Проблемна дитина (фільм, 1990)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Проблемна дитина
англ. Problem Child
Жанр кінокомедія
Режисер Денніс Дуганd[1][2][…]
Продюсер Роберт Саймондсd, Рон Говард і Браян Ґрейзерd
Сценарист Скотт Александерd і Ларрі Каражевскіd
У головних
ролях
Джон Ріттер[4][3][…], Джек Ворденd[4][6], Майкл Олівер[4][5][7], Гілберт Готтфрід[4], Емі Ясбекd[4], Майкл Річардс[4], Пітер Юрасік[4], Колбі Клайнd[4] і Гелена Г'юманнd[4]
Оператор Пітер Лайонс Коллістерd
Композитор Майлз Гудманd
Монтаж Том Фінен
Кінокомпанія Universal Pictures і Imagine Entertainment
Дистриб'ютор Universal Pictures
Тривалість 81 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1990
Кошторис $10 000 000
Касові збори $53,470,891[8]
IMDb ID 0100419
Наступний Проблемна дитина 2 (1991)

Проблемна дитина (англ. Problem Child) — американський комедійний кінофільм з Майклом Олівером в головній ролі. У США фільм вийшов 27 липня 1990 року.

Бен Хіллі (Джон Рітер) і його дружина Фло, що прагне пробитися у вище суспільство, усиновляють Джуніора, чарівну і кумедну семирічну істоту.

Проте незабаром вони переконуються, що їх приймальний син — маленьке чудовисько, яке ухитряється перетворити відпочинок в кемпінгу, свято з нагоди дня народження і навіть бейсбольний матч в справжній кошмар. Хоча і дуже смішний.

Сюжет[ред. | ред. код]

Бен Хіллі — зразковий і поступливий чоловік, що працює в магазині спортивних товарів свого батька. Бену дуже хочеться мати дітей, але його дружина Фло не може зачати дитини. Лікар пропонує усиновити дитину. Хіллі розповідають агенту з усиновлення про свою проблему, і той пропонує їм найкращий варіант — семирічного Джуніора. З цієї хвилини і починається кошмар. Маленька, але дуже шкідлива дитина починає влаштовувати капості своєму дідові, сусідам, знайомим своєї мачухи.

Після всіх неприємностей сім'я Хіллі вирішує повернути Джуніора в дитячий будинок. Але дізнавшись, що хлопчика повертають вже втридцяте, Бен розуміє, що він не може так вчинити і змінює своє рішення. В цей час з в'язниці збігає небезпечний злочинець, якого Джуніор бачив багато разів по телевізору і навіть почав брати з нього приклад, надягаючи таку ж краватку-метелика в горошок. Бандит бере в заручники Фло і їде з нею. Джуніор переконується в тому, що його кумир — негідник, ні в що не ставить нічийого життя, і повертається до названого батька. Бандита заарештовують, а Бен і Джуніор виїжджають з міста.

А невірна дружина Бена Фло вирушає в далеку подорож, замкнена в великій валізі, закинутій на вантажівку, що перевозить кнура з проносом.

Рейтинг IMDb 5.1/10 зірок

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джон Ріттер Бен Хіллі Бен Хіллі
Майкл Олівер Джуніор Джуніор
Джек Ворден Великий Бен Хіллі Великий Бен Хіллі
Гілберт Готтфрід містер Пібоді містер Пібоді
Емі Ясбек Фло Хіллі Фло Хіллі
Майкл Річардс Мартін Бек, «Вбивця в метелику» Мартін Бек, «Вбивця в метелику»
Пітер Юрасік Рой Рой
Деніс Дуган батько у магазині батько у магазині
Колбі Клайн Люсі Люсі

Сиквели[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]