Північно-Західний прохід (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Північно-Західний прохід
Northwest Passage
Жанр драма, мелодрама, пригодницький фільм, вестерн, військовий фільм, історичний фільм
Режисер
Продюсер Хант Стромберг
Сценарист
У головних
ролях
Оператор
Композитор Герберт Стотхарт
Монтаж Конрад А. Нервіг
Художник
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Loews Cineplex Entertainmentd
Тривалість 126 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1940
Кошторис $2,687,000
Касові збори $3,150,000
IMDb ID 0032851

Північно-Західний прохід (англ. Northwest Passage) — американська пригодницька військова мелодрама режисера Кінга Відора 1940 року. За однойменним романом Кеннета Робертса.

Сюжет[ред. | ред. код]

Талановитий художник Янг прибуває додому в Портсмут, Нью-Гемпшир. Він боязко пояснює родині, що його вигнали з Гарварду через політичні погляди. Звичайно, критика спрямована на адресу англійців, що служить причиною розриву з родиною його нареченої Хассі. Янг і його грубуватий приятель Бреннан напиваються в пабі й розповідають про впертого татка Хассі. В результаті Янга наказують заарештувати, але він і Бреннан біжать в дикі краї та зупиняються у якомусь готелі, де знайомляться з Трейсі.

Після пиятики, яка тривала всю ніч, Янг і Бреннан прокидаються поряд з військовим постом Краун Пойнт, штаб-квартирою рейнджерів Трейсі. Трейсі переконує Янга записатися в рейнджери як картографа, а Бреннан послідував прикладу друга. Незабаром Янг і Бреннан вже проходять бойове хрещення разом з іншими сотнями одягнених в шкіру ветеранів різних воєн з індіанцями. Їх мета — Сент-Френсіс, штаб-квартира злісних, підтримуваних французами індіанців племені Абенакі, які здійснюють криваві набіги на колоніальну територію під контролем британців.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]