Руденко Павло Зіновійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Руденко Павло Зіновійович
рос. Павел Зиновьевич Руденко
Народився 1911
Полтавка, Омська область
Країна  СРСР
Нагороди
Герой Соціалістичної Праці
орден Леніна

Павло Зіновійович Руденко (рос. Павел Зиновьевич Руденко; 1911, Полтавка, Омська губернія — дата і місце смерті не відомі) — старший механік Джамбульської МТС Джамбульськой області. Герой Соціалістичної Праці (1948).

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в 1911 році в селянській родині в селі Полтавка Омської губернії (нині — Полтавський район Омської області). У 1933 році переїхав до Казахської РСР, де влаштувався на роботу слюсарем у місті Джамбул. У 1936 році закінчив школу механізації в Чимкенті, Джамбульська область. Працював механіком на Свердловській МТС. Після реорганізації в 1939 році Свердловської МТС, яка стала найменуватись «Джамбульська МТС», призначений керуючим машинно-тракторного відділення. У 1947 році призначений старшим механіком. Відповідав за організаторську роботу Джамбульської МТС, контролював ремонт техніки та готував її до експлуатації у відповідності з встановленими річними планами роботи.

У 1947 році Джамбульська МТС достроково виконала план роботи, зібравши в середньому по 496,4 центнера цукрових буряків з кожного гектара замість запланованих 328 центнерів. За ці видатні досягнення у трудовій діяльності удостоєний 1948 року звання Героя Соціалістичної Праці.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Герой Соціалістичної Праці — указ Президії Верховної Ради СРСР від 28 березня 1948 року
  • Орден Леніна

Література[ред. | ред. код]

  • Герои Социалистического труда по полеводству Казахской ССР. — Алма-Ата, 1950. — 412 с. (рос.)