Український проїзний документ дитини

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Український проїзний документ дитини — це колишній документ, який використовувався для виїзду за кордон, який видається громадянам України, які не досягли 18 років (16 — у деяких випадках).[1]

Проїзний документ дитини видавався на 3 роки і він має лише 8 (або теоретично 16 або 32 сторінки). Проїзний документ дитини — це фактично міжнародний паспорт (підтип PR). Він відповідає міжнародним стандартам, наприклад, він має два машиночитані рядки внизу першої сторінки. Як і в українському паспорті, інформація в документі наведена українською та англійською мовами. Дорожній документ дитини оформляється кольоровою фотографією.

Ім'я та прізвище у проїзному документі дитини за замовчуванням транслітерується з української на англійську згідно з національною системою транслітерації (1996). Однак у батька дитини є можливість запитувати бажане написання англійською мовою імені та прізвища.

Потрібно надати нотаріально завірену заяву обох батьків на отримання проїзного документа дитини.[2]

Не видається з 1 квітня 2015 року[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Abroad travel documents of Ukraine. Ministry of Foreign Affairs of Ukraine. Архів оригіналу за 5 вересня 2009. Процитовано 18 вересня 2009.
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 28 липня 2011. Процитовано 4 квітня 2022.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Виїзд за кордон неповнолітніх дітей. Державна прикордонна служба України (англ.). Процитовано 1 серпня 2022.