Обговорення користувача:Ied-user/Потребуєте допомоги? (14.07.2009—14.07.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Ied-user/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Ied-user

Потребуєте допомоги?[ред. код]

Ми високо цінуємо Ваш значний, як для новачка, внесок, однак легко бачити що наразі Ви маєте певні проблеми як із знанням правил/політик та звичаїв Вікіпедії (див. завуваження вище) а також із опануванням засобів мови "розмітки" та інших.

Може Ви потребуєте допомоги у засвоєнні нового дляВас середовища Вікіпеді? Якщо так, прошу задавати запитання чи звертатися по допомогу. Це можна зробити або тут(у відповідь на цей мій постинг) або на моїй сторінці обговорення.

Прошу прийняти до уваги таку пораду - не поспішайте створювати нові статті допоки Ви не досягнете вищого рівня знань та умінь щодо Вікіпедії. Можливість створити нову статтю нікуди не зникне :) а у статтях, що Ви вже створили чи редагували залишилося досить багато недоліків. Частину я виправив, інші з часом виправлять інші дописувачі, але то не є добрим стилем залишати на інших виправлення недоліків своїх дописів.

З повагою, pavlosh ҉ 09:25, 14 липня 2009 (UTC)Відповісти

Щодо Ваших статей, то головні зауваження такі: слід ставити посилання на статті про персоналій, наприклад, так: [[Шевченко Тарас Григорович|Тарас Шевченко]], що дає Тарас Шевченко, а не просто Шевченко, що дає посилання на список всіх осіб з прізвищем Шевченко, статті про міста та села називаються просто Київ чи Станіславівка (Новоархангельський район) (якщо така назва не унікальна), відповідно, посилання типу м. Київ ведуть в нікуди. Також, будь ласка, категоризуйте статті: подивіться, наприклад, як це вже зробили у статтях Гнатюк Галина Макарівна чи Дудко Тарас Миколайович. І, звісно, ми тільки вітаємо Ваші нові статті) Успіхів! — NickK 09:35, 14 липня 2009 (UTC)Відповісти

Дуже дякую за вище надані настанови та пропозиції! Я є покищо новачком у даній справі, але маю бажання та завдання вносити до Вікіпедії нові статті. Із зауваженнями та правилами я ознайомився та надалі буду запитувати у Вас про речі, які мене цікавлять. Наразі мене цікавить додаваня фотографій у статті. Які авторські права для цього необхідні? Який механізм додавання фотографій?

Для завантаження фото є функція «Завантажити файл» (натисніть на посилання або є кнопка на панелі інструментів ліворуч). Ось тут є список можливих варіантів щодо авторських прав. Якщо коротко, то можна вільно завантажувати власні фото (або фото іншого автора за його згоди) під вільною ліцензією (список ліцензій тут же) та вільно завантажувати фото, автор яких помер досить давно (для Європи — до 1938, ліцензія {{PD-old}}, для України  —до 1952, ліцензія {{PD-Ukraine}}). В інших випадках фото захищене авторським правом, і воно має відповідати критеріям добропорядного використання (зокрема, фото померлих осіб ним відповідають, ліцензія {{Fairuse in|Назва статті}}. Успіхів! — NickK 10:17, 14 липня 2009 (UTC)Відповісти