Торпедо (Кременчук)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Торпедо» (Кременчук)
Повна назва
Засновано бл. 1956
Розформовано після 1965
Населений пункт Кременчук, СРСР СРСР
Стадіон
Ліга
не виступає
Домашня
Виїзна

«Торпедо» — український радянський футбольний клуб із Кременчука. В 1950-1960-х роках команда брала участь у розіграшах Чемпіонату та Кубка Полтавської області, ставши двічі бронзовим призером Чемпіонату та один раз пробившись у фінал Кубка, в якому торпедівці поступилися землякам із «Авангарду».

Історія[ред. | ред. код]

Команда «Торпедо», створена при Кременчуцькому комбайновому заводі, дебютувала в обласному Чемпіонаті в 1956 році. Після дебюту на обласному рівні в наступні сезони «Торпедо» виступало в міських турнірах. У 1958 році комбайновий завод перейшов на випуск великовантажних автомобілів, «Торпедо» стало представляти вже автозавод.[1]

У сезоні 1961 році «Торпедо» знов бере участь у Чемпіонаті області, в якому виборює право грати у фінальній пульці. Фінальний етап турніру пройшов у жовтні в Полтаві. Торпедівці вибороли «бронзу», пропустивши вперед полтавський «Локомотив» та кременчуцький «Дніпро», який представляв завод дорожніх машин. У наступному сезоні «Торпедо» повторило «бронзовий» результат (у цьому сезоні вперше чемпіоном області стала кременчуцька команда — «Дніпро»).[1]

Останнім досягненням «Торпедо» був вихід до фіналу Кубка області, в якому торпедівці поступилися землякам із «Авангарду» з рахунком 0:3.

Пізніше Кременчуцький автозавод представляла вже однойменна команда — КрАЗ.

Досягнення[ред. | ред. код]

Чемпіонат Полтавської області

  • Бронзовий призер (2): 1961, 1962

Кубок Полтавської області

  • Фіналіст (2): 1965

Відомі гравці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Юрий Пырухин (16.12.2018). История футбольных команд Кременчуга. История Кременчуга, Крюкова-на-Днепре и его окраин. Процитовано 6 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]