Sakasama no Patema

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Патема догори дриґом)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sakasama no Patema
サカサマのパテマ
Sakasama no Patema
Патема догори дриґом
Жанрфентезі[1], наукова фантастика[2]
OVA
Sakasama no Patema: Beginning of the Day
РежисерЯсухіро Йошіуро
СтудіяPurple Cow Studio Japan
Період показу26 лютого 2012 — 25 серпня 2012
Тривалість6 хв.
Кількість серій4
Аніме-фільм
РежисерЯсухіро Йошіуро
СценаристЯсухіро Йошіуро
СтудіяPurple Cow Studio Japan
Дата виходу9 листопада 2013
Тривалість99 хв.

Sakasama no Patema (яп. サカサマのパテマ, укр. Патема догори дриґом) — японське OVA-аніме з 4-х коротких серій та повнометражний анімаційний фільм режисера Ясухіро Йошіуро. Прем'єра фільму відбулася на позаконкурсній програмі міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сюжет розгортається в підземному світі, який пронизують тунелі. Хоч місцеве населення живе в темноті та глухих стінах, одначе тутешні люди примудряються вести тут тихе й навіть спокійне життя. Патема — принцеса свого підземного селища, і більше всього на світі вона любить досліджувати навколишні тунелі. А її найулюбленіше місце — «небезпечна зона», куди заборонено ходити жителям села, хоч ніхто з них точно не знає, чого ж там страшного. Незважаючи на те, що Патема регулярно отримує прочухана за свої вилазки, цікавість продовжує знову і знову гнати її в «небезпечну зону». І в черговий свій похід дівчині доводиться зіткнутися з «несподіваними подіями», які «проллють світло на приховані таємниці»…

Насправді ж, цей світ зазнав глобальної катастрофи. Жахливий експеримент спотворив земну вісь, і частина людей почала відшовхуватись від поверхні. Але вони вижили і поселились глибоко під землею. Так людство розділилось на Підземників і Айґійців. Патема належить до перших, Ейджі до других. Але їм судилось зустрітись і змінити цей світ, відкривши головну його таємницю.

Персонажі[ред. | ред. код]

  • Патема — головна героїня, мешканка-принцеса підземного світу. Сіре волосся, бліда шкіра, рожеві очі. Смілива, цікавиться навколишнім світом.
  • Ейдзі — блакитноокий хлопчик, що врятував Патему і став для неї другом.

Сейю[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Time of Eve Creator's Patema Inverted TV Ad Streamed. Anime News Network. 7 листопада 2013. Процитовано 12 жовтня 2023.
  2. Free London Screenings of Patema Inverted and Thermae Romae. Anime News Network. 14 квітня 2018. Процитовано 12 жовтня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]