Розлучена (фільм, 1930)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Розлучення (фільм, 1930))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Розлучена
The Divorcee
Жанр драма, мелодрама
Режисер Роберт З. Леонард
Продюсер Роберт З. Леонард
Ірвінг Тальберг
Сценарист Нік Грінд
Зельда Сірс
На основі Ex-Wifed
У головних
ролях
Норма Ширер
Честер Морріс
Оператор Норберт Бродін
Композитор Jack Yellend
Художник Седрік Гіббонс
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer і Netflix
Тривалість 82 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1930
Кошторис $340 691
IMDb ID 0020827
CMNS: Розлучена у Вікісховищі

«Розлучена» (англ. The Divorcee) — американський чорно-білий художній фільм, драма режисера Роберта Леонарда, що вийшла в 1930 році. Екранізація роману «Колишня дружина» письменниці Урсули Перротт. У головних ролях задіяні Честер Морріс і Норма Ширер, яка за роль у фільмі отримала премію «Оскар», а сама картина номінувалася на головну статуетку.

Синопсис[ред. | ред. код]

Тед, Джеррі, Пол і Дороті — звичайна нью-йоркська компанія друзів. Рішення Джеррі вийти заміж за Теда пригнічує Пола, адже він давно закоханий у дівчину. Він напивається і лупцює Дороті до напівсмерті, після чого, зі співчуття й страху перед відповідальністю одружується з нею.

Проходить три роки. Джеррі виявляє, що у Теда є роман на стороні й заявляє йому про це. Молодик заявляє, що все це несерйозно і він любить тільки свою дружину. Дівчина не вірить йому і вирішує помститися, закохавши в себе найкращого друга Теда — Дона. Додатково до всього, Джеррі подає на розлучення і йде від чоловіка.

Від горя Тед стає алкоголіком, а Джеррі розуміє, що все ще любить Пола. Вона руйнує їхню молоду сім'ю і змушує Пола кинути Дороті. В останній сцені фільму Дороті кінчає життя самогубством.

У ролях[ред. | ред. код]

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • На роль Джеррі Мартіна спочатку була затверджена Джоан Кроуфорд, яка, за чутками, до кінця життя не могла пробачити Норму Ширер за те, що та зайняла її місце.

Посилання[ред. | ред. код]