Ставищенський район (Малинська округа)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ставищенський район
Основні дані
Країна: УСРР
Округа/Область: Малинська округа
Утворений: 7 березня 1923 року
Ліквідований: 13 березня 1925 року
Населені пункти та ради
Районний центр: с. Ставище
Кількість сільських рад: 14
Районна влада

Ставищенський район — адміністративно-територіальна одиниця УСРР, існував з 1923 по 1925 роки в складі Малинської округи. Районний центр — село Ставище.

Історія та адміністративний устрій[ред. | ред. код]

Район було утворено 7 березня 1923 року у складі Малинської округи з 14 сільських рад колишньої Ставищенської волості Радомисльського повіту: Білківської, Висоцької, Забілоцької, Комарівської, Кочерівської, Негребівської, Озерянської, Осівецької, Поташнянської, Приворітської, Раївської, Раковицької, Ставищанської та Царівської.

Район було ліквідовано 13 березня 1925 року. Сільські ради було розподілено між трьома районами — 8 сільрад (Білківську, Забілоцьку, Комарівську, Кочерівську, Негребівську, Поташнянську, Раївську, Раковицьку) було приєднано до Радомисльського району, 5 сільрад (Висоцьку, Озерянську, Осовецьку, Приворітську, Ставищанську) — до Брусилівського району та 1 сільраду (Царівську) — до Коростишівського району[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Адміністративно-територіальний устрій Житомирщини 1795—2006 (PDF). http://www.archive.zt.gov.ua/. с. 40. Архів оригіналу (PDF) за 12 липня 2017. Процитовано 7 November.