Обговорення користувача:Yrik

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: 93.73.17.170 у темі «Посилання» 13 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії! Welcome to Ukrainian Wikipedia![ред. код]

Ми раді бачити Вас у нашому спільному відкритому проекті і сподіваємося, що Ви візьмете участь у його подальшій роботі не тільки як читач, але і як дописувач!

Якщо Ви початківець, то радимо переглянути деякі корисні поради:

Якщо після прочитання у Вас залишились запитання або знадобилася допомога спеціальною порадою для перших кроків, то:

Кнопка підпису в новому оформленні
Кнопка підпису в новому оформленні

У Ваших репліках на сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~), або за допомогою позначки підпису в вікні редагування. У статтях, написаних або редагованих вами, підпис ніколи не ставиться.

При сумнівах щодо того, що краще зробити, радимо звертатися до Довідки або по пораду до інших дописувачів. Перед створенням нової статті радимо спочатку ґрунтовно ознайомитись з Довідкою та роздивитись, що і як роблять інші дописувачі, можливо, розпитати когось з них.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Regardless of your languages skills, you are welcome to create your own User Page, link your UkrWiki user page or other pages of this project to Wikipedia projects in other languages, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Wikipedia:Babel or create your own to describe your language skills.
You can ask for further help at the Embassy. --AS 11:16, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти

Пилок і його хімічний склад[ред. код]

Вітаю, пане Yrik! Дозволю собі скопіювати ваше звернення зі сторінки обговорення аноніма 93.73.17.170:

В чому справа? Посилання не відповідало статті?
Вітаю! Прошу вас не розміщувати посилання на комерційний сайт в статті "Пилок". Давайте посилання на наукові роботи та монографії, якщо маєте таку інформацію. Також бажано щоб ви зареєструвалися в Вікіпедії - так набагато зручніше буде спілкуватися і співпрацювати в наповненні енциклопедії на українській мові. Стосовно вашого запитання - так, фактично не відповідало.--Adept 11:10, 30 січня 2011 (UTC)
Зареєструвався. Це правильно. Стсовно посилання, то я власноруч перекладав дані про хімічний склад квіткового пилку із монографії англійською мовою. Якщо сайт комерційний то я не маю права давати посилання на корисну інформацію що на ньому розміщена? http://yrik.org.ua 11:17, 30 січня 2011 (UTC)

--Adept 11:23, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти

Ага, було б ще добре відповідь почути :)
Так, звичайно:) Рекомендую надати дані з монографії (рік видання, автор, сторінки і т.д.), тому що інформація з сайту не може в принципі заслуговувати на довіру. Комерційний сайт не може бути достатньо авторитетним в таких питаннях. --Adept 11:28, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
На сторінці http://med-na-dom.com.ua/ua/%D1%85%D1%96%D0%BC%D1%96%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%81%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%BA%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D1%83 присутнє посилання на монографію. Де саме варто вказати дані?
Ви можете створити в статті Пилок окремий підрозділ, з назвою, наприклад, "Хімічний склад пилку (обніжжя)", і написати його у вигляді тексту або таблиці, за бажанням. Рекомендую спочатку потренуватися на майданчику. --Adept 11:43, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
На жаль вікіпедія не дає можливостей для форматування таблиці у вигляді наведеному за посиланням (маю на увазі rowspan, colspan). Маю думку що посилання на сторінку із нормально відформатованою таблицею теж має місце на життя. Що скажете? (справа в тому що я свого часу витратив деякий час для того щоб представити таблиці саме у такогму, наочному вигляді). Якщо подивитися на оригінал(англ версію) і переклад(укр версію) то можна зрозуміти про що мова.
Для того, щоб скористатися таблицями, потрібно буде перевести їх у формат Вікіпедії. Раджу прочитати Довідка:Таблиці. Якщо не вийде, я допоможу її переписати. Хоча в мене є певні сумніви щодо цих даних.
Зокрема хочу звернути увагу, що термін Growth regulators (українською Регулятори росту) зараз вживається лише для штучно отриманих аналогів фітогормонів, природні ж речовини називають фітогормонами або гормонами рослин. В таблиці це: ауксини, брасиностероїди (ru:Брассиностероиды), гібереліни (ru:Гиббереллины), цитокініни (ru:Цитокинины). Також хочу зауважити, що в цій таблиці, навіть в англійській версії, кілька помилок - брасиностероїди названі застарілою назвою брасини, а цитокініни - кінінами (ця назва зараз закріплена за іншими речовинами - en:Kinin), що говорить не на користь джерела.
P.S.:Раджу ставити підпис в кінці реплік - в лівому верхньому куті є позначка підпису. На неї вказує червона стрілка в привітанні на цій сторінці. --Adept 12:18, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
На рахунок авторитетності - здається мені що організація з назвою "Food and Agriculture Organization of the United Nations Rome", яка видала " 1996 FAO AGRICULTURAL SERVICES BULLETIN No. 124" є достатньо компетентною в даній галузі. Інформація може бути дещо застаралою (1996) рік, але я власними ногами ходив на кафедру бжільництва аграрного інституту і мені порадили саме її. В принципі з контексту зрозуміло що ми вдвох спілкуємося. Але в силу правил поставлю підпис)). Ага colspan="2" - присутнє, дякую за інформацію. --yrik.org.ua 12:33, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
Про цю організацію є стаття у Вікіпедії - Продовольча та сільськогосподарська організація ООН. Але дані в таблиці наведені з роботи Bees and beekeeping: Science, practice, and world resources 1990-го року, і ці дані є застарілими щонайменше в тих місцях де я вказав. У випадку з кінінами ці дані застарілі до невірності.
Пане Yrik, прошу вас відкотити вашу останню правку зі статті Маточне молочко. Намагайтесь утриматися від подібних посилань надалі, я вже пояснив чому вони недоречні. Раджу також прочитати Вікіпедія:Авторитетні джерела.--Adept 12:47, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
Стосовно неточностей - я поправив це. Запропонуйте краще джерело. Стосовно посилань та недоречності. Інформація має місце бути. Не будемо нікого дурити - це справді комерційний сайт, я зацікавлений у відвідувачах. Але з іншого боку я маю достатньо корисну інформацію яку збирав власноруч. І я не бачу причин не дати на цю інформацію посилання. Звісно якщо вони вірні і підкріплені авторитетними джерелами. Про що ми і розмовляємо - про вірність та авторитетність. Ваше пояснення - " Комерційний сайт не може бути достатньо авторитетним в таких питаннях." я перекриваю тим, що це має основу у вигляді авторитетного англійського тексту а також тим що ця інформація саме україномовна, і вносить хоч якесь різноманіття до прямого перекладу з російської версії вікіпедії.--yrik.org.ua 13:18, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
Я додав підрозділ. Така версія Вас влаштує? --yrik.org.ua 13:18, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
Гі, я зрозумів на рах маточного молочка, я там прозівав і не ту назву для посилання дав))
Пане Yrik, я розумію, що ви зацікавлені у відвідувачах, але цьому посиланню не місце в Вікіпедії. Ситуації подібні даній постійно трапляються в усіх мовних розділах Вікіпедії - дуже часто ставляться інформативні, але рекламні посилання в статті про екзотичні країни від туристичних фірм, наприклад. І завжди ці посилання видаляються. Якщо ви вважаєте, що я несправедливо прибираю ваші посилання, ви можете звернутися до адміністраторів, але результат буде такий самий (Вікіпедія:Запити до адміністраторів). Це специфіка Вікіпедії. Ви не зможете залишати тут посилання на свій сайт, тому що це протирічить самій суті Вікіпедії. Мені здається, що ви робите це не навмисно, а лише через цілком зрозуміле бажання розкрутити власний сайт і незнання правил - тому я й намагаюсь пояснити ці правила. Рекламні посилання (навіть інформативні) можуть бути в Вікіпедії лише поки їх не помітить і не видалить адміністратор або користувач проекту. Якщо ви читаєте англійською, рекомендую почитати en:Wikipedia:Spam. Нажаль, ці рекомендації ще не перекладені на українську, але вони діють. Також подивіться Вікіпедія:Чим не є Вікіпедія.
Стосовно таблиці - за виключенням посилання, таблиця влаштовує. Тепер її варто трохи підправити і поставити посилання на джерело інформації (авторитетне, - або 1, або 2 і 3) - якщо у вас не вийде, я ввечері це підправлю.
Маю надію, що всі посилання на свій сайт ви видалите власноруч. Вікіпедія грунтується виключно на альтруїзмі та відчутті задоволення від поширення знань. Маю надію на ваше розуміння і відсутність образ. --Adept 14:10, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти
Скажімо так, я витратив час на переклад на укр мову. І вніс певний внесок(у вигляді перекладу), тому я маю природне бажання сказати що інформаці українською мовою була отримана саме з мого сайту. В даному випадку він є джерелом інформації, яка в свою чергу була отримана з 1.
Adding external links to an article or user page for the purpose of promoting a website or a product is not allowed, and is considered to be spam. Although the specific links may be allowed under some circumstances, repeatedly adding links will in most cases result in all of them being removed. Навіть якщо мій сайт комерційния, я маю право на публікацію "If your product is truly relevant to an article, others will agree—try the talk page." Інформація є релевантною до статті а також був певний мій внесок який я маю право захищати, і ставити посилання на автора перекладу.
П.С. Жодних образ. Я справді вважаю маю право на публікацію посилання і захист свого перкладу.
Шкода, що я не зміг вас переконати. Доведеться звернутися до адміністраторів.
Тепер по темі, чому ви не праві:
1.При внесенні любої інформації до Вікіпедії, ви одразу ж втрачаєте будь-яке право власності на неї. Вже внесену інформацію ви не можете "забрати".
2.Більш того, ця інформація, - з бюлетня FAO Value-added products from beekeeping - захищена копірайтом від комерційного використання без дозволу правовласників, і дозволена лише для освітнього використання. Ви не можете бути власником копірайту ані на цю інформацію, ані на її переклад.
3.Більшість користувачів української Вікіпедії витрачають багато часу на переклад інформації з різних мов, переписування її своїми словами, з проставкою відповідних посилань на джерела - це виключно альтруїстична робота, на власність якої користувачі втрачають право одразу ж після публікації цієї інформації в Вікіпедії.
4.Ваша інформація не має жодних, вартих виключення circumstances. Вона доступна на авторитетних джерелах, нехай і на англійській мові. Англійська - моя рідна мова, а українську я знаю майже як рідну - для мене не є великою проблемою доступ до англомовних ресурсів і трансляція їх україномовному читачу.
5."If your product is truly relevant to an article, others will agree—try the talk page." - я перекладу, на всяк випадок: "Якщо ваш продукт є дійсно важливим для статті, інші погодяться - спробуйте сторінку обговорення". Як бачите, я не згоден. І не лише я, - правила не згодні з вами.
6.Я чудово розумію ваші мотиви, і навіть співчуваю їм. Але Вікіпедія не місце для комерції в будь-якій формі. Шкода, що ви не можете зрозуміти моїх мотивів - а вони прості - дотримання правил.
За сим я попрошу втрутитись адміністраторів. Маю надію, що незалежно від результату, ви не розчаруєтесь у Вікіпедії. Абсолютна некомерційність - її цінність. Маю надію, що ви ще будете робити і зовсім альтруїстичний внесок в цей проект, або користуватиметесь внеском інших.--Adept 15:47, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти

Посилання[ред. код]

Доброго дня. Слід визнати, що пан Adept цілком правий. На жаль, Ваш сайт не відповідає критеріям, наведеним у Вікіпедія:Авторитетні джерела. Відкидаю Ваші правки та прошу більше не додавати посилання. Прошу також не сприймати це на власний рахунок, просто ми усі прагнемо тримати високо планку якості україномовної Вікіпедії. --Erud 16:12, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти

Чомусь мені здається справедливим що відкинуті мають бути усі правки.--93.73.17.170 18:33, 30 січня 2011 (UTC)Відповісти