Сіетл Кракен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Сіетл Кракен»
Seattle Kraken
Конференція Західна
Дивізіон Тихоокеанський
Заснована 2020
Історія Сіетл Кракен
2020–зараз
Домашня арена Кі-арена
Місто Сіетл
Власник(и) «Seattle Hockey Partners»
Головний менеджер Рон Френсіс
Головний тренер Дейв Хакстол
Капітан Марк Джордано
Переможці Кубку Стенлі не вигравали
CMNS: Сіетл Кракен у Вікісховищі

«Сіетл Кракен» (англ. Seattle Kraken) — заснована у 2020 професіональна хокейна команда міста Сіетл у штаті Вашингтон. Команда — член Тихоокеанського дивізіону, Західної конференції, Національної хокейної ліги. Домашнє поле для «Сіетл Кракен» — «Кі-арена».

У грудні 2018 року НХЛ схвалила пропозицію «Seattle Hockey Partners» надати місту Сіетл франчайзинг розширення. У липні 2020 року було оприлюднено назву та бренд «Кракен»[1]. «Кракен» є першою професійною хокейною командою, яка зіграла в Сіетлі відтоді, як «Сіетл Тотемс» Західної хокейної ліги провів останню гру в 1975 році, і перша хокейна команда Сіетла, яка змагалася за Кубок Стенлі з часів «Сіетл Метрополітенс», який виграв кубок у 1917 року та згорнуто в 1924 році. 26 жовтня 2021 року команда підняла банер, присвячений титулу команди 1917 року.

Історія[ред. | ред. код]

4 грудня 2018 року рада керуючих НХЛ одноголосно проголосувала за те, щоб розширити лігу через команду Сіетла, і щоб вона почала грати в сезоні 2021–2022 років як член Тихоокеанського дивізіону Західної конференції. В результаті, «Аризона Койотс» мали бути переведені з Тихоокеанського дивізіону до Центрального, щоб збалансувати чотири дивізіони по вісім команд у кожному. Організація найняла Рона Френсіса як свого генерального менеджера, щоб ініціювати операції для команди.

23 липня 2020 року франчайзинг оголосив назву своєї команди «Сіетл Кракен», а також кольори команди, бренд і домашню форму. Назва команди походить від міфічного кракена скандинавського фольклору та його схожості з місцевим гігантським тихоокеанським восьминогом, який зустрічається у водах протоку Пьюджет-Саунд поблизу Сіетла. 30 квітня 2021 року франчайзинг сплатив останній внесок у розмірі 650 мільйонів доларів за розширення, офіційно зробивши «Сіетл Кракен» 32-ю командою НХЛ[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Condor, Bob (23 липня 2020). Say It with Us: Release the Kraken!. NHL.com. Процитовано 24 липня 2020. (англ.)
  2. Seattle Kraken officially become NHL's 32nd team after final expansion payment. Sportsnet. 30 квітня 2021. Процитовано 30 квітня 2021. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]