Перелітна птаха (людина)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Перелітна снігова птаха — це людина, яка мігрує з більш холодних північних частин до тепліших південних місць, як правило, взимку. До південних місцевостей належать Сонячний пояс і Гаваї в США, а також Мексика та Кариби.

Натомість, сонячна перелітна птаха — це той, хто залишає теплі місця влітку, переходячи до більш прохолодних місцевостей.

Опис[ред. | ред. код]

Перелітні птахи — це, як правило, пенсіонери, які бажають уникати снігу та холодної температури північної зими, але підтримують тосунки з родиною та друзями, залишаючись там решту року. Деякі також є власниками бізнесу, у яких другий будинок знаходиться в теплішому місці, чи бізнес можна легко перенести з місця на місце. Багато сімей у США часто проводять свій різдвяний відпочинок (до 2 тижнів) на пляжних курортах у Флориді, Каліфорнії та на Гаваях.[1] Деякі люди, які страждають сезонними афективними розладами, бажають насолоджуватися довгим денним світлом у південних широтах взимку. Деякі перелітні птахи привозять із собою свої будинки, як кемпери (встановлені на рамах автобусів чи вантажних автомобілів) або як човни, що йдуть на внутрішньобережній водний шлях Східного узбережжя на південь.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. "Snowbirds descend on region, " a news article by Anne Mitchell published in the Nov 8, 1999, edition of the Fort Myers, Fla., News Press, page F12 [Архівовано 2012-11-06 у Wayback Machine.], especially «The winter snowbird season also coincides with a rise in tourism. … The parking lot at Fleamasters flea market provides a useful barometer.»