Обговорення користувача:A1/Архів2013+/2012/вересень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: NickK у темі «WLM» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Запрошення до участі в місячнику авіації та космонавтики

--Stanislavovich (обговорення) 14:16, 2 вересня 2012 (UTC)

Щодо конкурсу

Доброго вечора! Оскільки Ви є організатором конкурсу в Україні, то хотів би запитати дещо. Вирішив долучитися до конкурсу і почав завантажувати пам'ятки, але тут виникли певні проблеми. Для початку завантажив монумент на честь визволення Кавказу (фото 1 та фото 2), але територіально він знаходиться в Росії (поблизу с. Ілліч та коси Чушка). То що, такі монументи не підходять для конкурсу? Чи потрібно тоді брати участь у російському конкурсі? І як взагалі взнати ID даної пам'ятки? І що робити тоді з пам'ятками тих країн, які не охоплює конкурс? Зокрема мене цікавить Молдова, бо хотів би з'їздити в Придністров'я та по можливості сфотографувати щось цікаве там. Більш того, в вищезгаданому селі Ілліч та в Придністров'ї проживає достатньо велика кількість українців, що в першу чергу може зацікавити саме користувачів укрвікі. Наперед дякую за допомогу! --visem (обговорення) 20:47, 1 вересня 2012 (UTC)

У Росії проводиться окремий конкурс, і ніщо вам не заважає взяти участь також і в російському конкурсі, наскільки я знаю, обмежень за громадянством бути не повинно. Списків пам'яток у руВікі немає, натомість в Росії є офіційно опублікований реєстр пам'яток, який знаходиться тут, щоправда, там украй незручний пошук, але, можливо, ви таки знайдете те, що хотіли. Молдовські пам'ятки, на жаль, цього року поза конкурсом, у Молдові нема відділення Фонду Вікімедіа, а тому й нікому проводити конкурс, тому навіть у випадку перемоги вони не пройдуть на європейський конкурс. Звісно, це не завадить вам завантажити відповідні фото просто так :) — NickK (обг.) 21:18, 1 вересня 2012 (UTC)
Дякую за відповідь. Але у мене залишається тоді ще питання щодо ID українських пам'яток. Що робити якщо їх немає? От є у мене фото пам'ятника Дзержинському в с. Дмитрашківка, але в переліку я такого пам'ятника не знайшов. Ще десь є зображення занедбаного пам'ятника Лєніну в Козятині, але знову ж таки, в переліку немає. Чи, наприклад був я сьогодні в Лютіжі, зафоткав новозбудовану церкву, поки навіть не знаю як називається, оскільки роботи ще повністю не завершені. Теж, яке тут ID? В зв'язку з цим хотілось би щоб не було обов'язковим правило щодо ID. Я не думаю, що зможу щось виграти в даному конкурсі, проте цікаво взяти участь і зробити корисну справу. А заодно щоб не лякати новачків труднощами. --visem (обговорення) 20:24, 2 вересня 2012 (UTC)
Повідомляйте організаторам про відсутні пам'ятки (наприклад мені), ми їх можемо додати. Але до конкурсу допускаються фото лише тих пам'яток, які внесені до реєстрів, занедбаний Ленін в них імовірно є, а ось новозбудована церква - точно ні. Тому тут важливо мати якесь джерело, з якого слідує, що пам'ятка внесена до реєстру. --А1 20:29, 2 вересня 2012 (UTC)

~~

Тоді подивіться будь-ласка у с. Дмитрашківка Піщанського району є пам'ятники Дзержинському і здається Мічуріну (маю фото обох). І також щодо Леніна в Козятині (він біля зал. вокзалу). --visem (обговорення) 21:07, 2 вересня 2012 (UTC)
Я перевірив, але цих пам'яток не занесено до реєстру, при тому що з Вінниці у нас добрі списки. --А1 21:12, 2 вересня 2012 (UTC)
Та на жаль, реально багато пам'яток в списках просто немає. Я вже і так раніше завантажив ряд пам'яток, яких просто в списках не знаходжу. --visem (обговорення) 21:25, 2 вересня 2012 (UTC)

Вікі любить пам'ятки

Добридень. Зіткнувся з проблемою, що у списках можуть бути не вірно вказані адреси. Наприклад цей будинок стоїть на вулиці Леніна, 28 у Судаку. Маю сумніви, що це особняк початку 20 століття, та і аптеки там ніякої немає. Особняк Функа в Судаку розташований не на Набережній, 11, а на Ушакова, 1, хоча це одне і теж (11/1 мабуть)--Kamelot (обговорення) 09:53, 4 вересня 2012 (UTC)

Не знаю, в Судаку був, але вулицею Леніна не ходив. Взагалі можуть бути помилки у списках, їх складали люди в адміністраціях, які не переобтяжені краєзнавством. --А1 10:56, 4 вересня 2012 (UTC)

Файл:TheBeachBoys.jpg

привіт! Ти плануєш використовувати цей файл у статті? бо якщо ні — я його на видалення поставлю. як такий, що не використовується. для Список 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу «Rolling Stone» замінила його на вільний файл --antanana 19:17, 6 вересня 2012 (UTC)

Добре, тоді можна вилучати. --А1 20:06, 6 вересня 2012 (UTC)
дякую за оперативну відповідь) --antanana 20:12, 6 вересня 2012 (UTC)

Прошу дати Ваші оцінки

Добрий день!

Будь-ласка, поставте у кожну клітинку вашу оцінку від -5 до 5. Там зібрані пропозиції, які фактично обговорюються більше п'яти років (починаючи з травня 2007). Надії досягти консенсус без застосування наукових методів не видно. Найкращий вихід, який я бачу з глухого кута, це бальне визначення шляхом опиту ставлення учасників до кожного варіанту. Методом двокритеріальної оптимізації, де два критерії вибору — це максимум рейтингу (суми балів) та мінімум конфліктності (дисперсії), будуть знайдені від одного до трьох кандидатів на консенсус. Сподіваюся, одне з них буде прийнятним для всіх (консенсусним) рішенням.

Подивіться також, будь-даска: оновлена та коректна Дискусія щодо терміну відкіт, Відповідь панові NickK на його нічну репліку, там же Кредо про мову тощо. — Юpiй Дзядuк в), 15:22, 4 вересня 2012 (UTC).

Написав --А1 20:21, 6 вересня 2012 (UTC)

Вікі любить пам'ятки. 7 вересня

Доброго дня.

  1. Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Полтавська область/Машівський район Останні цифри ID майже у всьому списку виглядають так: 53-230- 34. На завантаженому фото замість ID два ряди різних знаків. Якщо це помилка, то вона є в третині списків районів Полтавської області.
  2. Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Тернопільська область/Кременецький район 61-234-0017 Троїцький собор Почаївської лаври. Замінив фото у списку. На старій фотографії зображено боковий вхід до собору і він не дає в повній мірі уяву про цю споруду. Якщо зробив не правильно, вибачте!
  3. Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Львів (історія і монументи) Личаківський цвинтар. В українському Вікісховищі є майже всі фото могил та гробниць. Удруге їх потрібно завантажувати?

Наснаги. З повагою Roman333 (обговорення) 19:11, 7 вересня 2012 (UTC)

  1. Виправив Машівський, завтра подивлюсь інші. У Машівському були ще повторювані, що теж погано. Андрію, то твій бот намудрував на Полтавщині. Якщо ще десь він працював за подібним алгоритмом, повідом, треба виправити, доки не пізно, бо всі ID з прогалиною взагалі не працюють, тож треба переробляти повністю
  2. Так, ви можете замінювати фото в списку на якісніші, в будь-якому разі вони слугують переважно для візуальної ідентифікації
  3. І так, ви можете завантажувати будь-яку кількість фото будь-яких пам'яток, незалежно від того, хто і скільки фото цієї ж пам'ятки завантажив до вас — NickK (обг.) 23:13, 7 вересня 2012 (UTC)
виправив --А1 06:21, 8 вересня 2012 (UTC)

Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Київ/Святошинський

Помітив що у реєстрі, щодо братських могил на Святошинському кладовищі існує маса помилок. То ініціали не відповідають дійсності (частіше всього російські), помилки в прізвищах, званнях похованих. Я виправляю. Чи є сенс після обробки даних вказати укладачам реєстру на їх недбалість? Щоб виправили і у себе--Kamelot (обговорення) 16:02, 12 вересня 2012 (UTC)

Ідея мені до вподоби. Наскільки я розумію, укладачі працюють отут. --А1 17:23, 12 вересня 2012 (UTC)

Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Кіровоградська область/Кіровоград

Добрий день! Здається, тут дублюються ідентифікатори для пам'яток архітектури та історії. --Елвіс (обговорення) 10:29, 14 вересня 2012 (UTC)

Замінив ботом, також замінив у відповідних пам'ятках на Вікісховищі — NickK (обг.) 15:04, 14 вересня 2012 (UTC)

Тиждень Білорусі

--— Шиманський હાય! 07:12, 15 вересня 2012 (UTC)

Львівщина

Привіт. Дякую за початок обробки Львівщини. Велике прохання: можеш не генерувати ID (хіба ставити 46-ХХХ-900Y для комплексів, щоб їх відрізнити), а віддати їх моєму ботові? Він сьогодні в повній бойовій готовності, натомість твій бот видає щось незрозуміле на кшталт 46-206-0246-206-0178 або 46-206-021. Плюс у тебе всюди зсув на 1 стовпець по М-місц., там не обробляється рік: будь ласка, виправ — NickK (обг.) 13:05, 16 вересня 2012 (UTC)

Добре. Алгоритм виправив. --А1 13:15, 16 вересня 2012 (UTC)

Пам'ятки місцевого значення Закарпатської області

Мені дуже не сподобався маленький список Закарпаття в якому були представлені переважно церкви - раптово пошуки в інтернеті дали плідний результат: на сайті http://www.castles.com.ua/zak.html є переліки пам'яток архітектури та історії місцевого значення. Тільки я оновив списки на Вікіпедії, як зрозумів, що на тому сайті є цілий архів, в якому також є переліки монументального мистецтва та поховання. В найближчий тиждень нема часу додавати ці пам'ятки (вони представлені у великій кількості). І ще можливо для поховань краще буде виділити окремий перелік. У нинішньому стані в списках ВЛП розташовані всі пам'ятники архітектури та історії, що були у тому архіві. Investigatio (обговорення) 13:13, 17 вересня 2012 (UTC)

Це чудова знахідка! Дивно співпала з часом коли на нас звернув увагу В.Балога ))). Розпочав роботу, думаю дні за 2 додамо. Схоже, що поховання у них - це те ж саме, що історичні пам'ятки (насправді серед них трапляються і просто будинки де хтось із відомих жив чи зупинявся). --А1 19:48, 17 вересня 2012 (UTC)
Добре буде, якщо міністерство всеж такі надішле актуальні списки. Може щось нове з'явилося... Ті що на Кастлс можливо відносяться до 2000-го року, тому, що я не зустрів більш пізні дати наказів. Investigatio (обговорення) 20:20, 17 вересня 2012 (UTC)

Передача назв польських населених пунктів українською

Вітаю! Я роблю потуги опанувати ботозаливку населених пунктів, взявся за Польщу. Оскільки ви знаєте польську, маю до вас прохання. Чи не були б ви такі ласкаві перевірити інформацію на сторінці Передача українською мовою географічних назв і термінів Польщі і висловити свої зауваження? Дякую. --DixonD (обговорення) 20:04, 19 вересня 2012 (UTC)

Помилка у банері

Привіт, я не знаю, як виправити помилку у банері "Візьміть участь у найбільшому світовому фотоконкурсі - внесіть свою лепту не у, а до Вікіпедії. Якщо можеш, виправ будь ласка. --ДмитрОст 16:04, 22 вересня 2012 (UTC)

Списки ВЛП

Є зауваження до багатьох списків по Києву. З тобою їх можна обговорювати чи з кимось іншим?--Kamelot (обговорення) 04:56, 24 вересня 2012 (UTC)

Можна. Власне якщо бачиш лажу, то виправляй - списки я так розумію складали чиновники, ми їх лише копіювали... --А1 18:03, 24 вересня 2012 (UTC)
Помилки у прізвищах я виправляю, проте є і інші помилки, які без першоджерел виправити важко:

Ще будуть по Подільському, але дещо уточню--Kamelot (обговорення) 03:10, 25 вересня 2012 (UTC)

Точна година завершення конкурсу

Андрію, може я не правий, але здається якнайскоріше відреагувати [1] (повідомлю також Ніка і Букета).--Cepгій (oбг.) 16:34, 30 вересня 2012 (UTC)

Це має стояти десь у налаштуваннях завантажувача, адміністратором якого від України є ти, тож уточни, будь ласка. Я підозрюю, що там стоїть UTC, але треба уточнити — NickK (обг.) 16:49, 30 вересня 2012 (UTC)
Здається це робиться централізовано і за місцевим часом, хоча зараз спробую дізнатись --А1 18:02, 30 вересня 2012 (UTC)
Централізовано і за місцевим часом — суперечить один одному. Вже просто на сайті є кілька коментарів з проханням повісити вгорі новину з результатами та часом закінчення — NickK (обг.) 18:09, 30 вересня 2012 (UTC)
Не суперечить. Включали централізовано і виключать централізовано. Налаштування аплоадера тут - http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:UploadCampaign/wlm-ua В моїх силах його виключити (певна річ я не ідіот, щоб це робити), але не в моїх силах прослідкувати, як це робитиме інший. --А1 18:12, 30 вересня 2012 (UTC)
А, я думав, що там стоїть чіткий час завершення. Уточни тоді, будь ласка, о якій годині очікується завершення, наші в погоні за Німеччиною чекають на чіткий час — NickK (обг.) 18:18, 30 вересня 2012 (UTC)
Для нас 0:00 за київським часом. Але я ще раз направив запит... --А1 18:22, 30 вересня 2012 (UTC)
Відповідь: ...the special uploader will stop to insert the wiki loves monuments

template at that time (or whatever decided) so they won't participate anymore, but you can still use the uploader to upload monuments easier.

WLM

Доброї ночі! Перш за все вітаю із завершенням конкурсу, який пройшов неочікуванно успішно! В останні дві години підняв свої архіви і завантажив ті пам'ятки які мав. Проте, на жаль, я не знаю їх ID. Як будете мати час, то будь-ласка подивіться: смт Брацлав - костел та пам'ятник польовій кухні; с. Дмитрашківка - пам'ятники Дзержинському та Мічуріну, музей П.І. Муравського; с. Білогородка - пам'ятник князю Володимиру та пам'ятник загиблим у роки ВВВ у селах Чернин та Завалівка; с. Лютіж - новозбудована церква; с. Петропавлівська Борщагівка - церква та бюст Герою Радянського Союзу І.О. Мельниченку. По деяких пам'ятках я звертався і раніше, розумію що про них інформації може й не бути. Але на всякий випадок подивіться, може щось знайдеться. Прошу дати відповідь коли будете мати час, оскільки розумію Вашу завантаженість в рамках конкурсу. --visem (обговорення) 21:25, 30 вересня 2012 (UTC)

Дякую. Наразі з нетерпінням чекаю першої ночі, коли конурс закінчиться в Німеччині... А завтра почну оглядати. --А1 21:57, 30 вересня 2012 (UTC)
Конкурс у Німеччині закінчився успішно для нас. Щоправда, є підозра, що ми трохи впадемо, бо в одного Віктора десь із 300 неправильних пам'яток, але подивимось, запасу в 500 має вистачити— NickK (обг.) 22:04, 30 вересня 2012 (UTC)