Соло Надірваних Струн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Літерат́урно-мист́ецький проє́кт «Со́ло Наді́рваних Стру́н» — це, насамперед, стверджений, із закладеним початком, прояв великої відданості, любові та шани Україні, її народові та принципам кодексу людяності.

Соло надірваних струн (перші чотири томи)

У проєкті об'єднано безліч гілок творчості українських митців. Основною є письменницька - написання літописного, багатотомного, колекційного видання новел про життя та кохання загиблих героїв України в російсько-українській війні (2014- ) та віршованих епіграфів. Наступні гілки - декоративно-ужиткова творчість, музичне мистецтво, плодами яких є активна підтримка митців цих напрямків подарованими власними тематичними доробками, які з часом займуть гідне місце у одному з музеїв України, поруч із двадцятьма п'ятьма книгами, відповідними до кожної області нашої єдиної та неподільної держави.

Ідея та мета проєкту[ред. | ред. код]

Ідея написання багатотомника та розширення проєкту з літературного до літературно-мистецького виникла у творчої жінки з міста Чортків, що на Тернопільщині Марії Дребіт, як наслідок Революції Гідності, Майдану, АТО, ОСС - російсько-української війни.

Мета - зберегти та увіковічнити для сучасників та майбутніх поколінь пам'ять про загиблих українських воїнів, як чоловіків так і жінок, у боротьбі за волю, свободу та перемогу над окупантом.

Структура та вміст[ред. | ред. код]

  • 1 том. Львівщина.

Соло надірваних струн. Том.1. Львівщина: новели/ Наталія Хаммоуда. – Біла Церква: Час Змін Інформ, 2019. – 400 с. ISBN 978-617-7477-57-9

Цей том налічує тридцять одну новелу та тридцять один епіграф. До кожної новели додане фото головних героїв. До кожної новели долучено графічний малюнок.

У книзі є три передмови та одне післяслово.

Двадцять дев'ять новел приурочені загиблим героям зі Львова та Львівщини - Майданівцям, АТОвцям. Одна новела, яка слугує містком до наступної області, присвячена героєві з Київщини. І остання, тридцять перша новела, повчальна, у якій авторка Наталія Хаммоуда змальовує військові події, які базуються на реальних фактах та несе виховний момент доя читача.

  • 2 том. Київщина.

Соло надірваних струн. Т-2. Київщина: новели/ Наталія Хаммоуда. – Біла Церква: Час Змін Інформ, 2020. – 416 с. ISBN 978-617-7477-78-4

Налічує тридцять одну новелу та тридцять один епіграф. До кожної новели додане фото головних героїв. До кожної новели долучено графічний малюнок.

У книзі є три передмови.

Двадцять дев'ять новел приурочені загиблим героям із Києва та Київщини - Майданівцям, АТОвцям. Одна новела, яка слугує містком до наступної області, присвячена героєві з Луганщини. Остання, тридцять перша новела, повчальна, у якій авторка Наталія Хаммоуда змальовує військові події, які базуються на реальних фактах та несуть виховний момент для читача.


  • 3 том. Луганщина.

Соло надірваних струн. Т-3. Луганщина: новели/ Наталія Хаммоуда. – м.Київ, "Український пріоритет", 2022. – 352 с. ISBN 978-617-7899-79-1

Налічує двадцять шість новел та двадцять шість епіграфів. До кожної новели додане фото головних героїв. До кожної новели долучено графічний малюнок.

У книзі є дві передмови.

Двадцять чотири новели приурочені загиблим героям із Луганщини - Майданівцям, АТОвцям. Одна новела, яка слугує містком до наступної області, присвячена героєві з Хенсонщини. Остання, двадцять шоста новела, повчальна, у якій авторка Наталія Хаммоуда змальовує військові події, які базуються на реальних фактах та несуть виховний момент для читача.

В третьому томі новел в перших літерах кожного епіграфа зашифрована третя фраза вірша, який буде об'єднувати це колекційне видання.

  • 4 том. Херсонщина.

Соло надірваних струн. Т-4. Херсонщина: новели/ Наталія Хаммоуда. – м.Київ, "Український пріоритет", 2023. – 360 с. ISBN 978-617-7899-97-5

Налічує двадцять дев'ять новел та двадцять дев'ять епіграфів. До кожної новели додане фото головних героїв. До кожної новели долучено графічний малюнок.

У книзі є дві передмови.

Двадцять сім новел приурочені загиблим героям із Херсонщини - Майданівцям, АТОвцям. Одна новела, яка слугує містком до наступної області, присвячена героєві з Вінничини. Остання, двадцять дев'ята новела, повчальна, у якій авторка Наталія Хаммоуда змальовує військові події, які базуються на реальних фактах та несуть виховний момент для читача.

В четвертому томі новел в перших літерах кожного епіграфа зашифрована четверта фраза вірша, який буде об'єднувати це колекційне видання.

Автори[ред. | ред. код]

Засновниця проєкту та авторка епіграфів і зашифрованого у них вірша Марія Дребіт.

Наталія Хаммоуда - українська письменниця, уродженка с. Кошилівці, що на Тернопільщині. Громадська діячка та активістка. Проживає в Італії. Авторка поетичної збірки "Свобода не приходить ненароком" , повісті "Звір" та чотирьох томів "Соло надірваних струн".

Посилання[ред. | ред. код]