Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/січень 2010

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: IgorT у темі «Кіровоград» 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Футбольні стадіони команд другої ліги чемпіонату України

в мене є сумнів щодо підтримки такого роду шаблонів з часом, коли команди мігруватимуть між лігами. Як на мене добрий стиль - один універсальний шаблон, незалежний від ліг.

От як приклад не-супроводу: Шаблон:Чемпіонат Росії з футболу--Deineka 07:43, 1 січня 2010 (UTC)

Ну так він буде мінятись щороку (як для Прем'єр-ліги міняється). А як універсальний зробити. В Україні ж не одна сотня (а може й тисяча) стадіонів. Шаблон вийде великий.--Анатолій (обг.) 11:10, 1 січня 2010 (UTC)
смисл, чи потрібна ця робота зі щорічної модифікації шаблону в залежності від команд, яких сипеться по кілька на рік? Адже стадіон лишається. Крім того, чимало стадіонів не є чисто футбольними. Тому прив'язка до команд виглядає елементом внесення хаосу в доволі статичну нерухомість.
я не вивчав питання ґрунтовно, але думаю мій відсторонений погляд може бути корисним. По-перше, всі три ліги цілком здатні вміститися в одному шаблоні, але знов таки я б робив команди основою шаблону. Певну ієрархію можна побудувати на основі ліцензування: якщо я не помиляюся, єсть окрема ліцензія на проведення матчів УЄФА, окремо і ничже - ПЛ, окремо нижчих ліг. Приміром, стадіон Закарпаття ліцензований ПЛ незалежно від того, де зараз грає команда. Крім того, я б порадив розробнику шаблона провести нижню межу, наприклад 10000 чи 5000 глядачів, чи ще якийсь параметр. Буде один приємний шаблон (Футбольні) Стадіони України, який дасть уявлення про спортивну інфраструктуру країни, перелічивши провідні стадіони. Думаю це 40-60, ні?--Deineka 03:41, 4 січня 2010 (UTC)
Тут проблема в тому, що вважати провідним стадіоном. От візьмемо Список футбольних стадіонів України. Якщо брати розмір, то стадіонів 5000+ у нас уже за сотню, і список неповний. Якщо взяти якість, то тут маємо ще одну проблему. Є, наприклад, НТК ім. Баннікова, де грає молодіжна збірна, але лише 1678 місць, натомість оснащення дуже високої якості. І є ЦСКА (стадіон), який вміщує 12000 глядачів, але перебуває в настільки страшному стані, що навіть друга ліга там грати не може. Тож який із них вважати провідним, а який ні? А так маємо чіткий критерій: на стадіоні грає команда такої-то ліга, список вичерпний і верифіковуваний. Критерій «провідний» або «найбільший» стадіон погано верифіковуваний, до того ж є ризик, що список буде неповним, наприклад, я знаходжу щомісяця кілька нових стадіонів 5000+ — NickK 19:52, 4 січня 2010 (UTC)
ой, знаю я що буде: через пару місяців забудуть про той шаблон і буде він тихо іржавіти як згаданий Чемпіонат Росії з футболу. Не підходить межа 5000, давай зробимо 10000, це ж питання емпірічне. Стадіон ЦСКА не зановити, поки не доведуть до пуття. Ніякої трагедії в тому, що якийсь районий стадіон не потрапить в шаблон, немає, він міститеметься в категорії. Є наприклад шаблон Команди Юнікс - звичайно там не всі, але для огляду можливостей і стилю цілком досить. І не треба для його переробки держати окрему людину.--Deineka 12:27, 5 січня 2010 (UTC)
Ну принаймні я про нього пам'ятаю, Агонк пам'ятає. Там же наразі цьогорічні, а не минулорічні дані, хоча аналогічні шаблони першої і прем'єр-ліги створені ще минулого сезону. Просто наразі є чіткий критерій, а місткість... по-перше, он ми з Агонком вже два тижні двома темами нижче обговорюємо, стадіон вміщує 4500 чи 20000, і на обидві версії є авторитетні джерела, по-друге, для ряду стадіонів точна місткість невідома, по-третє, відсіювання невідремонтованих стадіонів не додасть цьому списку точності, бо я, наприклад, нічого не знаю про стан 15-тисячників у Стаханові і Дніпродзержинську. Так само я думав, що на севастопольському 10-тисячнику грають у футбол, доки на власні очі не побачив, що там ринок. Наразі критерій досить точний — виступи професіональної команди, а решта — критерій якості стадіону дуже нечіткий, а місткість можна подивитися у списку стадіонів, де будуть зазначені усі варіанти — NickK 12:45, 5 січня 2010 (UTC)
добре,ви почули мене, я почув вас. Моя думка така - створювати шаблон для постійної модифікації не є гарний стиль, коли є можливість цього уникнути - краще уникати. Додавання новіших даних - нормальна процедура, а тягання туди-сюди - погана. По любому, це не останній шаблон, якщо при проектуванні наступних врахуєте мої поради - добре--Deineka 16:11, 5 січня 2010 (UTC)

Відкоти

Питання доцільності іншомовних (крім білоруської) назв білоруських міст вже обговорювалось в укрвікі, і було вирішено залишити тільки білоруські. Прохання не розпочинати воєн редагувань з цього приводу. --yakudza 08:25, 11 січня 2010 (UTC)

Дай лінк на те обговорення.
ВП:ЗА#Борисов vs Сисоїч та Обговорення користувача:Gleb Borisov. Користувач Gleb Borisov навів єдиний аргумент доцільності російської назви білоруського міста в українській Вікіпедії - це державність російської мови в Білорусі. Цей аргумент був спростований користувачами А1 та Павло Шевело. На цьому дискусія закінчилась, інші користувачі не долучались, напевне, визнавши останні аргументи досить переконливими. --yakudza 13:38, 11 січня 2010 (UTC)

Прошу допомоги отримати дозвіл OTRS

Має кілька десятків фото та дозвіл. Як оформити? Допоможи, будь ласка :) --Erud 10:23, 14 січня 2010 (UTC)

Читай Вікіпедія:Дозволи. Бажано також повідомити, коли надішлеш листа (а також його тему чи адресу з якої надіслано), бо лист може потрапити до спаму і там його не знайдуть.--Анатолій (обг.) 22:59, 14 січня 2010 (UTC)

Дистрикт Галичина

Деякі діячі з російськомовної вікіпедії десь дістали якось одного разу використаний синьо-жовтий прапор зі свастикою і намагаються тепер його закріпити, як потсійно використовуваний і навіть офіційний прапор Галичини під час окупації, явно не маючи достатньо доказів для цього. Чи не могли би ви теж висловитися стосовно цього питання. Прапор я поставив на видалення. commons:Commons:Deletion requests/File:Flag of District Galitia.gif--Kern 15:50, 26 січня 2010 (UTC)

Коментарі там написав.--Анатолій (обг.) 22:34, 26 січня 2010 (UTC)

Фото

Перемісти будь ласка до Сховища це фото. --Толя 13:28, 24 січня 2010 (UTC)

Зроблено--Анатолій (обг.) 23:07, 24 січня 2010 (UTC)
Дякую. --Толя 13:03, 27 січня 2010 (UTC)

Кіровоград

Наразі враховані Ваші позиції щодо називання й історії Вашого міста. З повагою, --IgorT 14:34, 31 січня 2010 (UTC)