Фонд Гайнріха Белля

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Представництво Фонду імені Генріха Белля в Україні

Фонд Ге́нріха Бе́лля (Фонд Га́йнріха Бьо́лля) (нім. Heinrich Böll Stiftung) — німецька неурядова організація імені Генріха Белля, що підтримує проекти у сфері розвитку громадянського суспільства, політичної освіти, соціально-політичної активності і відповідальності, прав людини, міжкультурного діалогу, екології. Заснований в 1987 році в Кельні, 1997 в році відбулося велике злиття з іншими фондами, в результаті чого штаб-квартира перемістилася в Берлін. Тісно пов'язаний з німецькою партією зелених.

Діяльність фонду фінансується здебільшого за рахунок Федерального уряду Німеччини. Організаційна структура фонду включає 16 земельних фондів в самій Німеччині та 28 закордонних представництв, які ведуть діяльність в 60 країнах на 4 континентах.

18 квітня 2008 року у Києві відбулася офіційна церемонія відкриття українського представництва фонду.

Представництво в Україні

Представництво Фонду імені Генріха Белля в Україні реалізує на сьогодні такі програми:

  • Сприяння демократії та розвиток громадянського суспільства (сприяння активній участі громадян в управлінні державою, розвиток політичної культури громадян, підтримка громадських організації та журналістів, критичне переосмислення історії та підтримка зеленого руху і носіїв ліво-ліберальних ідей);
  • Гендерна демократія та права жінок (гендерна рівність, підтримка феміністичного руху, боротьба з ксенофобією та злочинами на грунті ненависті, запобігання дискримінації меншин, боротьба за права ЛГБТ);
  • Екологія, клімат та енергетика (сприяння підвищенню енергоефективності, захист клімату, підтримка антиатомного руху, екологічна модернізація суспільства).

Інші німецькі політичні фонди

Посилання