ТОВ «Фуа Чу Канг»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ТОВ «Фуа Чу Канг»
Жанр комедія ситуацій
У головних
ролях
Gurmit Singhd[1], Irene Angd[1], Tan Kheng Huad[1], Pierre Pngd[1], Afdlin Shaukid[1], Maia Leed[1], Lim Kay Siud[1], Caroline Cheongd[1], Mark Leed[1], Amy Chengd[1], Neo Swee Lind[1], Carole Lind[1], Patricia Mokd[1], Sharon Aud[1], Moses Limd[1], Koh Chieng Mund[1], Kumard[1], Henry Thiad[1], Suhaimi Yusofd[1], Adrian Pangd[1] і Kee Thuan Chyed[1]
Мова Сингліш
Країна  Сінгапур
IMDb ID 0309196
mewatch.sg/show/Phua-Chu-Kang-Pte-Ltd-28085

ТОВ «Фуа Чу Канг» (англ. Phua Chu Kang Pte Ltd) сінгапурський ситком про ексцентричного генерального підрядника, що виходив з вересня 1997 по лютий 2007 року на каналі MediaCorp Channel 5.

Серіал обертається навколо сім’ї Фуа, особливо Фуа Чу Канга, генерального підрядника, який хвалиться, що він «Найкращий у Сінгапурі, Джей Бі, а деякі кажуть, що й на Батамі» — це незважаючи на те, що він має лише двох співробітників, обидва з яких невмілі та ліниві. Він також відомий своєю крилатою фразою: «Не грайcя зі мною» (Don't Play-Play), яка увійшла в активний обіг у сингліші [2].

Нагороди[ред. | ред. код]

ТОВ «Фуа Чу Канг» отримувала нагороду як «Найкраща комедійна програма» на сінгапурській церемонії Asian Television Awards протягом шести років поспіль з 1998 по 2003 рік.

Сінгліш[ред. | ред. код]

Ця комедія примітна тим, що її персонажі використовують сингліш (англійську креольську мову з малайським, китайським та іншими впливами). На шоу чинився тиск з боку уряду з метою використання офіційної англійської мови замість періодичного включення розмовної сингліш.

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е ж и к л м н п р с т у ф х ц ш Series Cast // Phua Chu Kang (TV Series 1996–2007) - Full Cast & Crew - IMDb
  2. The rise of Singlish. BBC News (брит.). 6 серпня 2015. Процитовано 7 вересня 2023.