часткові дані в преамбулі і граматичні помилки в основній частині. --Ветер (обговорення) 07:14, 15 серпня 2017 (UTC)
Це якраз ви «повернули версію, яка містить лише часткові дані в преамбулі». І я вам вище пояснив у чому сенс. І ось тут варто продовжувати дискусію, щоби виробити чіткі правила оформлення статей.
Навздогін. Ми статті пишемо не для себе, а для пересічних читачів, найчастіше для школярів, студентів, вчителів середньої ланки та інших, вони часто копіюють не всю статтю, а саме Життєпис, тож треба поважати їхню працю і не завдавати їм зайвої мороки з копіюванням. --Микола Василечко (обговорення) 07:34, 15 серпня 2017 (UTC)
П. С. А ось яскравий приклад такого копіювання з Вікіпедії. --Микола Василечко (обговорення) 17:30, 19 серпня 2017 (UTC)

Картка

Вітаю! Не доводьте до абсурду. Російською мовою тільки назви полів, які в тексті статті не відображаються, а інформацію про тренерську діяльність втрачається. Тому не варто це робити. Є варіант іншого шаблону футболіста, але щоб на нього переписати потрібно багато роботи. Тому я відкидаю Вашу зміну. --Basio (обговорення) 17:03, 23 серпня 2017 (UTC)

Вітання! А якого біса російська мова взагалі в назвах полів? Може, досить плазувати перед московитами? --Микола Василечко (обговорення) 17:06, 23 серпня 2017 (UTC)
@Basio: І чого воно ще тут, коли був підсумок на вилучення? --Микола Василечко (обговорення) 17:34, 23 серпня 2017 (UTC)
Питання не до мене. Але він простий для заповнення. --Basio (обговорення) 17:49, 23 серпня 2017 (UTC)
Доброго дня! Вибачте, що влізаю в розмову. Там же і так перекладено як Тренер, можна звичайно додати як варіант Тренерська кар'єра. Дякую за увагу!--くろねこ Обг. 17:53, 23 серпня 2017 (UTC)
Шаблони я вилучав тоді ж, у 2015. Були відновлені, затим перейменовані у 2016 ([2], 2). Вважаю, що «у тексті не відображається» лише для читачів, а от потенційні редактори це побачать і зі старту отримають враження вторинності. Але прошу розібратися так, щоб не втрачалася інформація, якщо у шаблоні-заміннику не вистачає параметрів/можливостей, їх слід додати до заміни. --ReAlв.о. 19:10, 23 серпня 2017 (UTC)
Та бачу, що це YarikUkraine так їх відстоює. Ще заодно познаходив купу шаблонів-перенаправлень «Флаг» та інші. Зараз вибираю список статей для бота на заміну. Не зміг тільки з одним параметром розібратися в шаблоні «Футболист/Футболіст» — «клубьі» неправильно відображає при заміні. --Микола Василечко (обговорення) 19:14, 23 серпня 2017 (UTC)
Фабіо Каннаваро можна тепер писати як Тренер так і Тренерські клуби. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 19:26, 23 серпня 2017 (UTC)
@AlexKozur: А гляньте ще на параметр «клубы» (Ференц Деак (футболіст)). --Микола Василечко (обговорення) 19:48, 23 серпня 2017 (UTC)
Там «клубы» це «клубний гравець», взагалі шаблон Футболіст має параметри для української, російської та англійської мов. Дякую за увагу! --くろねこ Обг. 12:55, 24 серпня 2017 (UTC)