Обговорення користувача:Alex Khimich/Архіви/2017/січень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

бактрійська мова

Будь ласка, відпатрулюйте цю сторінку. Дякую--SitizenX (обговорення) 00:17, 3 січня 2017 (UTC)

Файл:Vtc.jpg

привіт. перепрошую, що турбую. у графі автор фото вказано: Бортнік Віталій. підкажіть, будь ласка, на яких підставах завантажено фото Вами? дякую! --アンタナナ 23:46, 1 січня 2017 (UTC)

м-мм, схоже запитання про це фото: Файл:Колектив кафедри оперативної хірургії 1986 Київ.jpg. автором вказано Кафедра оперативної хірургії НМУ, але відсутнє підтвердження про ліцензію фото --アンタナナ 23:49, 1 січня 2017 (UTC)

@Antanana: 1) Це мій колега, який там працює. Він мені його передав, що б я прибрав в графічному редакторі кабелі з фасаду, для мети завантаження в статтю про коледж, яку теж розпочав я. Пізніше, я його загітував робити правки самостійно. Ось його внесок, і він сам[1], проте, неактивний. В авторах написав його для відання кредиту саме йому, проте, міг написати себе. 2) Ще за радянських часів екземпляр цього фото був переданий на кафедру оперативної хурургії в ВНМУ, від аналогічної кафедри в НМУ із відповідним підписом на обороті. В СРСР такий момент не міг бути регламентований авторським правом і стати моментом суперечок між двома бюджетними установами. Фотограф невідомий, багатьох людей з фото вже немає в живих, відтворити неможливо. — Alex Khimich 00:08, 2 січня 2017 (UTC)

дякую за вичерпні відповіді. 1) попросіть, будь ласка, Вашого колегу або відмітитися (залогіненим) в історії файлика (наприклад, хай вікіфікує ім'я автора на свою сторінку користувача), або надіслати дозвіл (тут описано алгоритм: Вікіпедія:Дозволи); 2) виглядає, що потрібно дозвіл від кафедри: Вікіпедія:Дозволи --アンタナナ 00:18, 2 січня 2017 (UTC)
Antanana, вам від якої кафедри по пункту 2?, щодо Файл:Статива Олександр Феодосійович.jpg можна зразу вилучити, там прямий нащадок завантажила кращу версію. — Alex Khimich 00:21, 2 січня 2017 (UTC)
дякую, вилучила. надалі постарайтеся ставити такі файли на вилучення самостійно. щодо п.2 — в описі файлу вказана Кафедра оперативної хірургії НМУ --アンタナナ 00:30, 2 січня 2017 (UTC)
Antanana Тоді вилучайте, бо з нашого кафедрального email я ще можу вам написати, а робити запит до них на різдвяних святах, вводити в курс справи, шукати там крайнього хто б міг, це треба мати ще ті нерви. По пункту 1 я повідомив "автора" ), має виправити, потрібне очікування. — Alex Khimich 00:37, 2 січня 2017 (UTC)
Раз тут почали розмову, Antanana, по цьому файлу Файл:Національний медичний університет ім. М.І.Пирогова.jpg іншого користувача, вам дозвіл підійде з email пошти *@vnmu.edu.ua? — Alex Khimich 01:30, 2 січня 2017 (UTC)
потрібен дозвіл від автора чи правовласника. на фото вказано melv, пошук у гуглі дає доволі багато [2]. Ви стверджуєте, що це фото належить університету? (воно дійсно використовується у нормальній роздільності на промоційних сторінках [3]) --アンタナナ 10:50, 2 січня 2017 (UTC)
Antanana Зрозуміло, завантажу власне. Це фото десь вилізло в свій час з соцмережі, його істинного автора вже не знайти. На такі[4] фото дозвіл, гадаю, не потрібен, можна такі на коммонс зразу? Чи тут архітектура? — Alex Khimich 22:58, 2 січня 2017 (UTC)
якщо дотримуватися правил (та законів), то термін дії авторських прав треба рахувати від часу публікації, а не від часу створення. тобто для таких «старих» фото вартувало б знайти дату публікації, і діяти відповідно (є там згаданий автор, дати життя якого можна знайти, чи ні). а так — старі фото вантажать. не певна щодо самої будівлі. якщо архітектор 70 років як помер, або будівля зведена до 1917, то свобода панорами для неї не діє --アンタナナ 21:01, 3 січня 2017 (UTC)
アンタナナ, дякую за відповідь. — Alex Khimich 22:38, 3 січня 2017 (UTC)
будь ласка. доуточню, правда, бо щось не згадала: ще якщо твір (будинок) було опубліковано (збудовано) до 1951 року, і автор (архітектор) помер до 1951 року, то твір (будинок) теж вільний: Шаблон:PD-Ukraine --アンタナナ 01:35, 4 січня 2017 (UTC)

Вікіпедія:Заявки на права патрульного

привіт. підкажіть, будь ласка, це Ваше редагування ред.№ 19519463 було? чи могли б Ви оновити дату заявки (підписатися знову). бо зараз заявка просто з архіву, і там (формально) дата, коли ще не пройшло 45 діб із моменту блокування --アンタナナ 22:51, 11 січня 2017 (UTC)

アンタナナ, готово. — Alex Khimich 01:13, 12 січня 2017 (UTC)

Адмінправа

Вітаю. Ви погодитесь на пропозицію щодо отримання повноважень адміністратора?--SitizenX (обговорення) 20:07, 3 січня 2017 (UTC)

Виглядатиме це неправильно, скинути іншого щоб самому влізти, тому ні. Дуже вам дякую. — Alex Khimich 20:52, 3 січня 2017 (UTC)
перепрошую, що втручаюся. виглядатиме це якраз правильно: готові взяти на себе цю роботу. а не тільки готові скидати когось. підтримую SitizenX у проханні --アンタナナ 20:57, 3 січня 2017 (UTC)
@Alex Khimich: 1. Не для того, а тому що. 2. Це півсправи - розчистити, треба робити далі. Ви ж бачите, що у існуючому складі (без персоналій) адмінкорпус не може, не хоче, не знає, не збирається слухати та вчитись. Доки адмінкорпус такий як є, це буде не вікіпедія, а вікішинок чи вікібазар. Це треба.--SitizenX (обговорення) 21:38, 3 січня 2017 (UTC)

SitizenX, розумієте, у нас тут генерується сторінка на 100 Кб щоб заступити на посаду (що потім робить глибокий відбиток на сприйняття речей адміном, він хибно думає, що він соціальний ліфт пройшов), та, як бачте, треба писати 50 Кб тексту щоб його ж позбавити тих прав, який, в свою чергу, на 200 Кб розростається і теж не менше показового пафосу створює для інших. Порок молодого віку. Такий ґвалт, немов вождя обирають. Мене радше біс візьме, чим я пройду цю процедуру. Ті, хто вліз, тримаються за булеве поле в базі даних та бояться його втратити, відстоюють активних колег собі по рангу схожих. Єдиний вихід номінувати їх десятки на набуття, так само і знімати, щоб люди зрозуміли, що це not a big deal. Того ж Підліснюка через рік раджу вам підтримати, якщо тут знімуть, повірте, він зміниться, він зрозуміє, що це просто поле в БД. А на посаду я не піду, вже засвітився двояко, у мене буде 50/50, це не складно спрогнозувати, тому ще раз дякую, アンタナナ і вам теж дякую за запрошення, жаль, не на часі. В номінації я пообіцяв переконати 1-2 людей спробую це зробити теж, як ви мене спробували переконати. — Alex Khimich 22:35, 3 січня 2017 (UTC)

@Alex Khimich: ми дорослі люди. Не нам гратися у вмовлянки. Я виходжу з крітерія доцільніть. Адміни - це як арматура у римських підрозділах. Вони тримають лінію. Хто з цих здатен це робити? Отож. Тому й було моє звернення до Вас. У будь-якому разі не таке воно вже й пекло, ці вибори. Я по арбітражу роблю висновки. А сама спільнота наразі деградує, існуючий адмінкорпус має занизький авторитет, формувати політику спільноти абсолютно не здатен. На місці нічого не стоїть. Або подальша деградація, або розвиток. По іншому не бува. Тому ще раз - це потрібно.--SitizenX (обговорення) 23:35, 3 січня 2017 (UTC)

SitizenX, подивіться за що голосують: голосують за симпатії, інтереси, а не за факти. Ти їм факти, а вони "не вчасно", "він адекватний", "нічого не порушував", "період року не той", "забагато фактів". Це пишуть люди з кола адмінів, які часто-густо правил не читали, хоча інших по правилам судять. Я в такій «колєгії» дітей працювати не зможу. У багатьох тут, вибачте за мій провінційний діалект, ще футбол в голові. Доречі, почитайте, якщо ще не читали, думки A1 щодо адмінства[5]. Я там під кожним словом підписуюсь, нажаль. Ви зміните свою точку зору та перестанете мене агітувати. — Alex Khimich 01:12, 4 січня 2017 (UTC)з

а все ж спробуйте свої сили. і покажіть як мало б бути. певним чином Ваше відмовляння сприймається як боягузтво. і страх перед відповідальністю. так, Вам певно бракує знання правил. так, доведеться читати більше і уважніше відповідати. але впевнена, що Ви справитеся --アンタナナ 01:23, 4 січня 2017 (UTC)

зголошуйтеся, будь ласка: Вікіпедія:Заявки на права адміністратора#Alex Khimich --アンタナナ 01:32, 4 січня 2017 (UTC)

Alex Khimich дописувач А1 - не хлопчик в куцих штанцях, в яких так зручно бігати за шкіряною кулькою. Я це знаю. А щодо висловів та "думок" окремих індивідуумів на тій номінації, перепрошую, проїдьте громадським транспортом - те саме. Маємо те, що маємо. Наразі іншої спільноти не буде. Навіть більше, ломання існуючих моделей та алгоритмів відносин спричинить ще більше гвалту. Рішення за Вами. Я лише можу підтримати Вас, мотиви - справа особиста. Будуть pro - добре, будуть contra - небо не впаде на землю. Це буде Ваше рішення у будь-якому випадку . Обміркуйте. --SitizenX (обговорення) 01:52, 4 січня 2017 (UTC)

@Alex Khimich: Я теж радо бачив би Вас адміном, але, якщо Ви ще не готові, раджу прислухатися до себе та якийсь час підготуватися до цього кроку. — Юрій Дзядик в) 03:36, 4 січня 2017 (UTC).

Alex Khimich Ви самі бачите, що це справді потрібно. Хоча б на один рік.--SitizenX (обговорення) 09:49, 4 січня 2017 (UTC)

  • Alex Khimich, я теж раджу Вам погодитись — як на мене, з Вас вийде добрий адмін. З тих обговорень, які я спостерігав, Ви справляєте враження людини, яка намагається приймати виважені рішення, без зайвих емоцій, а нам якраз такі адміністратори й потрібні. Навіть я, хоч як намагаюся себе контролювати, іноді реагую трохи занадто різко. Можливо, Ви станете одним з тих адмінів, з яких інші будуть брати приклад. А навіть якщо не захочете втручатися в потенційно конфліктні справи як адміністратор, то підмога з виконанням різних технічних завдань нам точно не завадить.--Piramidion 16:37, 4 січня 2017 (UTC)
Ну раз стільки людей просить, нехай буде так, хоча в мене є свої проекти в мережі, Вікіпедія вже і так конкретно ресурс часу перетягнула. Є деякі речі, реалізацію яких слід прискорити. Наперед дякую за довіру. — Alex Khimich 19:08, 4 січня 2017 (UTC)
Дякую. Підтвердіть згоду. Вас вже номіновано.--SitizenX (обговорення) 19:12, 4 січня 2017 (UTC)
SitizenX, навряд я пройду, хоч почую багато цікавого про себе. Також я не можу зневажити стільки прохань. Також, спеціально для вас. )) — Alex Khimich 19:46, 4 січня 2017 (UTC)

Alex Khimich Дякую. Let's go))--SitizenX (обговорення) 20:05, 4 січня 2017 (UTC)

Щось довго ніхто не пише, що це ми з Вами змовились. Аж нудно стає.)))--SitizenX (обговорення) 21:42, 5 січня 2017 (UTC)

  • Перепрошую за свою багатослівність та за час, який ви витратили на відповіді — визнаю, що я іноді захоплююся та ставлю надто вже багато уточнюючих питань. Дуже прикро, що ви відмовились та сподіваюсь, що ви все ж зміните свою думку — NickK (обг.) 23:27, 5 січня 2017 (UTC)
NickK, якщо не одружені, одружіться. У вас набагато менше буде слів та більше дій. Я на мить уявив що ці балачки з вами ні про, які заполонять моє вечірнє життя. Я так не хочу. Також не розумію, до чого ці екзамени на цей «трон»? Ви мало мене тут бачили і не можете вгадати моє мислення та проголосувати? Я, наприклад, портрет про вас склав, навіть ні разу не побачивши вас в РЖ. Перепрошення прийняте, дякую вам, адмініструйте і успіхів вам в роботі. — Alex Khimich 23:47, 5 січня 2017 (UTC)
Ви могли б помітити, що я часто ставлю кандидатам в адміністратори незручні для них запитання. Визнаю, що це може бути неприємно, але це не зі зла, а тому, що мені справді важливо зрозуміти дії людей у таких ситуаціях. І ні, я не планую ви ставити такі абстрактні питання щовечора: я їх ставлю лише в номінаціях.
Я все ж просив би Вас змінити думку та повернути вашу заявку: за моїм враженням ви могли б бути непоганим адмністратором. Мій голос, мабуть, буде «утримався», але я був би радий працювати з вами як адмністратором — NickK (обг.) 00:24, 6 січня 2017 (UTC)

  • Висновок. Щиро дякую всім, хто мене підтримав, я очікував на значно менший кредит довіри, він виявився досить високим, що додасть наснаги в роботі на роки вперед. Проте, розводити цей базар на "коронації" немає сенсу. Дав «пісчу» супротивникам, які швидко прикрили номінацію, нехай тішаться своєю невеличкою перемогою. — Alex Khimich 23:47, 5 січня 2017 (UTC)
    наче ж бюрократ не закрив: ред.№ 19478790. не сприймайте, що користувачі, що голосують проти — «Ваші супротивники», а прикрими ми всі буваємо :) чи у віртуальному житті, чи у реальному. видавалося, що Ви з правильним налаштуванням погодилися на номінацію: що «почую багато цікавого про себе» (трішки не дуже погоджуся, бо багато цікавого про всіх учасників під час номінації дізнатися можна). «базар» розвели під час деномінації максима, на сторінці заявок все було у рамках допустового, імхо. Ви дуже добре справилися із запитаннями, я вже очікувала побачити Вашу відповідь (яка мені теж цікава) і голос нікка «за». тому була б надзвичайно вдячна, якби Ви все ж іще подумали трішки. будь ласка. Ви не зобов'язані відповідати на запитання кожнісінького дня (ночі). отримали не дуже приємне запитання (або відчуваєте, що занадто емоційно готові на нього відписати) — не відповідайте одразу. поредагуйте статті чи ще щось. переключіться на реальне життя. а потім відповідь буде легша. або спокійніша --アンタナナ 00:02, 6 січня 2017 (UTC)

Alex Khimich, безумовно, будь-яке Ваше рішення буде прийнято. Тому що це Ваше рішення. Але дозволю собі висловити власне ставлення до нього, як свого часу зробили Ви, відреагувавши на моє рашення піти з вікі. Отже, Oleksandr Tahayev довів до абсурду номінації, перетворивши їх на... щось на зразок втрати цноти. Як і казав, будь-яке Ваше рішення буде прийнято, але я його не зрозумію. --SitizenX (обговорення) 07:48, 6 січня 2017 (UTC)

Вітаю з закінченням цієї нудної процедури. Хоча голосів не вистачило, все одно, поглянте, хто проти - невпевнені у собі та ображені. Дивлячись на тих, хто за - Ви робите все як треба. Окрема подяка Antanana за проведення номінацій. Я помилявся. Серед адмінів укрвікі є один адмін-чоловік. --SitizenX (обговорення) 05:57, 12 січня 2017 (UTC)

Вітаю.

Вашою наполегливістю вікі позбулася цього лайна м'ячеголових. Дякую.--SitizenX (обговорення) 07:18, 18 січня 2017 (UTC)

Згущівка

Згущівка
Дякую за підтримку моєї статті про Торгову марку ТехноК. ТехноК дійсно є важливим гравцем на ринку. Продукція добре відома в Росіїї, Молдові багато років. Але це мій перший досвід написання статі і я розумію, що є помилки. Будь ласка, підкажіть як випрвити становище.

З повагою - Oleg Cimbaliuk (обговорення) 12:12, 18 січня 2017 (UTC)

Згущівка

Згущівка
Дякую за швидку відповідь та надзвичайно потрібну допомогу. Пробував вставити логотип - не виходить. Звичайний jpg. Каже, що потрібно робити фотоапаратом.... Oleg Cimbaliuk (обговорення) 13:56, 18 січня 2017 (UTC)

Прошу видалити

Вітаю!
Я не просив Вас цього робити. Прошу видалити Вашу заготовку.--Ejensyd (обговорення) 15:26, 21 січня 2017 (UTC)

Ejensyd, правилами дозволено подати заявку за іншого. Просто напишіть там "Я відмовляюсь" і все. Але, одночасно, хотів би просити, щоб ви погоджувались. — Alex Khimich 16:36, 21 січня 2017 (UTC)
Перепрошую, але я вже сам видалив заявку.--Ejensyd (обговорення) 17:46, 21 січня 2017 (UTC)

Стосовно мікробіології

Чи все, що вивчає мікробіологія стосується медицини? Якщо ні, то якісь субкатегорії мікробіології не будуть стосуватись медицини. Можете почитати в кнайпі пропозицій обговорення дерева категорій. Я просто побачив підкатегорію медицини через багато рівнів, яка не стосувалась медицини. Я вже побачив, що можна було й інший зв'язок розірвати. Але це не значить, що я помилився.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 23:41, 23 січня 2017 (UTC)

@Oleksandr Tahayev: А для чого тоді мікробіологія, якщо вона "частково" тільки стосується медицини? Ну, добре, трішки про харчування можна, трішки про синтез, про загальнонаукові питання та пізнання світу, але левова доля всього припадає саме на медицину (антибіотики, токсини, антидоти, травлення, ферменти, гнійна хірургія, імунологія, інфекційні хвороби, діагностика, вивчення резистентності, посіви, епідемії і багато всього перераховувати). Хіба це частково? Медицина експлуатує її на 80%-90%. Ви там дивіться, можете скасувати мою зміну, я бачу, вся енциклопедія чомусь іде з точки зору біології що не є правильним. Правок на медичну тематику я тут взагалі намагаюсь не робити і нічого з медицини не писати, бо мені лінь тоді буде з багатьма воювати і відстоювати все. — Alex Khimich 23:53, 23 січня 2017 (UTC)
Я зробив так. Створив категорію "Медицинська мікробіологія", а для неї батьківськими категоріями "розділи мікробіології" та "розділи медицини", яка в свою чергу входить в категорію медицина. Тепер все, що не входить у медицинську мікробіологію, не буде й належати до медицини.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 01:24, 24 січня 2017 (UTC)