Тупуджи Імере

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Тупуджи Імере»
Повна назва Футбольний клуб
«Тупуджи Імере»
Прізвисько Веселкові хлопчики
Засновано 1999
Населений пункт Порт-Віла, Вануату Вануату
Стадіон Муніципальний стадіон
Порт-Віли
Вміщує 6500
Президент Вануату Філіп Малас
Головний тренер Вануату Девід Чілія
Ліга Футбольна ліга Порт-Віли
2018 1
Домашня
Виїзна

Футбольний клуб «Тупуджи Імере» або просто «Тупуджи Імере» (англ. Tupuji Imere) — вануатський футбольний клуб з міста Порт-Віла. Окрім футбольної команди, «Тупуджи Імере» також має баскетбольну команду, а також футзальну команду «Тупуджи Амбассадорс». Баскетбольна команда виступає в Жіночій баскетбольній лізі Порт-Віли.

Клуб виступає в Телеком Прем'єр-лізі Вануату та Футбольній лізі Порт-Віли, вищих футбольних дивізіонах країни. «Тупуджі Імере» — єдиний футбольний клуб Вануату, який досі зберігає свої позиції в Прем'єр-лізі з моменту її заснування 1980 року.

Історія[ред. | ред. код]

Заснований 1999 року. Тривалий час залишався єдиним конкурентом «Тафеа», який регулярно вигравав чемпіонат Вануату з 1994 року. У 2002 році команда виграла Чемпіонат Вануату ЛБФ, але після цього найкращим її результатом було лише 2-ге місце. Намагаючись зламати гегемонію двох провідних команд Вануату, «Тафеа» та «Амікаля», Меле з ФК Тупуджі Імере купив у липні 2012 року двох професіональних нігерійських футболістів Езекіеля Одафіна Едевора та Соломона Опейємі Олатаде[1].

Досягнення[ред. | ред. код]

  • Вануату Кубок ЛБФ
    • Володар (1): 2002

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]