Усі ми трохи дивакуваті: міф про масовість та кінець конформізму

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Усі ми трохи дивакуваті: міф про масовість та кінець конформізму (англ. We Are All Weird: The Myth of Mass and The End of Compliance by Seth Godin) - книжка американського підприємця та маркетолога, автора світових бестселерів Сета Ґодіна, в минулому віце-президента Yahoo!. Вперше опублікована в 2011 році.

«Усі ми трохи дивакуваті: міф про масовість та кінець конформізму»
обкладинка українського перекладу книги
Автор Сет Ґодін
Назва мовою оригіналу We Are All Weird: The Myth of Mass and The End of Compliance by Seth Godin
Мова англійська
Укр. видавництво Наш формат
Видавництво Amazon Publishing
Видано 28 березня 2017
Видано українською 2016
Перекладач(і) Зорина Корабліна
Сторінок 104
ISBN 978-617-7279-59-3

Огляд книги[ред. | ред. код]

Це книга-маніфест, книга про вибір - вибір ставитись до різних людей по-різному та усвідомлювати, що кожен заслуговує гідного ставлення, порозуміння, поваги та прагне бути почутим іншими.

Поколіннями політологи, маркетологи, підприємці намагались заманити нас в свої пута та змусити слідувати їхнім ідеям, що купити, використати чи навіть чого бажати. В індустріальному світі це діяло. За словами Ґодіна нова ера - це ера індивідуалізму, і вона залежить від нас. Люди, наділені більшим вибором, інтересами та можливістю ефективно їх застосувати йдуть попереду та сприймають світ по-іншому. За умов різноманітності вибору ми отримуємо змогу на повноцінне життя та процвітання. [1]

Автор робить дискурс в історію та пояснює як ми стали заручниками мас, щоб нас сприймали як «нормальних». Жодних відхилень від усталених рамок. Інших, хто не слідував загальноприйнятим правилам, прозивали «ненормальними». Саме такими в минулому відлюдькуватими зараз ми пишаємось; згадайте віртуоза, який в дитинстві постійно грав на музичному інструменті замість того, щоб гуляти в дворі. Так, це вважалось дивним, але з часом все перевернулось. [2].

Автор проголошує кінець масовості у всьому - політиці, економіці, виробництві та освіті.

Обирайте індивідуалізм, унікальність та слідуйте тому, що має для вас значення. Будьте собою та насолоджуйтесь цим!

Переклад українською[ред. | ред. код]

  • Ґодін, Сет. Усі ми трохи дивакуваті: міф про масовість та кінець конформізму / пер. Зорина Корабліна. К.: Наш Формат, 2016. — 104 с. — ISBN 978-617-7279-59-3

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]