Сімейка Тофу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сімейка Тофу
фр. Les Tofou
Жанр Комедія
Режисер Бруно Б'янкі
Продюсер Олівер Дюмонт
Сценарист Фабріче де Костіл
Композитор Ален Ґарсія, Ноам Каніель
Кінокомпанія CinéGroupe
Дистриб'ютор HG Distribution
Тривалість 22 хвилини
Мова англійська
Країна Франція;Канада
Рік 2004
IMDb ID 0417369

Сімейка Тофу (фр. Les Tofou) — анімаційний ситком виробництва SIP Animation і CinéGroupe. Мультсеріал є сатиричною пародією на стиль життя захисників навколишнього середовища, який уособлює найменування сім'ї. Сім'я складається з Мами, Батька, Чічі, Лоли та Буби[1]. Дія серіалу розгортається у вигаданому містечку Бовіллідж і порушує багато аспектів екологічного руху, зокрема екологічні організації, права тварин і пацифізм.

Сюжет[ред. | ред. код]

Екологічні активісти Мама та Батько Тофу, стурбовані тим, що їхня сім’я задихається від міської рутини. Вони вирішують переїхати до фермерського будинку в містечку Бовіллідж і жити ближче до природи на жах їхніх неповнолітніх дітей Чічі та Лоли. Дітям більше подобається дивитися телевізор і ходити по магазинах, ніж розважатися із звірятами бабусі Буби: півнем Крекером, овечкою Кучерявою та козою Сьюзі.

Брат і сестра намагаються впоратися з екологічно сприятливим світоглядом своїх батьків і приниженнями, які є результатом їхніх зусиль заохотити інших захищати довкілля.

Район, у якому мешкає родина, наповнений людьми, які вміють користуватися електронікою, що контрастує з повністю органічним способом життя Тофу. На відміну від свого геніального брата Чічі, який вірить у мир у родині, Лола більш цинічна та не хоче, щоб її вважали диваком у новому районі. Вона закохується у Біллі Хаббаба, сусідського хлопця, незважаючи на спротив його батьків.

Персонажі[ред. | ред. код]

Чічі (Аарон Грюнфельд)

Лагідний, але розумний. Закоханий у місцеву дівчину на ім'я Кенді. Його найкращі друзі - Кенді та Філ.

Лола (Брігід Тірні)

У дружніх стосунках з братом, найкраща подруга з Лілі. Закохана в свого сусіда Біллі Хаббаба.

Мама (Марія Бірчер)

Вона дзен-мати, яка намагається тримати свій дім у порядку.

Батько (Марсель Жанен)

Його зазвичай вважають непомітним, що в підсумку виявляється помилковим судженням, оскільки зазвичай він досить рано дізнається, що відбувається в його домі. Він також є чимось на кшталт винахідника, оскільки його часто бачать, як він винаходить машини, виготовлені з екологічно чистих матеріалів або які працюють на чистому паливі.

Буба (Соня Болл)

Бабуся Лоли та Чічі. Вона виросла на фермі, і це життя, яке вона знає.

Ейпріл (Джессі Вінет)

Дівчина, яка часто бродить у домі Тофу. Оскільки її батьки працюють у відділенні невідкладної допомоги, вона постійно залишається самотньою і тому прив’язалася до більш уважних та щирих Тофу. Ейпріл також швидко полюбила Чічі, давши йому домашнє ім'я «Чічі-медова булочка».

Вільям «Біллі» Хаббаб ( Деніель Брошу )

Син Тітуса та Бет Хаббаб, він сусід Лоли та найбільша її любов. Єдина реальна обставина, яка заважає йому бути з нею — це ворожнеча сімей.

Тітус Хаббаб ( Гаррі Станджофскі )

Майстер будильників, Тітус — батько Біллі та ненависник номер один сім’ї Тофу. Він також їхній найближчий сусід.

Елізабет «Бет» Хаббаб ( Полін Літтл )

Вона керує рестораном Burger Palace, і це викликає багато конфліктів між родинами, оскільки Тофу не подобається, що вона використовує штучні інгредієнти.

Філіп «Філ» ( Джейсон Швімер )

Сусід по інший бік родини Тофу. Він найкращий друг і довірена особа Чічі.

Ліліан «Лілі» (Кайла Грунфельд)

Найкращий друг і довірена особа Лоли. Вона трохи чудернацька і безнадійно романтична.

Чері ( Сара Аллен )

Суперниця Лоли та лідер серед дівчат у її школі.

Ніколас "Нік"

Суперник Чічі. Лідер команди хуліганів у Бовілліджі.

Сьюзен «Сьюзі», «Кучерявий», Крекер

Фермерські тварини Буби. Сьюзі - коза. Сьюзі любить їсти все і випадково це знищує. Кучерявий — вівця з великою кількістю шерсті. Крекер — півень.

Беатріс (Кері Лоуренс)

Кріс ( Майкл Ярмуш )

Виробництво[ред. | ред. код]

Мультсеріал Сімейка Тофу був спільним проєктом SIP Animation і CinéGroupe [2][3]. Його режисер - Бруно Б'янкі, сценарій написали двадцять шість сценаристів, у тому числі творці серіалу Фабріс де Костіль і Бертран Віктор. Усі сценарії були відредаговані Флоренс Сандіс, відповідальною за постановку сценарію. Оригінальна музика була створена Аленом Гарсія та Ноамом Каніелем [4].

Перший епізод франкомовної версії «Сімейки Тофу» на France 3 відбувся 3 січня 2005 року [5]. Оскільки Fox Kids Europe було перейменовано в Jetix Europe у липні 2004 року, програма транслювалася під новим брендом Jetix.

Було п'ять основних акторів, які озвучували серіал. Аарон Грюнфельд озвучив Чічі, а Брігід Тірні — Лолу. Марія Бірчер зіграла маму, Марсель Жанен озвучив Батька, а Соня Бол виконала роль Буби.

Бюджет кожної серії Сімейки Тофу складав 230 000$

До березня 2003 року виробництво серіалу було розпочато. У червні 2003 року SIP Animation оголосив, що CinéGroupe у Канаді буде спільним виробництвом, і що угода Fox Kids Europe також включає права на продаж товарів і перше вікно трансляції на своїх каналах у всьому світі, за вийнятком Великобританії та Франції, через існуючі угоди.

Показ[ред. | ред. код]

З моменту свого виходу на екрани 6 вересня 2004 року на Teletoon у Канаді було представлено на телебаченні двадцять шість епізодів серіалу протягом двох сезонів.

Оцінка[ред. | ред. код]

Загалом мультсеріал був добре сприйнятий глядачами. Його назвали «сучасним глянцем класичного сімейного ситкому» [6], і його високо оцінили за використання екології як унікальної фонової теми[7].

В 2005 році «Сімейка Тофу» отримала найвищу оцінку аудиторії серед молодіжних програм France 3 [7].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Crump, William D. (2019). Happy Holidays—Animated! A Worldwide Encyclopedia of Christmas, Hanukkah, Kwanzaa and New Year's Cartoons on Television and Film. McFarland & Co. с. 262. ISBN 9781476672939.
  2. http://www.sipanimation.com/flash/eng/prod-01.html
  3. CinéGroupe. CinéGroupe - TV series filmography. Архів оригіналу за 13 жовтня 2007. Процитовано 22 травня 2007.
  4. http://animeguides.free.fr/series/tofou/listing.htm
  5. AnimeGuides. AnimeGuides - Les Tofou. Процитовано 25 травня 2007.
  6. Simon Ashdown (1 червня 2003). KidScreen Magazine - Up Next: What's Developing in Kids Production. Процитовано 23 травня 2007.
  7. а б SIP Animation. SIP animation. Архів оригіналу за 21 березня 2007. Процитовано 23 травня 2007.

Посилання[ред. | ред. код]