Тремтіння землі 4: Легенда починається

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тремтіння землі 4: Легенда починається
Tremors 4: The Legend Begins
Жанр Фантастика, жахи, вестерн,
Режисер С.С. Вілсон
Продюсер Лінда Дрейк, Джон Кюпер, Брент Меддок, С.С. Вілсон
Сценарист С.С. Вілсон, Брент Меддок, Рон Андервуд
У головних
ролях
Майкл Гросс, Сара Ботсфорд, Біллі Драго, Брент Роум, Август Шелленберг, Дж.І. Фріман
Оператор Вірджил Л. Гарпер
Композитор Джей Фергусон
Кінокомпанія Universal Studios
Дистриб'ютор Universal Studios Home Entertainmentd і Netflix
Тривалість 01:43:35
Мова англійська
Країна США США
Рік 2004
IMDb ID 0334541
Попередній Тремтіння землі 3: Повернення в Перфекшн
Наступний Тремтіння землі 5
stampede-entertainment.com/tremors4/index.html

«Тремтіння землі 4: Легенда починається» (англ. Tremors 4: The Legend Begins) — американський вестерн жахів С.С. Вілсона, знятий 2004 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається в 1889 році в містечку Реджекшн, яке цілком залежать від доходу з сусідньої срібної копальні. Одного разу вода з гарячого джерела пробуджує яйця грабоїдів і черви вбивають шахтарів. Гайрам Гаммер, прадід Берта Гаммера і власник шахти, прибуває в Реджекшн, щоб оцінити становище. Молоді грабоїди, які вміють стріляти з-під землі (пізніше названі «грязевими драконами»), атакують його табір вночі. Один із його супутників Гайрама, Хуан, вбиває єдину істоту кайлом, обоє тікають, а решті вбивають грабоїди.

Гайрам, який не вміє стріляти, залучає для полювання на грабоїдів стрільця Келлі «Чорну Руку». Гайрам, Хуан і Келлі дізнаються, що в шахті вилупилися чотири грабоїди, одного з яких вже вбито. Пізніше Келлі проковтує вже цілком дорослий грабоїд. Гайрам вирішує покинути Реджекшн і закликає решту жителів вчинити так само. Та вони відмовляються й погрожують розповісти про загрозу грабоїдів, якщо Гайрам продасть копальню.

Прибувши в Карсон-Сіті, Гайрам дізнається з телеграми, що дорослі грабоїди прямують до Редшекшна. Він продає всі свої цінні речі, на які купує зброю та повертається в містечко.

Двох грабоїдів вдається вбити, та третій уникає всіх пасток. Гайрам хитрощами змушує його вилізти на поверхню, а потім прив'язує за хвіст до маховика паровоза. Грабоїд гине, Гайрам вирішує тримати в таємниці події в Перфекшні, щоб копальня продовжила діяти. Він оселяється в Реджекшні (потім перейменованому на Перфекшн), де тренується стріляти і отримує від цього задоволення.

Персонажі[ред. | ред. код]

Персонаж Актор/Актриса
Хамер Гаммер Майкл Гросс
Крістін Лорд Сара Ботсфорд
Келлі Біллі Драго
Джуан Брет Роам
Текопа Аугуст Шеленберг
Старий Фред Дж. Е.Фрімен

Посилання[ред. | ред. код]