Сіан Бейлок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сіан Бейлок
Народилася 10 січня 1976(1976-01-10) (48 років)
Берклі, Аламеда, Каліфорнія, США
Країна  США
Діяльність психологиня
Alma mater Університет штату Мічиган (2003)[1]
Університет Каліфорнії в Сан-Дієго
Галузь психологія
Заклад Бернард-коледж
Дартмутський коледж[2]
Чиказький університет
Аспіранти, докторанти Ian Lyonsd
Нагороди

CMNS: Сіан Бейлок у Вікісховищі

Сіан Лія Бейлок — професор психології Університету Чикаго і провідний світовий експерт в галузі досліджень роботи мозку у важких ситуаціях і в моменти високої напруги.[3]

Наукова діяльність[ред. | ред. код]

Вона займається дослідженнями того, як свідомість і тіло реагують на стресові ситуації, коли людині потрібно показати максимум своїх здібностей: від іспитів і тестів до публічних виступів і вирішальних ударів у гольфі.

Бейлок отримала ступінь по кінезіології і психології в Університеті штату Мічиган. Її дослідження спонсоруються міністерством освіти США, про них регулярно пишуть найбільші ЗМІ - New York Times, NPR, Wall Street Journal.

Бейлок керує лабораторією Human Performance Lab в Чиказькому Університеті. Основний предмет досліджень лабораторії - когнітивні процеси, які стоять за низькою продуктивністю людини під високим тиском і у вирішальні моменти.

Кар'єра[ред. | ред. код]

  • Під час і після досліджень доктора філософії Бейлок досліджувала відмінності між спортивними виступами початківців та експертів.
  • Пізніше у своїй кар'єрі Бейлок зосередилася на тому, чому люди погано працюють у стресових академічних ситуаціях, таких як складання іспиту з математики з високими ставками. Бейлок виявив, що турботи під час цих ситуацій позбавляють людей робочої пам'яті або когнітивних сил, яким вони зазвичай повинні зосередитися. Оскільки люди з більшою кількістю робочої пам'яті більше покладаються на свої зусилля, вони можуть зазнати більших наслідків у стресових академічних ситуаціях. Робота Бейлока продемонструвала, що стресові ситуації під час тестів можуть зменшити значущі відмінності між студентами, які в менш стресових ситуаціях можуть мати більші відмінності в результатах.
  • З 2003 по 2005 рік Бейлок була доцентом кафедри психології Університету Маямі. Вона працювала на факультеті Чиказького університету з 2005 по 2017 рік, де вона була професором психології Стелли М. Роулі та виконавчим віце-провістором.
  • 1 липня 2017 року Бейлок стала 8-м президентом коледжу Барнард.

Бібліографія[ред. | ред. код]

  • 2015 Мозок і тіло. Як відчуття впливають на наші почуття й емоції[4]
  • 2015 Момент істини. Чому ми помиляємось, коли все поставлено на карту, і що з цим робити?[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://alumni.msu.edu/stay-informed/alumni-stories/why-we-fail-under-pressure
  2. https://president.dartmouth.edu/about/people/sian-leah-beilock
  3. Сайен Бейлок. www.livelib.ru. Процитовано 13 березня 2021.
  4. Книга «Мозг и тело. Как ощущения влияют на наши чувства и эмоции». 7 вересня 2015. ISBN 978-5-00057-662-5.
  5. Книга «Момент истины. Почему мы ошибаемся, когда все поставлено на карту, и что с этим делать?». 10 грудня 2015. ISBN 978-5-00057-724-0.