Платформа Розвитку Інновацій

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Платформа Розвитку Інновацій
Тип фірма
Засновано 2017
Штаб-квартира  Україна
Код ЄДРПОУ 41130557

Платформа Розвитку Інновацій (англ. Innovations Development Platform) — українська агенція, основним видом діяльності якої є комерціалізація стартапів у сфері оборонних технологій.

Історія[ред. | ред. код]

Створена за підтримки ДК Укроборонпром з метою об’єднати зусилля розрізнених команд розробників, експертів та інвесторів, надати їм можливість системно і на прозорих комерційних умовах виробляти інноваційні розробки для української армії та іноземних партнерів[1]

Ініціатором та розробником концепції роботи Платформи Розвитку Інновацій у 2016 році виступило Державне зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт"[2]

Почала працювати 6 квітня 2017 року[3]

Агенція спеціалізується на впроваджені військових проєктів, які пов’язані зі сферою радіолокації, гідроакустичних систем, систем виявлення цілей і управління боєм та проєктів подвійного призначення.

Співпрацює з українськими підприємствами, науково-дослідними центрами, конструкторськими бюро, державними та приватними компаніями.

Сучасний стан[ред. | ред. код]

На даний момент[який?] реалізовано чотири проєкти, серед яких, безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб, бойовий модуль та два безпілотні авіаційні комплекси[4].

В активній розробці знаходиться близько восьми проєктів[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. УКРОБОРОНПРОМ ДАВ СТАРТ РОБОТІ ПЛАТФОРМИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙ. http://ukroboronprom.com.ua/uk/ (Українською) . Державний Концерн "Укроборонпром". 07.04.2018.
  2. Рева, Анастасія (29.06.2016). Дискусія «Створення інновацій в оборонній сфері: моделі та пріоритети». http://gurt.org.ua (Українською) . Ресурсний центр Гурт.
  3. В Україні розпочинає свою роботу Платформа Розвитку Інновацій. https://ukrinnovate.com/ (Українською) . Платформа Розвитку Інновацій. 06.04.2017.[недоступне посилання з вересня 2019]
  4. Проекти. https://ukrinnovate.com (Українською) . Платформа Розвитку Інновацій. Архів оригіналу за 19 червня 2017.
  5. Проекти Платформи Розвитку Інновацій. https://ukrinnovate.com (Українською) . Архів оригіналу за 19 червня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]