Родаймес Прайм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Рóдаймес Прайм, також Рóдимус Прайм. (англ. Rodimus Prime) - персонаж вигаданого « Всесвіту трансформерів », важлива дійова особа цілого ряду мультсеріалів і коміксів про трансформерів, новий лідер автоботів, який змінив на цій посаді Оптімус Прайм.
Належність - Автобот. Спеціалізація - захисник.

Опис[ред. | ред. код]

Родимус Прайм є в деякому роді більш зрілим, що застосував деякі перетворення в зміні зовнішнього вигляду клоном Хот Роду. Ця трансформація, а також одночасне отримання керівника автоботів сталася під час великого бою між автоботами і десептиконами.

Також, як і Родимус Прайм, Хот Род здолав Юнікронаа і відновив порядок в галактиці. За своїм спілкуванням Родимус Прайм нагадує підкованого і загартованого в боях ветерана, який говорить дуже повільно і злагоджено, описуючи події в найменших деталях. Але часом буває і гарячим - маючи тенденцію спочатку діяти і лише потім ставити питання. Єдина мета - захист будь-якої форми життя як на планеті Земля, так і поза нею.

Передісторія[ред. | ред. код]

Спочатку (до прийняття Матриці лідерства) носив ім'я 'Хот Род' (англ. Hot Rod, в російській телевізійній версії 6-го каналу - 'Патрон' ).
У фільмі « Трансформери: The Movie» Хот Род - молодий боєць, який несе службу в гарнізон е Міста автоботів під командуванням Ультра Магнус а. Він так і пашить енергією і запалом, з азарт ом приймається за будь-яку справу, будь то рибалка або битва з десептиконами. «По молодості років» схильний до імпульс івним і безрозсудних вчинків, і ця звичка спочатку діяти, а потім вже думати зробила його непрямим винуватцем загибелі Оптімус Прайм. Однак обставини склалися так, що переживати і каятися з цього приводу було просто ніколи: виявилося, що старовинний ворог автоботів, Мегатрон, на відміну від Прайма, не загинув. Перетворений і вдосконалений Юнікрона, він став відтепер іменуватися Гальватрон і на чолі своєї нової армії, теж отриманої від Юнікрона, знову атакував Землю. Його напад застало автоботів зненацька і змусило їх спішно евакуюватися. Хот Ро д і Кап волею випадку опинилися на дивній планеті Квінтесса, де потрапили в полон до жорстоких господарям планети - Квінтессонам. Від неминучої смерті їх врятувало тільки несподівана поява Діноботів.

Біографія і характер[ред. | ред. код]

«The Transformers»[ред. | ред. код]

Часто зображується як енергійний, але зухвалий і впертий. Він зрілий, фізично міцний і сильний, мудрий і рішучий у вчинках. Демонструє впевненість у собі до такої міри, що це може здатися навіть проявом зарозумілості. Проте в глибині душі Родимус Прайм нерідко сумнівається в своїх власних рішеннях та інших відчуттях, оскільки постійно порівнює себе з попереднім лідером - Оптимусом Праймом і « комплексує »з цього приводу.

«Transformers: The Headmasters»[ред. | ред. код]

Дія починається з того, що несподівано на Кібертрон з'являються Хедмастери - десептикони і Автоботи, колись покинули цю планету. Завдання десептиконів - підірвати Вектор Сигма. Поки Оптимус Прайм намагається дістатися до Вектора Сигма першим і захистити його, Хот Род шукає на землі Матрицю лідерства. Зрештою Оптимус зливається з Вектором Сигма, запобігаючи вибух, а Хот Рід знову стає Родимус Праймом і займає пост лідера Автоботов. Під його командуванням було проведено кілька вдалих місій. Однак після того, як Кібертрон був знищений в результаті диверсії, влаштованої наближеними Скорпонок в комп'ютерному центрі, Родимус Прайм, вважаючи себе винним у тому, що не зумів захистити рідну планету, передав свої повноваження Здоровань Максимус, а сам відбув у невідомому напрямку.

«Transformers: Energon»[ред. | ред. код]

Колись відправився в космос, щоб врятувати Всесвіт від Юнікрона а. Родимус Прайм намагався захистити планету Альфа Кью, але не встиг, тому вона була поглинена. Щоб спокутувати свою провину, Родимус рятує Скорпонок і допомагає Альфа Кью, намагаючись переконати автоботів не знищувати Юнікрона. Не зумівши переконати Оптімуса, він відправляється назад до голови Юнікрона і привозить з собою Айронхайд. Після об'єднання автоботів з Альфа Кью поступає під командування Оптімуса (який, незважаючи ні на що, продовжує вважати Родимус рівним собі).


Transformers: Optimus Prime vs. Megatron — Ultimate Battle[ред. | ред. код]

Цей короткометражний мультфільм являє собою колаж окремих серій мультсеріалів « Енергон» і « Кібертрон», ілюструють розповідь Оптімус Прайм про трансформерів. Тут Родимус Прайм з'являється в деяких сценах.

«Transformers: Animated»[ред. | ред. код]

Боєць загону Елітної Гвардії Кибертрона. Разом з Хот шот, Айронхайд, Ред Алерт і Броуном брав участь у відбитті атаки десептиконів у космічного моста, де загинув від рук Ойл сліки - той кинув у Родимус хімікат, через якого бідолаха перетворився на іржу Судячи з його біографії, представленої Hasbro, Cartoon Network і IDW в енциклопедії « Transformers: Animated - The AllSpark Almanac II », Родаймес колись був Хот Родом, як і його тезка з« G1 ». Його разом з іншими молодими трансформерами взяли в тренувальний табір автоботів і віддали під командування сержанта Капом. Саме Кап і дав Хот Роду його ім'я, оскільки спочатку прийняв його за недисциплінованого панк а, схильного до різних хуліганських витівок (точно так само Кап вважав в серіалі «G1»). Кап вважав, що Хот Рід - як дим без вогню: багато шуму і показухи, а на ділі не бозна що. Але Хот Рід довів, що це не так, коли на одному з фінальних випробувань один з Автоботов впустив гранату біля Капа, і Хот Рід кинувся на неї всім тілом, щоб врятувати свого інструктора. На щастя, граната не вибухнула, але після цього випадку Кап назавжди змінив своє ставлення до хлопчика. Через цієї історії з гранатою Хот Родом зацікавилися і в верхах, і він був прийнятий в Академію Автоботов на цілий десяток років раніше за інших, за що пізніше отримав прізвисько «Обраний». В Академії Хот Род продовжував вражати Командування своїми

Технічні характеристики[ред. | ред. код]

Родимус Прайм володіє гострим розумом, гідним справжнього полководця. Є експертом в області тактики і стратегії, володіє унікальною та виключної маневреність ю в битві. У режимі робота оснащений фотон ним Елімінатори, який стріляє зарядами високої напруги. Діяльність таких розрядів досягає 500 миль, а швидкість - 200 миль / год.


Слабкі сторони[ред. | ред. код]

До того, як він став лідером, головними недоліками Родимус були його безрозсудність і імпульсивність. Отримавши Матрицю лідерства, він змінився, і тепер його основною проблемою стало постійне сумнів у власних силах, в основі якого відчуття того, що він ніколи не зможе зрівнятися з Оптимусом Праймом. Звідси і відсутність мотивації, і сприйняття своїх обов'язків лідера як тяжкого тягаря, від якого він готовий відмовитися при першій же можливості Показово, що в багатьох серіалах і коміксах Родаймес Прайм покидає своїх товаришів - один або з невеликою групою однодумців.

Відеоігри[ред. | ред. код]

«Transformers: Battle to Save the Earth»[ред. | ред. код]

Поряд з іншими автоботами, Родимус Прайм охороняв різні землі від злодіянь десептиконів.

«Transformers: Mystery of Prime»[ред. | ред. код]

Коли Оптимус Прайм пропав безвісти, Ультра Магнус відправився шукати лідера автоботів. Десептикони вкрали ще й енергоном куби, які збирав Родимус. Після фінального бою Автоботи змогли знайти Прайма.

«Transformers: The Headmasters»[ред. | ред. код]

Родимус Прайм був викрадений десептиконами за наказом Гальватрон а, але був врятований Хедмастерамі. Випустивши всіх автоботів з в'язниці, Родимус здолав Скорпонок.

«Transformers: Call of the Future»[ред. | ред. код]

«Transformers: War for Cybertron — Autobots»[ред. | ред. код]

Дивним чином Родимус був заражений Темним енергоном. Будучи в сказі, він стріляв по автоботам, як по ворогам, проте був вилікуваний. Ненавидить працювати в команді разом з Капом. Він може бути розблокований в режимі «Арена».

«Transformers: Legends»[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • У коміксах Marvel Праймус в істинній формі сильно нагадує Родимус Прайма, чим і пояснюється факт, що його перша випущена іграшка - Золотий Родимус.
  • У грі «Transformers: Mystery of Prime» Родимус являє собою оранжевого Ультра Магнуса, проте альт-форми у трансформерів різні.
  • За помилку в титрах гри «Transformers: War for Cybertron - Autobots» його ім'я вказано як Хот Шот.

Поява в серіях[ред. | ред. код]

Трансформери: The Movie

Трансформери G1 - третій і четвертий сезони - всі серії

Трансформери: The Headmasters

  • 1. Четверо небесних воїнів / Four Warriors Come out of the Sky
  • 2. Історія планети Майстер / The Mystery of Planet Master
  • 3. Народження нового лідера / Birth of the Fantastic Double Prime
  • 4. Вирішальна битва касетних роботів / The Great Cassette Operation
  • 5. Повстання на планеті Бісті / Rebellion on Planet Beast
  • 6. Зловісний метеорит / Approach of the Demon Meteorite
  • 7. Чотири мільйони років під покровом таємниці / The Four-Million-Year-Old Veil of Mystery
  • 8. Тінь зла / Terror! The Six Shadows
  • 9. Криза на Кібертрон (Частина 1) / Cybertron Is in Grave Danger (Part 1)
  • 10. Криза на Кібертрон (Частина 2) / Cybertron Is in Grave Danger (Part 2)

Трансформери: Super-God Masterforce

  • 4. Молодші воїни / Headmaster Juniors Тільки у флешбеки.

Трансформери: Energon

Трансформери: Cybertron

  • 32. Рівновага / Balance [1]

Трансформери: Optimus Prime vs. Galvatron - The Ultimate Battle

Трансформери: Animated

  • 30. Метаморфоза - Частина 1 \ TransWarped - Part 1

Іграшки[ред. | ред. код]

G1 / Encore

Назва: Rodimus Prime

Рік: 1986

Країна: США / ЯПОНІЯ

Видавець: Hasbro / Takara Tomy

Опис: самая перша ігрушка Рода, що вийшла в 1986 році.

'"Masterpiece Tr' ansformers"

Назва: MP-9 Rodimus Convoy

Рік: 2010

Видавець : Takara Tomy

Опис: фігурка Родимус з украй високою артикуляцією, точністю і якістю. Перше видання мало проблеми з суглобами, які були видалені в наступних.

«Kre-O Transformers»[ред. | ред. код]

  • Назва : 'Rodimus'

Рік : 2014
Країна : США
Видавець : Hasbro
Клас: Kreon Micro-Changers
Всесвіт: «Kre-O»
Опис: Фігурка Родимус може вийти в серії міні-фігурок «Kre-O Transformers: Micro-Changers». По зовнішності нагадує свого тезку з «G1». Його. крім того, можна трохи «перебудувати» в Хот Рід. У комплект увійшли також підставка і бластер.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Помилка цитування: Неправильний виклик тегу <ref>: для виносок під назвою autogenerated1 не вказано текст